Wat is mesotherapie?

Met mesotherapie bereiken wij uitstekende resultaten bij het tegengaan van huidveroudering en bij de behandeling van bepaalde rimpels die niet met fillers of Botox, behandeld kunnen worden. Deze skinbooster zorgt bovendien voor een gezonde en stralende teint.

Bij een mesotherapie behandeling wordt met behulp van een heel dun naaldje een kleine hoeveelheid vloeistof  Viscoderm Skinko geïnjecteerd. De vloeistof  Viscoderm Skinko is een zeer effectieve en doeltreffende anti-aging cocktail die bestaat uit niet gecrossed linked hyaluronzuur, de vitamines A, B, D en E, aminozuren en groeifactoren.

Niet gecrossed linked hyaluronzuur is identiek aan het hyaluronzuur van de menselijke huid en zorgt voor de 3 S-en: soepel, stevig en sappig. In tegenstelling tot het hyaluronzuur in fillers, die in de vorm van een gel de rimpels in de huid opvult, is het hyaluronzuur in de Viscoderm Skinko mesotherapie niet gecrossed linked. Dit heeft als voordeel dat het nagenoeg identiek is aan het hyaluronzuur van de menselijke huid.

Dankzij de unieke samenstelling van Viscoderm Skinko worden rimpels niet opgevuld maar van binnenuit hersteld. De stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid die behandeld is met Viscoderm Skinko zijn zichtbaar verbeterd. De huid ziet er jonger, gladder en frisser uit. Dankzij een verbeterde doorbloeding en hydratatie van de huid is de teint weer stralend en verminderen lijnen en rimpels die met een gewone filler moeilijk of niet kunnen worden behandeld.

De mesotherapie behandeling is ruim 60 jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld. In de beginperiode werden uitsluitend losse ingrediënten gebruikt. Later werden deze gecombineerd waardoor deze therapie steeds krachtiger en effectiever werd. Op basis van jarenlange ervaring en moderne onderzoekstechnieken wordt tegenwoordig gewerkt met samengestelde injectievloeistoffen waarbij tot 70 ingrediënten zijn verwerkt.

Viscoderm Skinko wordt onder de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd. De kans op een overgevoeligheid voor één van de ingrediënten is zeer klein. De jarenlange ervaring leert dat mesotherapie een veilige behandeling is.

Waarvoor wordt mesotherapie gebruikt?

Huidverjonging

Wilt u iets doen tegen huidveroudering? Stoort u zich aan de rimpels op uw wangen, rimpels op uw bovenlip, rimpels onder uw ogen, een slappe hals en/of decolleté? En vindt u de stap naar injectables, fillers of Botox nog te groot? Dan kan mesotherapie een mooi, effectief en veilig alternatief zijn. De huid wordt niet opgevuld, gezichtscontouren veranderen niet en uw mimiek blijft intact. Mesotherapie is een techniek om de conditie van de huid te verbeteren en werkt als skinbooster.

Mesotherapie is een zeer krachtige methode voor algemene huidverjonging. Hiervoor zijn diverse vloeistoffen beschikbaar. Cosmetisch arts Olga Liplavk bespreekt met u uw wensen en kiest vervolgens het meest geschikte product voor uw situatie. Zo is er bijvoorbeeld een combinatie met een verstrakkend effect die bijzonder geschikt is voor toepassing bij een slappe huid. Mesotherapie is uitermate geschikt voor een doffe huid met een vermoeide uitstraling. De skinbooster geeft uw huid weer een gezonde glans en zorgt voor een gezonde mooie kleur op uw wangen. U krijgt weer een frisse, uitgeruste uitstraling.

Huidverjonging kan preventief worden gestart vanaf ongeveer 25 jaar. Wij werken dan met producten met een relatief lagere concentratie net gecrossed linked hyaluronzuur. Mesotherapie is ook bijzonder geschikt voor behandeling van de oudere huid.

Ogen

Mesotherapie wordt met succes toegepast bij behandeling van het gebied rond de ogen. Hierbij maken wij gebruik van een vloeistof die specifiek is ontwikkeld voor toepassing bij wallen, bij vermoeide ogen en bij donkere kringen en rimpels rond de ogen.

Deze vloeistof bevat ingrediënten die lymfedrainage stimuleren. Het vocht wordt afgevoerd waardoor ‘dikke’ wallen verdwijnen. Andere ingrediënten bevorderen vasoconstrictie (samentrekking van de kleine bloedvaten), waardoor de “blauw doorschijn” onder de ogen minder wordt.  Deze behandeling kan worden ondersteund met een speciaal serum dat dagelijks dient te worden gebruikt voor een optimaal resultaat.

Striae

Wanneer er, bijvoorbeeld na een zwangerschap, sprake is van striae, kan mesotherapie worden gebruikt om de huid te herstellen. Het gebied rond de littekens wordt behandeld met een vloeistof die onder meer groeifactoren bevat. Deze stimuleren de onderhuidse groei van bestanddelen van de huid waardoor de littekens verminderen. Na een aantal sessies zal een zeer duidelijk verbetering optreden.

Cellulitis

Veel vrouwen, vol én slank, hebben last van cellulitis, de putjes en deukjes die ontstaan in billen en bovenbenen. Mesotherapie is een effectieve techniek om hier iets aan te doen. De speciaal ontwikkelde vloeistof die hiervoor wordt gebruikt, bevat onder anderen een aminozuur (een bouwsteen van lichaamseigen eiwitten) dat vetoplossend werkt. Na behandeling is een duidelijke verbetering van de huid zichtbaar. De huid is strakker en heeft een gelijkmatiger oppervlak.

De meso-injector

Om een goede toediening van  Viscoderm Skinko te garanderen, gebruiken wij bij de Mozart Kliniek de meso-injector U255. Dit is een speciaal voor deze therapie ontwikkeld apparaat met een zeer dun naaldje dat met een hele hoge snelheid oppervlakkige injecties toedient. Op deze manier is een nauwkeurige en constante toediening van de vloeistof gegarandeerd.

De behandeling

Om een optimaal resultaat te behalen, dient de behandeling over het algemeen een aantal keer te worden herhaald. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de situatie (rimpels, droge huid, acne, etc), de oorzaak en het huidtype. Meestal zijn twee tot vier behandelingen nodig met tussenpauzes van twee tot vier weken. Cosmetisch arts Olga Liplavk bespreekt vooraf met u wat de mogelijkheden zijn.

Is het pijnlijk?

Doordat de injecties worden toegediend met een zeer dun naaldje en met een hoge snelheid is behandeling met de meso-injector nagenoeg pijnloos. Verdoving van de huid is niet nodig. Cosmetisch arts Olga Liplavk kan gebruikmaken van een groot aantal instellingsmogelijkheden zoals druk op de vloeistof, injectiediepte en druppelgrootte. Hierdoor kan zij de behandeling helemaal aanpassen aan wat voor uw situatie het beste is. De toediening van het middel is geheel gelijkmatig en de techniek garandeert dat nooit te diep geïnjecteerd kan worden.

Na de behandeling

Na de behandeling bent u gelijk toonbaar. De huid kan een klein beetje rood zijn en warm aanvoelen. Deze roodheid is tijdelijk en is na twee dagen geheel weggetrokken. Het aanbrengen van make-up op de behandelde huid is direct mogelijk. U kunt na de behandeling gelijk uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Wat zijn de tarieven?

De kosten van mesotherapie bedragen € 250,- per behandeling.

Behandelingen in de Mozart Kliniek worden uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde cosmetisch artsen.

 

Beoordeel zelf wat Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.

button-consult-mei14.png

 

Translate »