fbpx

Laser

Laser behandeling tegen rimpels, pigmentvlekken en overbeharing.

Huidproblemen waarbij laserbehandeling een uitkomst biedt

Laser “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”  is een behandelmethode op basis van een bundel lichtenergie. De warmte hiervan wordt doelgericht in de huid gebruikt. Lasers zijn ontzettend breed inzetbaar, en kunnen voor veel indicaties ingezet worden. Het apparaat heeft zijn specifieke werking voor elk probleem.

Laserbehandeling bij overbeharing

Laser is één van de meest efficiënte manieren van definitief ontharen. Het licht wordt opgenomen door het pigment in een haar. Dit is de reden waarom alleen haren die pigment bevatten goed behandeld kunnen worden (lichte haren worden behandeld met behulp van elektrische epilatie).

Het pigment fungeert als geleider en op deze manier komt de warmte van de laserstraal onderin het haartje terecht. Voor definitief verwijderen zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig.

Een wijnvlek, couperose, rosacea en egale roodheid behandelen met laser

Bij roodheid wordt gebruik gemaakt van IPL. Dit is een lichtflitsmethode die effectief is voor het behandelen van roodheid. Hierbij speelt het hemoglobine in het bloed, een grote rol. De rode kleur dient hierbij als chromofoor en wordt door het licht opgenomen. Het licht wordt omgezet in warmte en dit zorgt ervoor dat het bloed gaat stollen. Het lichaam ruimt deze stolsels zelf weer op. Dit is niet schadelijk, aangezien het gaat om de oppervlakkige kleine haarvaatjes. Meestal is na 1 behandeling al verschil zichtbaar, maar dit is afhankelijk van de indicaties en hoe ernstig de aandoening is. Een wijnvlek is bijvoorbeeld na 1 behandeling niet volledig verdwenen, hiervoor zijn meer behandelingen noodzakelijk. Dit is ook afhankelijk van hoe groot het gebied is.

Paars/rode beenvaatjes

Voor vervelende kleine paars-rode beenvaatjes geldt hetzelfde als bij de behandeling van een wijnvlek of couperose. Deze behandeling wordt meestal uitgevoerd met de Nd-Yag laser, omdat deze vaatjes dieper in de huid liggen. Hiervoor geldt een laser met hogere nanometers, zodat deze ook de diepte van deze vaatjes bereikt. Indien hier vaatjes oppervlakkiger liggen, wordt dit net als bij couperose met de IPL uitgevoerd. Tijdens de behandeling wordt dit beoordeeld door de huidtherapeut. Hiervoor staan 3-6 behandelingen voor een vermindering van de vaatjes.

Acne, littekens, striae en fijne lijntjes verminderen met behulp van laser

De ResurFX laser zet de huid aan tot aanmaak van collageen en celvernieuwing. Op deze manier vult het de littekens weer op en zorgt het ervoor dat striae en fijne lijntjes verminderen. Gemiddeld zijn er 3-6 behandelingen voor het maximale resultaat.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Ook pigmentvlekken kunnen worden verwijderd met behulp van laser. De laserbundel wordt door het pigment geabsorbeerd. Het geabsorbeerde licht zorgt ervoor dat de pigmentcellen uit elkaar vallen. Gemiddeld zijn er 3-4 behandelingen nodig voor verwijdering van een pigmentvlek.

Laserbehandeling vergoeding door verzekering

Tijdens een consult wordt samen met de patiënt besproken welke indicatie behandeld wordt en hoeveel behandelingen hiervoor noodzakelijk zijn. Voor sommige indicaties is het mogelijk dat de verzekering de behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Hierover kan de huidtherapeut u meer informatie geven. Op dit moment is er een wet in ontwikkeling waarbij laserbehandelingen in de toekomst alleen uitgevoerd morgen worden door gekwalificeerde huidtherapeuten en artsen.

Laserbehandelingen kunnen hulp bieden bij verschillende huidproblemen. Vanaf maart kunt u bij de Mozart Kliniek terecht voor een behandeling met laser. Voor een vrijblijvend consult kunt u contact opnemen via info@mozartkliniek.nl of 035-760 2802

Met vriendelijke groet,

Huidtherapeute Mozart Kliniek

Behandeling(en) voor Laser

Laser behandeling tegen rimpels, pigmentvlekken, overbeharing.
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak