fbpx

Draadlift

Draadlift behandeling?

Ondanks dat de huid vrijwel rimpelloos kan zijn, kan het gezicht toch ouder lijken. Na ons 25ste levensjaar treden er langzaam veranderingen op. De huid wordt minder soepel en de elasticiteit en stevigheid van de huid wordt ook duidelijk minder. Hierdoor worden de eerste kleine lijntjes zichtbaar. Vanaf het 35ste levensjaar slinken de botten in het gezicht. Hierdoor verliest het gezicht langzamerhand haar fundering. Het gevolg is dat de vetcompartimenten slinken en richting de neuslippenplooi en de kaaklijn zakken. Een draadlift behandeling is ideaal voor het liften van het gezicht zonder operatie. Met deze draadlift techniek kan de Mozart kliniek een ooglift, decolleté lift en gezicht lift uitvoeren.

Resultaten draadlift behandeling gezicht

Wat is een draadlift behandeling?

Een draadlift wordt uitgevoerd met behulp van PDO (polydioxanon) draden. Dit zijn volledig oplosbare hechtdraden die al vele jaren in de reguliere chirurgie worden gebruikt. Dankzij een nieuwe techniek kunnen deze draden nu in de huid worden aangebracht. De draad wordt tussen 3 en 12 maanden tijd (dit is afhankelijk van het soort draad) volledig door het lichaam afgebroken. Tijdens dat proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad en zo ontstaat een ‘inwendig harnas’ dat de huid verstevigt en voor een liftend effect zorgt. Het is een ideale techniek voor het liften van de hals, het decolleté, het gezicht, hamsterwangen, lijnen op de wangen en gezakte wenkbrauwen. PDO-draden worden al vele jaren binnen de reguliere chirurgie, de gynaecologie en de oogheelkunde gebruikt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van de draden volkomen veilig is.

Draadlift gezicht

Draadlift ogen

  • Afhangende oogleden
  • Onderooglid

Draadlift hals

Draadlift ervaringen, het verhaal van Annette, 52 jaar

Onderooglid correctie PDO draden bussum 't gooi

Het begint met een bovenooglid correctie

“5 Jaar geleden heb ik een boven ooglid correctie laten doen. Heb nog nooit zo’n goeie beslissing genomen! Alleen had ik ook, door het steeds dunner worden van de huid, heel veel kleine rimpels onder mijn ogen. Mijn onderoogleden liften durfde ik toen niet aan en werd me door de chirurg ook min of meer afgeraden. Onderoogleden kon je nog altijd liften zei hij… Nu, 5 jaar later, was het verschil tussen boven en onder zo groot geworden dat ik alsnog de ingreep overwoog, ware het niet dat ik als de dood ben voor het fenomeen “droopy eyes”. Dat zie je nog al eens ziet na een onderooglid correctie.  Dit dilemma besprak ik met mijn arts Olga Liplavk. Dr. Liplavk adviseert en behandelt mij al bijna 10 jaar met botox en een klein beetje fillers. Door haar voel ik me niet ouder als ik in de spiegel kijk en ben ik blij en trots op wie ik ben!

Nagenoeg pijnloos met een langdurig resultaat

Zo adviseerde zij mij nu ook. Dr. Liplavk gaf aan dat een operatie helemaal niet nodig is en wellicht ook niet het doel zou bereiken dat ik zou willen, namelijk minder (diepe) rimpels onder mijn ogen zodat ik er niet zo vermoeid uit zou zien. Met een steeds dunner wordende huid zou ik het effect dat ik wilde bereiken ook niet krijgen met een lift vertelde ze. Dr. Liplavk stelde voor draadjes te gebruiken! Hele dunne oplosbare draadjes die met een heel dun naaldje onderhuids ingebracht worden op de plek van de rimpel. Draadjes die, nadat ze opgelost zijn, zorgen voor bindweefsel vorming waardoor de rimpel heel subtiel wordt opgevuld. Nagenoeg pijnloos en veel minder ingrijpend dan een operatie en met een langdurig resultaat!!! Dit liet ik me geen twee keer zeggen en ik besloot er voor te gaan.

“Onderooglid correctie zonder operatie maar met PDO draden! Een aanrader!”

En nu…. 3 weken later ben ik zo ontzettend BLIJ met het resultaat!! Je ziet de lijntjes nagenoeg niet meer en ik zie er 100 x frisser en meer uitgeslapen uit! En wat nu meer dan ooit opvalt zijn mij ogen!!! En daar was het me allemaal om te doen! Dank je wel Dr. Liplavk !!! Dank je wel voor je advies en een geweldig resultaat dat ik nooit voor mogelijk had gehouden: Een onderooglid correctie  zonder operatie maar met PDO draden!!!”

Video behandeling met PDO draden

Draadlift resultaat

Na de behandeling is al direct een verbetering zichtbaar. De huid wordt steviger en voller waardoor lijnen en rimpels minder zichtbaar zijn. Het is mogelijk dat het resultaat een aantal dagen na de behandeling iets minder zichtbaar is dan direct na de behandeling. Dit komt doordat de geringe zwelling die soms optreedt dan verdwenen is. Gemiddeld is er na zes weken zoveel collageen geproduceerd dat het resultaat optimaal is. Het effect van deze behandeling is langdurig. Dit komt omdat het lichaam zelf collageen aanmaakt waardoor een natuurlijke onderhuidse versteviging is ontstaan. Omdat het verouderingsproces wel voortzet, kunnen er weer nieuwe lijntjes en rimpeltjes ontstaan. Het is mogelijk om de gevolgen van dit proces met een aanvullende behandeling te verzachten.

Na 6 weken is er vaak voldoende collageen aangemaakt en is het tijd voor een controle afspraak. Tijdens deze controle afspraak zullen onze artsen het resultaat beoordelen. Natuurlijk kunt u dan ook met de arts bespreken of u wellicht meer effect wilt zien. Als het medisch verantwoord is, kunnen er op dat moment meer PDO-draden worden geplaatst. Ook kan een afspraak worden gemaakt voor het uitvoeren van peelings om de huid te verbeteren en/of een behandeling met injectables om bestaande lijntjes volledig weg te werken.

Mogelijke bijwerkingen en gevaren van een draadlift

Mogelijke negatieve effecten van een draadlift

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Ook kan het behandelde gebied, vooral bij intensieve krachttraining van het bovenlichaam, tijdelijk gevoelig zijn. Deze verschijnselen verdwijnen vanzelf na verloop van enkele dagen.

Wanneer is een draadlift niet geschikt?

De methode met PDO-draden wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en bij mensen die antistolling medicatie gebruiken. Ook bij actieve huidaandoeningen of huidbeschadigingen in het te behandelen gebied passen wij deze methode niet toe.

Wat zijn de kosten van een draadlift?

Afhankelijk van het type draad ligt de prijs van een draad tussen de €35,- en €250,-. Per behandeling zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied, 2 tot 30 draden nodig. Bij de Mozart Kliniek hebben wij volgens ons unieke Pro-Age concept de Inside Out Facial Treatment ontwikkeld. Bekijk hier alle prijzen.

Behandeling(en) voor Draadlift

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak