fbpx
"De belangrijkste oorzaak voor rimpels is volumeverlies."
-Dokter Olga Liplavk

Hobbelige kaaklijn

Een veel voorkomende klacht bij mannen en vrouwen is een uitgezakte, hobbelige kaaklijn en hamsterwangen. Dit maakt de uitstraling van het gezicht ouder en minder aantrekkelijk.

Hoe ontstaat een hobbelige kaaklijn?

Als u ouder wordt, verliest uw huid volume. Hierdoor slinken de kaken en zakt het vetweefsel omlaag. Bij sommige vrouwen wordt dit proces al rond het 30ste levensjaar in gang gezet. De contouren van de kaaklijn zijn niet meer mooi strak. Er ontstaan vetophopingen, een soort kleine ‘zakjes’ achter de kin, en de kaakhoek verdwijnt. Daardoor ontstaan de beruchte hamsterwangen, een hobbelige kaaklijn en ook een onderkin kan voorkomen, waardoor u er ouder uitziet dan u bent.

Hamsterwangen verminderen

Om de zogeheten ‘hamsterwangen’ te verminderen of te corrigeren, maken we bij de Mozart Kliniek gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een huideigen stof die het volumeverlies herstelt.

Bekijk hieronder welke behandelingen mogelijk zijn voor het verminderen van hamsterwangen en een hobbelige kaaklijn.

Behandeling(en) voor Hobbelige kaaklijn

Fillers

Met een kleine hoeveelheid filler (soms in combinatie met Botox bij de mondhoeken en de kin) worden de kaakcontouren hersteld. Hierdoor krijgt het gezicht weer een jeugdige en frisse uitstraling. De Mozart Kliniek werkt uitsluitend met wetenschappelijk bewezen veilige tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Alle cosmetisch behandelingen worden zo uitgevoerd dat het eindresultaat er altijd natuurlijk uitziet en past bij de verhoudingen van uw gezicht.

Injectable behandelingen worden in de Mozart Kliniek uitsluitend door gecertificeerde cosmetisch artsen uitgevoerd.

Lees hier meer over behandelingen met fillers

Hobbelige kin-behandeling-fillers
strakke-kaaklijn-behandeling-fillers
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak