fbpx
"Voor iedere behandeling onderzoek ik nauwkeurig de anatomie van het gezicht."
-Dokter Olga Liplavk-

Wallen

Een vermoeide uitstraling door wallen

Wallen onder de ogen geven het gezicht een vermoeide uitstraling. Dat is heel logisch als u ook echt moe bent, maar heel vervelend als dat niet het geval is. De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek, hebben veel ervaring met het succesvol behandelen van die donkere kringen en wallen onder de ogen. Om de wallen en donkere kringen optimaal te behandelen, is het essentieel om te weten wat de oorzaak is. De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek onderzoeken nauwkeurig de anatomie van het gezicht, vragen uw medische geschiedenis uit en eventueel medicijngebruik. Alleen door zorgvuldig te handelen en de behandeling te baseren op wetenschappelijke kennis zijn resultaten zoals op onderstaande foto’s mogelijk.

 

Hoe ontstaan wallen?

Er zijn drie mogelijke oorzaken voor wallen en/of kringen onder de ogen.

 

Mozart Kliniek biedt advies en een cosmetische oplossing voor type 1 en 2.

Type 1: Kringen onder de ogen door hyperpigmentatie of juist weinig huidpigment
Type 2: Wallen of donkere kringen als gevolg van de structuur van het jukbeen
Type 3: ‘Echte’ wallen door uitstulping van vet rondom het oog

 

Type 1. Wallen of kringen onder de ogen door hyperpigmentatie of juist weinig huidpigment

Kringen onder de ogen zijn vaak het gevolg van hyperpigmentatie, een huidaandoening die vaak voorkomt bij mensen met een donkere huidskleur. Bij donkere wallen onder de ogen bevat de huid van de onderoogleden veel pigment. Dit type kringen kan worden verminderd met behulp van een lichte chemische peeling of een combinatiecrème van tretinoïne en hydrochinon.

Een andere oorzaak van kringen onder de ogen is de zogenaamde ‘blauwe doorschijn’. Deze wordt veroorzaakt doordat de oppervlakkige onderhuidse vaatjes doorschemeren door de huid, wat het effect van een donkere verkleuring geeft. Dit type kringen zie je regelmatig bij mensen met een hele lichte huid en weinig huidpigment.

In de loop der tijd ontstaan de zogenaamde traangootjes, die lopen van de binnenste ooghoek richting de wang. Door dit kleine gleufje in de binnenste ooghoek gaat de schaduw nog sterker opvallen, wat een vermoeide uitstraling aan het gezicht geeft. Dit type wallen wordt behandeld door het opvullen van de traangootjes met kleine hoeveelheden tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur.

 

Type 2. Wallen of kringen onder de ogen als gevolg van vlakke jukbeenderen

Als het gezicht van nature minder geprononceerd jukbeenderen heeft, worden wallen al op jonge leeftijd zichtbaar. Vlakke jukbeenderen kunnen ook  het gevolg zijn van veroudering. Als gevolg van het verouderingsproces, krimpen de jukbeenderen, en ook het volume van de vetcompartimenten neemt af. Dat zorgt ervoor dat onderoogleden geen steun meer krijgen van het jukbeen en het vetcompartiment dat er omheen loopt. Ook de vliesjes die de spier met het bot verbinden rekken uit waardoor het vet rondom het ooglid naar voren uitstulpt.

In beide gevallen is dit goed te behandelen door het volumeverlies in dat deel van het gezicht te herstellen met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur.  Hierdoor krijgt het gezicht weer een frisse, uitgeruste uitstraling.

 

Type 3. ‘Echte’ wallen door uitstulping van vet rondom het oog

Wallen die worden veroorzaakt door uitstulping van vet rondom het oog worden ook wel ‘echte’ wallen genoemd. Ze ontstaan door het uitrekken van de orbiculaire ligamentum, een dun vliesje dat de oogspier bedekt. Naarmate u ouder wordt, slinkt het jukbeen en zakken de vetpockets van de wang naar beneden waardoor de uitstulping van de vetzakjes onder de ogen, en dus de ‘echte’ wallen, nog meer opvallen. Omdat de oorzaak hiervan te maken heeft met de natuurlijke veroudering van de spieren, botten en het vetweefsel, komt dit type vooral voor bij oudere mensen. ‘Echte’ wallen onder de ogen kunnen alleen operatief worden verwijderd door een onderooglidcorrectie. De Mozart Kliniek kan u in contact brengen met plastisch chirurgen die ervaring hebben met deze operatie. De Mozart Kliniek werkt uitsluitend met wetenschappelijk bewezen veilige tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Alle cosmetische behandelingen worden zo uitgevoerd dat het eindresultaat er altijd natuurlijk uitziet en past bij de verhoudingen van uw gezicht. Injectable behandelingen worden in de Mozart Kliniek uitsluitend door gecertificeerde cosmetisch artsen uitgevoerd.

Behandeling(en) voor Wallen

Fillers

Afhankelijk van door welk type oorzaak uw wallen zijn ontstaan is het mogelijk een behandelplan op te stellen. De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek kunnen u deskundig adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is. Het advies wordt gebaseerd op de oorzaak van de klacht, uw huidtype en het gewenste resultaat.

Hangende wenkbrauwen
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak