fbpx
"Alle cosmetisch behandelingen worden zo uitgevoerd dat het eindresultaat er altijd natuurlijk uitziet en past bij de verhoudingen van uw gezicht."
-Dokter Olga Liplavk-

Hamsterwangen

Hamsterwangen-behandeling-fillers

Wat zijn hamsterwangen?

Een veel voorkomende klacht bij mannen en vrouwen zijn hamsterwangen. Maar wat zijn hamsterwangen precies? Hamsterwangen zijn slappe en hangende wangen. Hamsterwangen geven het gezicht een verouderde uitstraling. Zelfs wanneer de huid van het gezicht vrijwel rimpelloos is, lijkt het gezicht veel ouder met hangwangen.

Hoe ontstaan hangwangen?

Het aanzicht van hamsterwangen of hangwangen ontstaat vanwege een slappe kaaklijn. Als de huid ouder wordt verliest het volume. Hierdoor slinken de kaken en zakt het vetweefsel omlaag. Bij sommige mensen wordt dit proces al rond het 30ste levensjaar in gang gezet. De contouren van de kaaklijn zijn niet meer mooi strak. Er ontstaan vetophopingen, een soort kleine ‘zakjes’ achter de kin, en de kaakhoek verdwijnt. Daardoor ontstaan de beruchte hamsterwangen.

Op welke leeftijd komen hamsterwangen voor?

Uit wetenschappelijk onderzoek is het gebleken dat gezichtsbotten van vrouwen gaan krimpen vanaf hun 35ste, bij mannen begint het 10 jaar later, rond hun 45ste . Maar ook op jongere leeftijd kunnen mensen hamsterwangen krijgen. Bij de één ontstaat verlies van stevigheid van de huid eerder dan bij de ander. Dat is grotendeels genetisch bepaald en op basis van levensstijl. Uit beeldvormend onderzoek blijkt dat we centimeters verliezen van de kaakbotten.  Daarbij slinken de vetcompartimenten van de kaak. Door deze verzakking van de “fundering” van het gezicht gaat de huid minder strak zitten.  Hierdoor wordt de huid wordt te ruim ten opzichte van wat er onder zit en zakt, als gevolg van de zwaartekracht naar beneden. Zo ontstaat overtallige slappe huid.

Hoe ontstaan hangwangen
Krimpen van gezichtsbotten
Plastic and Reconstructieve Surgery vol 127,N.1, January 2011. Robert B. Shaw

Effectief hamsterwangen verwijderen zonder operatie!

Om de zogeheten ‘hamsterwangen’ te verminderen of te corrigeren, maken we bij de Mozart Kliniek gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een huid eigen stof die het volumeverlies herstelt. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt een behandelplan opgesteld. De artsen bepalen aan de hand van de gezichtsvormen een behandelplan voor het optimale, natuurlijke resultaat.

Wangen opvullen met fillers of botox

Hangwangen kunnen worden aangepakt door het opvullen van de wangen. Dit is vooral interessant als er sprake is van een omgekeerde driehoek in het gezicht. De artsen bij Mozart Kliniek beginnen altijd met een grondige analyse van het gezicht. Nadat is vastgesteld welke behandelingen of combinatie van de behandelingen het beste resultaat zullen opleveren word er zullen dan het gezicht goed analyseren en de leeggelopen wangen, het volumeverlies bij de wangen, herstellen met fillers.

Hamsterwangen liften met een PDO-draden.

Om de wangen te verstevigen kan er ook gebruik worden gemaakt van een draadlift op basis van PDO draden om de huid te liften. Hierbij brengen de artsen intern oplosbare draden aan die na 3-6 maanden op een natuurlijke manier oplossen. Daarna blijft het gezicht langdurig gelift door de aanmaak van collageen rondom de voorheen aangebrachte draden.

Kosten van het weghalen van hamsterwangen

De kosten van het verwijderen van hamsterwangen variëren op basis van welke behandeling of combinatie van behandelingen voor u het meest geschikt zijn. Kijk hier  voor de prijzen https://www.mozartkliniek.nl/product/prijslijst/.

Behandeling(en) voor Hamsterwangen

Fillers Botox Draadlift

Voor het optimale, natuurlijke  resultaat is het essentieel om naar het “totaal plaatje” te kijken en niet alleen naar de slappe kaaklijn en onderkin. Een slappe kaaklijn heeft te maken met het krimpen van botten van de onderkaak. Dit volumeverlies wordt dan hersteld door tijdelijke fillers met voldoende liftingscapaciteit.

Bij veroudering is er vaak sprake van volumeverlies in het gehele gezicht. De combinatie van volumeherstel bij de wangen en de kaaklijn is vaak noodzakelijk om een mooi, natuurlijk resultaat te bereiken.

Lees hier meer over onze behandelingen met Fillers

Het komt regelmatig voor dat de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken en de kin doen samentrekken zijn overtraind. Dit zorgt voor afhangende mondhoeken en sterke marionetlijnen. Deze spieren staan constant dermate strak aangespannen dat het natuurlijk opvullen van de kaaklijn tegenhoudt. Daarom is het noodzakelijk om eerst de mondhoek spieren in balans te brengen met botox. Dit heeft geen enkele negatieve invloed op de mimiek… slechts de beweging waarbij de mondhoeken naar beneden worden getrokken wordt verzacht. Botox bij de mondhoeken zorgt voor een vriendelijker stand van de mond. Lees hier meer over afhangende mondhoeken.

Als de kaak en de jukbeenderen slinken, dan zakken de vetcompartimenten van de wangen naar beneden richting de kaaklijn. Als het gezicht voldoende onderhuids vet heeft, en niet al te veel rimpels, dan kunnen de gezakte vetcompartimenten gelift worden met de oplosbare PDO draden. Deze draadlift werkt veilig en effectief om de kaaklijn te verstrakken.

Lees hier meer over de draadlift

Hamsterwangen-behandeling-fillers
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak