fbpx

Rimpels op de bovenlip

Rimpels bovenlip rokerslijntjes opvullen met fillers Gooi Bussum

Hoe ontstaan rimpels op de bovenlip?

Naarmate u ouder wordt, worden de lippen dunner en zakken de mondhoeken naar beneden. Er ontstaan rimpels op de bovenlip. Door het slinken van de kaken, het verlies van stevigheid van de lipcontour en de voortdurende activiteit van de mondspier, ontstaan er verticale lijnen op de bovenlip. Deze lijnen worden ook wel “rokerslijntjes”, “plooirokje” of “barcode” genoemd. Ook bij mensen die niet roken ontstaan deze lijnen.

Omdat het lippenrood naar binnen valt lijkt de huid van de bovenlip langer. De filtrum, een verticaal gleufje op de bovenlip vervlakt en de bovenlip verliest haar strakke omlijning.

 

Rimpels op de bovenlip verwijderen

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden om rimpels op de bovenlip te verwijderen. Vaak wordt er gevraagd om rimpels met een filler weg te spuiten. Dat is zeker mogelijk. Als de rimpels echter al diep zijn en blijven staan, ook wanneer er geen mimiek wordt gebruikt, dan geeft het enkel opvullen van de rokerslijntjes een onnatuurlijk resultaat. Omdat de huid van de bovenlip door het verouderingsproces al langer is geworden, wordt deze dan nóg boller, waardoor men het zogenaamde ‘Katrien Duck’ effect krijgt.

Ontdek hieronder welke behandelingsmogelijkheden er zijn of maak direct vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Behandeling(en) voor Rimpels op de bovenlip

Fillers Draadlift

Door de stevigheid van de lippen en de lipcontour te herstellen met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur verminderen de lijntjes en worden de lippen steviger. Vraag een van onze cosmetisch artsen of u geschikt bent voor deze behandeling.

Ontdek hier hoe de behandeling in zijn werk gaat

Als de rimpels op de bovenlip diep zijn, dan moet er rekening mee worden gehouden dat deze niet in één keer verdwijnen. Vaak wordt er een combinatiebehandeling toegepast: Eerst het verstevigen van de lipcontour en daarna pas het opvullen van de verticale liplijntjes. Dat geeft een natuurlijk resultaat: de lip krijgt haar stevigheid terug, lijntjes worden zachter zonder dat de lip dik of onnatuurlijk gaat lijken. In sommige gevallen adviseren wij de oplosbare PDO draden voor de versteviging van de lipcontour en vermindering van de rimpels op de bovenlip.

Lees hier meer over draadlift met oplosbare PDO draden

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak