Draadlift met PDO-draden

De draadlift is een fantastische, innovatieve behandeling voor de hals, het decolleté en het gezicht. Ik ben blij dat ik mijn cliënten deze zeer doeltreffende en effectieve behandeling kan aanbieden.”

– Dokter Olga Liplavk –

De draadlift wordt uitgevoerd met behulp van PDO (polydioxanon) draden, hechtdraden die al vele jaren in de reguliere chirurgie worden gebruikt. Dankzij een nieuwe techniek kunnen deze draden nu zodanig in de huid worden aangebracht dat zij een versteviging realiseren op plaatsen waar andere behandelmethodes onvoldoende lift geven. Het is een ideale techniek voor het liften van de hals, het decolleté, het gezicht, hamsterwangen, lijnen op de wangen, gezakte wenkbrauwen en lijntjes rond de ogen.

Klik hier of op onderstaande afbeelding voor een video van de PDO ooglift

Hoe werkt een PDO-draad?

De PDO-draad wordt met behulp van een dunne injectienaald onder de huid geplaatst. Zodra de draad in het onderhuidse weefsel is aangebracht, wordt de naald verwijderd en blijft alleen de draad achter. De draad is niet zichtbaar en niet voelbaar en wordt in ongeveer zes maanden tijd volledig door het lichaam afgebroken. Tijdens dat proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad en zo ontstaat een ‘inwendig harnas’ dat de huid verstevigt en voor een liftend effect zorgt.

Is een draadlift veilig?

PDO-draden worden al vele jaren binnen de reguliere chirurgie, de gynaecologie en de oogheelkunde gebruikt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van de draden volkomen veilig is.  

Waaruit bestaat de behandeling?

De oplosbare PDO-draad wordt met een zeer dun naaldje onder de huid aangebracht. Het naaldje wordt vervolgens verwijderd en alleen de PDO-draad blijft onder de huid aanwezig. Per behandeling worden, afhankelijk van het te behandelen gebied, tien tot dertig draadjes gebruikt. De totale behandeling duurt ongeveer twintig minuten. U kunt direct uw dagelijkse activiteiten hervatten.

PDO-draden-draadlift-Mozart-Kliniek-Gooi-Bussum

Is het pijnlijk?

De behandeling is vrijwel pijnloos en verdoving is niet nodig. Maar als u wilt, kan vooraf een verdovende crème aangebracht worden.

Wat is het resultaat?

Na de behandeling is al direct een verbetering zichtbaar. De huid wordt steviger en voller waardoor lijnen en rimpels minder zichtbaar zijn. Het is mogelijk dat het resultaat een aantal dagen na de behandeling iets minder zichtbaar is dan direct na de behandeling. Dit komt doordat de geringe zwelling die soms optreedt dan verdwenen is. Gemiddeld na zes weken is er zoveel collageen geproduceerd dat het resultaat optimaal is. Het effect van deze behandeling is langdurig omdat het lichaam immers zelf collageen heeft aangemaakt waardoor een natuurlijke onderhuidse versteviging is ontstaan. Omdat het verouderingsproces wel voortzet, kunnen echter nieuwe lijntjes en rimpeltjes ontstaan. Het is mogelijk om de gevolgen van dit proces met een aanvullende behandeling te verzachten.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na 6 weken is er vaak voldoende collageen aangemaakt en is het tijd voor een controle afspraak waarbij dokter Olga Liplavk het resultaat beoordeelt. Natuurlijk kunt u op dat moment ook met de arts bespreken of u wellicht meer effect wilt zien. Als het medisch verantwoord is, kunnen op dat moment meer PDO-draden worden geplaatst. Ook kan een afspraak worden gemaakt voor het uitvoeren van peelings om de huid te verbeteren en/of een behandeling met injectables om bestaande lijntjes volledig weg te werken.

Zijn er bijwerkingen?

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Ook kan het behandelde gebied, vooral bij intensieve krachttraining van het bovenlichaam, tijdelijk gevoelig zijn. Deze verschijnselen verdwijnen vanzelf na verloop van enkele dagen.

Mag iedereen een behandeling met PDO-draden ondergaan?

De methode met PDO-draden wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en bij mensen die antistolling medicatie gebruiken. Ook bij actieve huidaandoeningen of huidbeschadigingen in het te behandelen gebied passen wij deze methode niet toe.

Wat zijn de tarieven?

Afhankelijk van het type draad ligt de prijs van een draad tussen de €30,- en €200,-. Per behandeling zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied, 4 tot 30 draden nodig. Bij de Mozart Kliniek hebben wij volgens ons unieke Pro-Age Concept de Inside Out Facial Treatment ontwikkeld. Lees meer…

Beoordeel zelf wat Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.

button-consult-mei14.png

Translate »