fbpx

Gummy Smile

Gummy Smile laten behandelen?

Gummy smile noemen we het overmatig zichtbare tandvlees bij het lachen. Dat heeft te maken met de bouw van het gezicht: met name een korte kringspier van de bovenlip (m. orbicularis oris)  en hyperactieve spier die de bovenlip lift ( m. Levator labii inferioris al nasi). Lengte van de tanden en beet hebben geen rol in het ontstaan van gummy smile. Mensen met korte tanden en onderbeet kunnen ook gummy smile vertonen bij het lachen. Gummy smile zorgt voor een te blote tandvlees bij het lachen wat vaak als onaantrekkelijk wordt beschouwd. Mensen schamen zich om volop te lachen en positieve emoties te uiten. Dat kan hinderlijk zijn in het dagelijks leven, maar ook zakelijk, op het werk.  Veel mensen met een hoge lachlijn zoeken naar een oplossing waardoor hun uitstraling verbeterd kan worden. Eerst ga je voor de spiegel staan en proberen minder uitgesproken te lachten. Het lukt even op commando. Maar in het echte leven blijft het lastig om je glimlach te controleren.

 

Gummy smile bij lachende dame

 Gummy smile behandelen met botox

De belangrijkste oorzaak van gummy smile is spieractiviteit. Door sterke of te korte spieren die de bovenlip optrekken ontstaat hoge lachlijn. De meest voor de hand liggende behandelmethode is spieren ontspannen met botox. Voorafgaand de behandeling komt u op consult. Tijdens het consult bespreekt u met de cosmetisch arts wat u stoort en wat voor resultaat u wilt bereiken. Een cosmetisch arts van de Mozart Kliniek gaat u adviseren of u in aanmerking komt voor de behandeling van Gummy smile met botox. Cosmetisch arts gaat bespreekt hoe de behandeling in zijn werking gaat, wat voor resultaat u kunt verwachten, de kosten en de mogelijke bijwerkingen en complicaties van deze behandeling. Voorafgaand de behandeling worden foto’s gemaakt die bedoeld zijn voor een medisch dossier. Deze foto’s  worden gebruikt om het resultaat van de behandeling te beoordelen.

Lachlijn en botox

Door een kleine dosering botox in het spiertje aan de zijkant van de neusvleugels te injecteren worden spectaculaire resultaten bereikt. De spier die de bovenlip optrekt  ontspant en trekt de boven lip minder sterk op. Deze kleine injectie is nauwelijks pijnlijk. Met een zeer dun naaldje wordt meestal  1 injectie per kant gegeven. De cosmetisch arts bepaalt aan de hand van een onderzoek op welke plaats de injectie gezet moet worden. Afhankelijk van de kracht van de spier wordt een dosering berekend. De behandeling zelf duurt slechts een 1 a 2 minuten. Na de behandeling zie je niets. Je bent gelijk toonbaar en kan al je dagelijkse activiteiten hervatten. Je mag gelijk make-up gebruiken en sporten. Lees hier de meest gestelde vragen.

illustratie van een Gummy smile

Wat kost botox bij gummy smile

De kosten van gummy smile met botox bedragen 110 Euro, inclusief de consult gesprek, controle afspraak en een eventuele correctie.

Wanneer zie ik resultaat na de behandeling van lachlijn met botox

Na ongeveer 7-10 dagen is het resultaat van gummy smile met botox zichtbaar. U komt dan weer terug voor controle om te beoordelen of de behandeling het gewenste resultaat heeft bereikt. Cosmetisch arts maakt de na- fotos om het resultaat te beoordelen. De dosering van botox is zeer individueel. Mocht het zo zijn dat het resultaat onvoldoende is dan wordt het, mits er geen gevaar voor bijwerkingen is, een extra injectie gezet. Dit “puntje op de i” dan valt binnen de behandelingskosten binnen maximaal 14 dagen, gezien dat het resultaat dan maximaal is.

Bijwerkingen en complicaties na behandeling van gummy smile met botox

Complicaties na de botox bij gummy smile komen niet vaak voor. Zeker bij cosmetisch artsen die hierin gespecialiseerd zijn en veel ervaring hebben met deze behandelingen. Bij deze behandelingen ontstaan men name de technische complicaties, die worden door arts zelf veroorzaakt. Het gaat om een verkeerde dosering en een verkeerde plaatsing van botox (verkeerde spier of de verkeerde plek van de juiste spier). Bij een te hoge botox dosering of een verkeerde plaatsing van de botox kan een scheve lach ontstaan. Een kant van de bovenlip gaat dan hangen. Ook is het mogelijk dat de hele bovenlip symmetrisch gaat hangen, waardoor de boventanden juist nauwelijks zichtbaar zijn.  Bij asymmetrische, scheve lach na botox kan correctie uitgevoerd worden: aan de “goede” kant wordt extra botox injectie gedaan, waardoor de ‘’goede’ kant ook wat lager komt staat. 

Behandeling(en) voor Gummy Smile

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak