fbpx

60 Plus

injectable-huidveroudering-60-jaar-kliniek-bussum

60 Plus

Na uw 60ste  bent u actief, gezond, vol energie. Helaas is door het verouderingsproces van het gezicht de uitstraling wat minder vitaal en weerspiegelt het niet meer hoe u zich van binnen voelt. Het zit hem echter niet in de rimpels, want rond uw 60ste mag u zeker wat rimpels hebben. Dit kan niet anders omdat het gezicht op meerdere plekken verandert en veroudert. Als je op één plek alle rimpels zou wegwerken, dan komen ze alsnog op een andere, vaak meer ongunstige plek terug. Wanneer de kraaienpootjes bijvoorbeeld worden weggewerkt dan zullen er in sterkere mate rimpels onder de ogen worden gevormd. De kringspier van het oog kan namelijk niet volledig met botox worden uitgeschakeld. Om de ontspanning van de kraaienpootjes te compenseren, zal de plaats waar géén botox is geïnjecteerd sterker samentrekken tijdens het lachen.

Uitstraling

Rond uw 60ste draait het om de uitstraling. De uitstraling wordt bepaald door deze drie essentiële elementen:

 1. De oogopslag
 2. De positie van de mondhoeken
 3. De huidkwaliteit

Oogopslag

De oogopslag wordt bepaald door de positie van de wenkbrauwen. Hebt u laag staande, fronsende wenkbrauwen, dan wordt u snel aangezien voor iemand die boos en onvriendelijk is. Laagstaande wenkbrauwen is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Het bot van het voorhoofd wordt met de leeftijd steeds vlakker omdat de vetcompartimenten in het voorhoofd slinken. De spieren rondom de wenkbrauwen, zoals fronsspieren en de spieren aan de zijkant van de ogen raken overtraind en worden korter. Het gevolg hiervan zijn laag staande, fronsende wenkbrauwen.

Hoe kunnen boze/laagstaande wenkbrauwen behandeld worden

Vaak kan een boze blik eenvoudig opgelost worden met botox injecties. Botox ontspant de spieren rondom de ogen en de wenkbrauwen. Omdat het zogenaamde kringspieren zijn, worden door de ontspanning van deze spieren de wenkbrauwen gelift.  Hierdoor wordt ook de fronsrimpel minder, wat zorgt voor een ontspannen en vriendelijke uitstraling.

Met kleine hoeveelheden tijdelijke filler kunnen de zijkanten van de wenkbrauwen subtiel gelift worden en de oorspronkelijke ronde en jeugdige contouren van het voorhoofd worden hersteld.

 

Positie van de mondhoeken

Wie kent het niet? Als  u de  50 bent gepasseerd bent, dan krijgt uw vanzelf de gewoonte om de mondhoeken altijd lichtjes te liften met de spieren in een subtiele lachstand. Dat doen de vrouwen automatisch, want als de mondhoeken ontspannen zijn dan hangen ze zo ontevreden omlaag. Uw omgeving denkt dan gelijk dat u ontevreden of chagrijnig bent.

De ontevreden gezichtsuitdrukking of afhangende mondhoeken worden veroorzaakt door deze drie factoren:

 1. De kaken slinken, zo verliest de hele kaaklijn haar fundering.
 2. Vetcompartimenten rondom de mond slinken en zakken richting de hals. Zo verliest de kaaklijn haar strakke contouren.
 3. De spieren die de mondhoeken naar beneden trekken (musculus depressor anguli ori) en de kinspier (musculus mentalis) raken overtraind. Deze spieren trekken de mondhoeken naar beneden en de kin juist omhoog.

Hoe kunnen de afhangende mondhoeken (chagrijnige uitstraling) behandeld worden?

 1. Ontspannen van de mondhoeken met behulp van botox is vaak de eerste stap. Zonder eerst de spieren in balans te brengen kan de positie van de mondhoeken nagenoeg nooit geoptimaliseerd worden.
 1. Het verlies van de “fundering” en de natuurlijke  kaakcontour wordt hersteld met tijdelijke fillers. Onze cosmetisch artsen adviseren u graag welke behandeling voor u het beste resultaat gaat geven en zullen uitleggen waarom.

Huidkwaliteit

Hebt u veel zonneschade aan de huid in de vorm van sterke rimpelvorming en onderhuids atrofie (de zogenaamde gelooide huid)  of veel pigmentvlekken met een bruine ondertoon, dan lijkt het gezicht wat ouder.

Zonneschade in de vorm van sterke rimpelvorming is bijna onmogelijk om te herstellen. Het DNA van de huid wordt beschadigd door de UV straling, wat onomkeerbaar is. Om verdere schade te voorkomen adviseren we altijd SPF 50+ te gebruiken en uit de zon te blijven tussen 12 en 16:00 uur.

Pigmentatie van de huid kan prima behandeld worden door middel van chemische peelings. Lees hier meer over peelings.

Dagelijkse huidverzorging blijft als basis zeer belangrijk.

Toptips voor huidverzorging bij 60 Plus

 1. Bescherm uw gezichtshuid ALTIJD tegen de zon
 2. Gebruik in de winter vitamine A zuur crème (lees hier meer over vitamine A zuur)
 3. Gebruik  ‘s ochtends en ‘s avonds een rijke gezichtscrème die lekker op de huid aanvoelt.

Welke crème u gebruikt maakt in principe niet uit. Of u nu kiest voor de goedkoopste Nivea of de duurste La Prairie; het gaat erom dat uw huid gehydrateerd wordt en een beschermlaagje krijgt. De beloofde “luxe” ingrediënten zoals goud, kaviaar, liposomen complexen of hyaluronzuur komen niet door de huidbarrière heen.

Behandeling(en) voor 60 Plus

Botox Fillers Draadlift Liquid Facelift
decollete-hals-rimpels-vrouw-injectables-bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak