Wallen en donkere kringen

Wallen onder de ogen geven het gezicht een vermoeide uitstraling. Dat is heel logisch als u ook echt moe bent maar heel vervelend als dat niet het geval is. Dokter Olga Liplavk, cosmetisch arts bij de Mozart Kliniek, heeft veel ervaring met het succesvol behandelen van die donkere kringen en wallen onder de ogen. Om de wallen en donkere kringen optimaal te behandelen, is het essentieel om te weten wat de oorzaak is. Vandaar dat dokter Liplavk voor iedere behandeling de anatomie van het gezicht nauwkeurig onderzoekt en samen met de cliënt ook de medische geschiedenis en het eventuele medicijngebruik doorneemt. Alleen door zorgvuldig te handelen en de behandeling te baseren op wetenschappelijke kennis zijn resultaten zoals op onderstaande foto’s mogelijk.

wallen behandelen - Mozart Kliniek Bussum behandeling-met-fillers-Restylane-Juvederm-Gooi-Bussum

Oorzaak

 
Er zijn drie mogelijke oorzaken voor wallen en/of kringen onder de ogen.
 
Type 1: Kringen onder de ogen door hyperpigmentatie of juist weinig huidpigment
Kringen onder de ogen zijn vaak het gevolg van hyperpigmentatie, een huidaandoening die vaak voorkomt bij mensen met een donkere huid. Bij donkere wallen onder ogen bevatten de onderoogleden teveel pigmentatie. Dit type kringen kan worden verminderd met behulp van een lichte chemische peeling of een combinatie van een speciale tretinoïne crème en hydrochinon. Een andere oorzaak van kringen onder de ogen is de zogenaamde ‘blauwe doorschijn’ die wordt veroorzaakt doordat de huid zo dun is dat de oppervlakkige vaatjes die direct onder de dunne huid liggen zichtbaar zijn. Dit type kringen zie je regelmatig bij mensen met een hele lichte huid en weinig huidpigment. De meest eenvoudige, en goedkope, oplossing is de donkere kringen te camoufleren met een goede concealer die reflecterende deeltjes bevat. Behandeling van de wallen is ook mogelijk. Bijvoorbeeld door met behulp van cryotherapie de huid van de onderoogleden te verstevigen.
 
Type 2: Wallen of donkere kringen als gevolg van de structuur van het jukbeen
Als de jukbeenderen minder geprononceerd zijn, kan het lijken alsof er een schuine vermoeidheidsschaduw over de wang loopt. Ook worden de zogenaamde ‘zakjes’ onder de ogen sneller zichtbaar wanneer het jukbeen net achter het onderooglid ligt. Op onderstaande tekening is dit goed zichtbaar. Als je een lijn van de pupil recht naar beneden doortrekt en de wang blijft achter de lijn is sprake van een minder geprononceerd of plat jukbeen. Door deze botstructuur worden wallen eerder zichtbaar. Wallen behandelen - Restylane-Juvederm-Gooi-Bussum Als het gezicht van nature een minder geprononceerd jukbeen heeft, worden wallen al op jonge leeftijd zichtbaar. Een plat, of platter, jukbeen kan echter ook het gevolg zijn van veroudering. Naarmate u ouder wordt, krimpen de gezichtsbotten en ook het volume van de wangen neemt af. En ook dan ontstaan wallen onder de ogen. In beide gevallen is dit goed te behandelen door het volume van de jukbeenderen en de wangen te verbeteren of herstellen met injectables zoals Juvéderm Voluma of Restylane SubQ. Hierdoor krijgt het gezicht weer een frisse, uitgeruste uitstraling.
 
Type 3: ‘Echte’ wallen door uitstulping van vet rondom het oog
Wallen die worden veroorzaakt door uitstulping van vet rondom het oog worden ook wel ‘echte’ wallen genoemd. Ze ontstaan door het uitrekken van de orbiculaire ligamentum, een dun vliesje dat de oogspier bedekt. Naarmate u ouder wordt, slinkt het jukbeen en zakken de vetpockets van de wang naar beneden waardoor de uitstulping van de vetzakjes onder de ogen, en dus de ‘echte’ wallen, nog meer opvallen. Omdat de oorzaak hiervan te maken heeft met de natuurlijke veroudering van de spieren, botten en het vetweefsel, komt dit type vooral voor bij oudere mensen. ‘Echte’ wallen onder de ogen kunnen alleen operatief worden verwijderd door een onderooglidcorrectie. De Mozart Kliniek kan u in contact brengen met plastisch chirurgen die ervaring hebben met deze operatie. De Mozart Kliniek werkt uitsluitend met wetenschappelijk bewezen veilige tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Alle cosmetische behandelingen worden zo uitgevoerd dat het eindresultaat er altijd natuurlijk uitziet en past bij de verhoudingen van uw gezicht. Injectable behandelingen worden in de Mozart Kliniek uitsluitend door gecertificeerde cosmetisch artsen uitgevoerd.

 

Beoordeel zelf wat Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.

Contact met Mozart Kliniek Bussum

 

Translate »