Free a Girl

Wat brengt de stichting Free a Girl en de Mozart Kliniek bij elkaar?

De wereld van de cosmetische geneeskunde lijkt ver weg van die waarin stichting Free a Girl zich beweegt. Een schrijnende wereld waarin duizenden meisjes gedwongen worden tot prostitutie. De stichting Free a Girl zet zich wereldwijd in om deze jonge meisjes te bevrijden. Daar blijft het niet bij. De stichting investeert ook in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van deze meisjes.

“Toen wij bij de Mozart Kliniek in aanraking kwamen met Free a Girl waren wij zeer geraakt door de omstandigheden waarin de meisjes verkeerden en door de effectieve en energieke werkwijze van de stichting. Passende begeleidingstrajecten zorgen ervoor dat de trauma’s die de meisjes vaak hebben opgelopen, kunnen worden verwerkt. Het volgen van goede opleidingen maakt ze minder kwetsbaar en ondersteunt ze bij het bereiken van economische zelfstandigheid (1).

Wij willen graag juist vanuit de cosmetische geneeskunde ons steentje bijdragen door van elke behandeling, met uw hulp, een percentage te doneren aan dit doel. Zodat deze meisjes, net als miljoenen andere meisjes en vrouwen in deze wereld, net als onze eigen kinderen, kunnen leven in een wereld waarin vrijere keuzes mogelijk zijn. En niet gedwongen worden tot zelfexploitatie, vaak in gevangenschap. De wereld van de cosmetische geneeskunde lijkt hier misschien mijlen van verwijderd, maar werelden die erg gescheiden lijken, hoeven dat niet per se te zijn. Wij kunnen bijdragen aan een wezenlijke verandering. Wij zijn blij dat wij als partner kunnen bijdragen aan het werk van Free a Girl en hopen u met dit initiatief onze cliënten en andere cosmetische klinieken te kunnen inspireren.”

Alle cliënten die een behandeling laten doen bij de Mozart Kliniek dragen bij aan dit goede doel, omdat wij van elke behandeling een bedrag overmaken naar Free A Girl.

– Dokter Olga Liplavk –

Wat is Free a Girl?

• Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De afgelopen 6 jaar heeft deze stichting bijgedragen aan de bevrijding van 2.805 meisjes
• Partnerorganisaties werken met een kwetsbare groep meisjes. Het baat deze meisjes dat zij steun krijgen van een vaste groep professionals die lang bij hen kunnen blijven.
• De meisjes moeten zoveel mogelijk in een rustige omgeving kunnen werken aan hun rehabilitatie.
• Er zijn geen werkzaamheden die niet lokaal kunnen worden opgepakt. Daarnaast stimuleert Free a Girl de plaatselijke bevolking zichzelf te ontwikkelen. De partners van Free a Girl werken uitsluitend met lokaal personeel en lokale vrijwilligers/stagiaires.

Free-a-girl

Wilt u graag nog meer weten over deze stichting? Op de hoogte zijn van wat de stichting tot nu toe heeft gedaan? Verhalen lezen van deze meisjes of weten hoe het nu met ze gaat? Ga dan naar http://www.freeagirl.nl.

[1] (Onderzoek heeft aangetoond dat waar vrouwen zelfstandig zijn en goed opgeleid, de hele samenleving daarvan profiteert.

 

Translate »