Kennismaking en consult

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak bespreekt u met cosmetisch arts Olga Liplavk wat uw wensen en verwachtingen zijn. Onderdeel van dit consult is een anatomisch onderzoek van het gezicht. Dankzij de jarenlange ervaring van dokter Liplavk bent u verzekerd van een deskundig en realistisch advies. U krijgt informatie over wat wel en wat niet mogelijk is. Tijdens het gesprek wordt, geheel vrijblijvend, een individueel behandelplan opgesteld.

Olga Liplavk

 

In het eerste gesprek worden onder meer er de volgende punten besproken:

    Medische geschiedenis en medicijngebruik.
    Wensen, bijvoorbeeld het doen verdwijnen of verminderen van fronsrimpels, rimpels en wallen onder de ogen, het opvullen van ingevallen wangen of lippen of het ondergaan van een liquid facelift.
    Verwachtingen met betrekking tot het resultaat.
    Behandelplan.
    Complicaties en risico’s
    Voor- en nadelen van verschillende producten en behandelingen.
    Instructies voor- en na de behandeling
    Productinformatie
    Kosten

Wanneer u besluit om de behandeling te ondergaan, wordt dit gedocumenteerd in een behandelingsovereenkomst. De behandelingsovereenkomst wordt door u en door de arts ondertekend.

De behandeling

Fillers en Botox worden met een dun naaldje onder de huid of in de spier geïnjecteerd. Omdat de behandeling lokaal pijn kan doen, wordt de huid soms van tevoren met een crème of injectie verdoofd. Sommige injectables bevatten een kleine hoeveelheid van de verdovende stof lidocaïne waardoor een aparte verdoving niet nodig is.

De Mozart Kliniek maakt tegenwoordig ook gebruik van flexibele canules, speciale naaldjes met een ronde punt. Door deze techniek wordt het weefsel nauwelijks beschadigd waardoor de injectie minder pijnlijk is en nauwelijks blauwe plekken ontstaan. Na de behandeling wordt bovendien de huid gekoeld of gemasseerd.

Na de behandeling

In vrijwel alle gevallen bent u na de behandeling direct weer toonbaar. Ook kunt u gelijk uw dagelijkse activiteiten hervatten. Soms ontstaat een blauw plekje. Dit kunt u met make-up prima camoufleren. Wij geven u hierover graag advies.

Afhankelijk van de behandeling komt u na twee of vier weken weer naar de Mozart Kliniek voor controle. Dan bespreekt u met dokter Olga Liplavk de resultaten van de behandeling en krijgt u informatie en advies over het bijhouden van het resultaat.

Translate »