fbpx
"Ik vind het telkens weer heel bijzonder dat ik ervoor mag zorgen dat iemand er weer stralend uitziet.”
-Dokter Olga Liplavk-

Pigmentvlekken verwijderen

pigmentvlekken behandeling huidtherapie

Wat zijn pigmentvlekken?

Een pigmentvlek is een verstoring in de melanocyten. De melanocyten zijn de cellen die zorgen voor een bruine kleur. Bij donkere pigmentvlekken is de verdeling van deze pigmentcellen verstoord en liggen de cellen opgehoopt. Pigmentvlekken kunnen ontstaan door te langdurige of heftige blootstelling aan zonlicht, hormonale factoren. Ook spelen aanleg voor pigmentproblematiek en de leeftijd een belangrijke rol. De cosmetisch specialist van de Mozart Kliniek kan uw pigmentvlekken verwijderen.

Hoe kunt u pigmentvlekken voorkomen?

De oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken is per individu verschillend. Indien dit ontstaat door aanleg of door hormonale factoren zoals een zwangerschap of door de anticonceptie, dan is dit erg moeilijk te voorkomen. Het is in alle gevallen belangrijk om een goede zonbescherming van factor 50, dagelijks het hele jaar door te gebruiken om het ontstaan of verergering van pigmentatie tegen te gaan.

Behandeling pigmentvlekken verwijderen

Welke behandeling ingezet wordt, is afhankelijk van de ernst en het ontstaan van de pigmentatie. Daarnaast is het erg belangrijk dat er onderzocht wordt in welke lagen de pigmentatie zich bevind, zodat de behandeling ook daadwerkelijk in die huidlagen zijn werking kan doen. De bevindingen van het onderzoek en het daarbij passend behandelplan worden met u besproken.

Medische peeling

Tijdens een peeling dringen de werkstoffen van het product diep door in de pigmentcellen en zorgen voor een effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. De huidteint wordt opmerkelijk egaler. Tijdens een consult kan een indicatie gegeven worden van het aantal behandelingen wat nodig is. Lees hier meer over een medische peeling.

Laser behandeling voor een egale huid

De laser is een lichtbundel die gecontroleerd de pigmentvlekken kan verwijderen. In feite schiet de lichtbundel de pigmentcellen die teveel in de huid aanwezig zijn kapot. Na de behandeling worden de pigmentvlekken iets donkerder en komen deze meer naar de oppervlakte. Een week na de behandeling verminderd dit, en daarna worden de pigmentvlekken steeds lichter. Afhankelijk van de ernst van de pigmentatie zijn er gemiddeld 2-4 behandelingen nodig voor het verminderen/verwijderen van de pigmentvlekken.

Lees hier meer over een behandeling met lasertherapie.

Behandeling(en) voor Pigmentvlekken verwijderen

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak