Haaruitval

Rond het veertigste levensjaar wordt bijna iedereen geconfronteerd met haaruitval. De meest voorkomende oorzaken van haaruitval zijn stress, medicijngebruik, vitaminetekorten en leeftijdsgebonden hormonale veranderingen. Bij mannen komt de zogenaamde androgene alopecia vaak voor. Bij deze aandoening vernietigen de producten van de afbraak van het mannelijke hormoon testosteron langzaam maar zeker de haarfollikel totdat deze uiteindelijk afsterft. Het gevolg hiervan is blijvende kaalheid.

 

De groeifasen van het haarfollikel:

Fase 1 Anagene fase (groeifase) duurt twee tot zes jaar; in de haarmatrix worden 
nieuwe cellen aangemaakt.

Fase 2 Katagene fase (overgangsfase) duurt twee weken; het haar en haarfollikel gaan van elkaar los.

Fase 3 Telogene fase (rustfase) duurt drie tot vier maanden; het haar rust in de follikel.

Fase 4 Terugkeer naar Anagen Fase, het haar valt uit.  

 

Haarverlies wordt geassocieerd met oud worden of ziek zijn. Sommige mensen negeren het probleem en worden langzaam kaal. Anderen gaan op zoek naar een oplossing. Tot nu toe had men bij zichtbaar haarverlies en kaal worden drie opties: • Langzaam kaal worden en daardoor de jeugdige, aantrekkelijke uitstraling verliezen. • Medicatie tegen kaalheid gebruiken zoals Minoxidil of Fenisteride. Dit zijn weliswaar effectieve middelen maar ze hebben bijzonder vervelende bijwerkingen zoals libidoverlies en impotentie. • Een haartransplantatie. Dit geeft mooie resultaten maar is erg kostbaar (€ 2.000 – € 4.000) en er kunnen complicaties optreden zoals infectie van de hoofdhuid. Ook is het noodzakelijk om voor de behandeling het hoofd geheel kaal te scheren. Met XLHair kunnen verschillende vormen van kaalheid en symptomatisch haaruitval worden behandeld. XLHair is een geweldig, veilig en effectief alternatief voor traditionele behandelingen tegen haarverlies en beginnende kaalheid.

Hoe werkt XLHair?

Met behulp van de meso-injector wordt een speciale vloeistof in de hoofdhuid geïnjecteerd. Deze vloeistof bestaat uit puur niet gecrossed linked hyaluronzuur dat nagenoeg identiek is aan het hyaluronzuur van het menselijk lichaam. Dit middel bevat groeifactoren, vitaminen, mineralen en spoorelementen. De specifieke samenstelling stimuleert de haarfollikels op natuurlijke wijze waardoor de zogenaamde slapende follikels wakker worden en weer gezonde en dikke haren produceren. Na drie maanden stopt het haarverlies en na zes maanden produceren de follikels nieuwe en gezonde haren. XLHair is een veilige en niet belastende behandeling. Deze behandelmethode wordt al langere tijd in Europa gebruikt en is uitgebreid klinisch getest. De behandeling is puur gericht op het herstellen van de aanwezig haarfollikels en behandeling is dan ook alleen effectief als er haarfollikels aanwezig zijn. Op het moment dat iemand al kaal is en geen haarfollikels meer heeft, is deze behandeling niet effectief.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld bestaat een behandeling voor mannen uit zes en voor vrouwen uit acht sessies. Het gevolgde protocol is gewoonlijk één behandeling per week gedurende de eerste vier weken en daarna een behandeling per twee weken. Tijdens de behandeling wordt alleen het gebied waar haaruitval plaatsvindt behandeld. Wij adviseren om vanaf de eerste behandeling gedurende zes maanden dagelijks de Spray XLHair Daily care te gebruiken. Om een optimaal resultaat te behouden wordt geadviseerd om tweemaal per jaar (aan het begin van de lente en de herfst) een touch-up te laten doen.

De behandeling

Te behandelen gebieden zijn bijvoorbeeld de hoofdhuid, de wenkbrauwen en het snor- en baardgebied maar ook behandeling van de schaamstreek is mogelijk. Voorafgaand aan de eerste behandeling beoordeelt cosmetisch arts Olga Liplavk uw specifieke situatie waarna zij een medisch advies verstrekt over de verschillende mogelijkheden. Op de dag van de behandeling is het belangrijk het te behandelen gebied goed te wassen met shampoo en vervolgens goed uit te spoelen. Gebruik voor de behandeling geen stylingproducten zoals spray of gel. Na de behandeling is het belangrijk om tenminste twaalf uur warme plaatsen zoals de sauna, de hammam en/of direct zonlicht te vermijden. Gedurende de dagen volgend op de XLHair behandeling dient u de aanbevelingen van de arts op te volgen.

Is het pijnlijk?

Doordat de injecties worden toegediend met een zeer dun naaldje en met een hoge snelheid is behandeling met de meso-injector nagenoeg pijnloos.

De meso-injector

Om een goede toediening van het product te garanderen, gebruiken wij bij de Mozart Kliniek de meso-injector U255. Dit is een speciaal voor deze therapie ontwikkeld apparaat met een zeer dun naaldje dat met een hele hoge snelheid en grote precisie oppervlakkige injecties toedient. Op deze manier is een nauwkeurige en constante toediening van de vloeistof gegarandeerd. Cosmetisch arts Olga Liplavk kan gebruikmaken van een groot aantal instellingsmogelijkheden zoals druk op de vloeistof, injectiediepte en druppelgrootte. Hierdoor kan zij de behandeling helemaal aanpassen aan wat voor uw situatie het beste is. De toediening van het middel is geheel gelijkmatig en de techniek garandeert dat nooit te diep geïnjecteerd kan worden.

Zijn er bijwerkingen?

Net zoals bij iedere injectable behandeling is er ook bij XLHair een kleine kans op een huidinfectie. Dit komt zeer zelden voor. De meest voorkomende merkbare gevolgen kunnen zijn roodheid op de injectieplek, kleine zwellingen en het ontstaan van blauwe plekken. Deze symptomen verdwijnen snel. Als er onverhoopt een ontsteking of een niet genoemde bijwerking ontstaat, neem dan direct contact op met uw arts. XLHair is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Wat zijn de tarieven?

De totale kosten van de XLHair behandeling voor mannen bedraagt € 800,- inclusief Spray XLHair Daily Care voor zes maanden. De totale kosten van de XLHair behandeling voor vrouwen bedraagt € 950,- inclusief Spray XLHair Daily Care voor zes maanden. Behandelingen in de Mozart Kliniek worden uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde cosmetisch artsen.

Beoordeel zelf wat Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.

button-consult-mei14.png

 

Translate »