fbpx
"Alle cosmetisch behandelingen worden zo uitgevoerd dat het eindresultaat er altijd natuurlijk uitziet en past bij de verhoudingen van uw gezicht."
-Dokter Olga Liplavk-

Hamsterwangen

Hamsterwangen-behandeling-fillers

Naarmate we ouder worden wordt de kaaklijn minder strak. Het zakt uit, wordt hobbelig. Er ontstaat een onderkin, of dubbele kin. De slappe kaaklijn geeft aan het gezicht een verouderde uitstraling. Zelfs wanneer de huid van het gezicht kan vrijwel rimpelloos is, lijkt het gezicht met een uitgezakte kaaklijn veel ouder.

Hoe ontstaat de slappe kaaklijn?

Uit wetenschappelijk onderzoek is het gebleken dat gezichtsbotten van vrouwen gaan krimpen vanaf hun 35ste. Bij mannen begint het 10 jaar later, rond hun 45ste .

Uit beeldvormend onderzoek (MRI) blijkt dat we centimeters verliezen van de kaakbotten.  De hoogte van de kaakbot wordt aanzienlijk minder en de hoek van de kaak wordt groter. Daarbij slinken de vetcompartimenten van de kaak. Door deze verzakking van de “fundering” van het gezicht gaat de huid minder strak zitten. Er ontstaat een minder strakke kaaklijn. De gezichtsvormen veranderen. De huid wordt te ruim ten opzichte van wat er onder zit en zakt, als gevolg van de zwaartekracht, richting de kaak. Zo ontstaat overtallige slappe huid met een slappe kaaklijn, ofwel een hobbelige kaaklijn tot gevolg. Dit zorgt voor de verandering van de gezichtsvormen. Ook door het krimpen van het kaakbot en de verzakking van de huid en het vet ontstaat bij mannen en vrouwen een dubbele kin of onderkin.

 

kaaklijn-hobbelig-injectables-bussum
Krimpen van gezichtsbotten
Plastic and Reconstructieve Surgery vol 127,N.1, January 2011. Robert B. Shaw

Hoe kan de slappe kaaklijn behandeld worden?

Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt een behandelplan opgesteld. Voor het optimale, natuurlijke resultaat wordt rekening gehouden met gezichtsvormen.  Is er sprake van een omgekeerde driehoek zoals op de rechter foto, dan is het verstandig om tegelijkertijd de leeggelopen wangen, het volumeverlies bij de wangen, te herstellen.

Bij het ouder worden zakt het gehele volume van het gezicht naar beneden, richting de kaaklijn. Zo ontstaat de zogenaamde omgekeerde “ouderdomsdriehoek”. Zou het volume dus alleen bij het onderste gedeelte (de kaaklijn) hersteld worden, dan wordt de “omgekeerde driehoek” nog meer geaccentueerd. De kaaklijn wordt dan wel strakker, echter het gezicht gaat niet jeugdiger ogen; men krijgt juist een wat meer verouderde uitstraling vanwege meer volume aan het onderste deel van het gezicht.

slappe-kaaklijn-INJECTABLES-FILLERS

Behandeling(en) voor Hamsterwangen

Fillers Botox Draadlift

Voor het optimale, natuurlijke  resultaat is het essentieel om naar het “totaal plaatje” te kijken en niet alleen naar de slappe kaaklijn en onderkin. Een slappe kaaklijn heeft te maken met het krimpen van botten van de onderkaak. Dit volumeverlies wordt dan hersteld door tijdelijke fillers met voldoende liftingscapaciteit.

Bij veroudering is er vaak sprake van volumeverlies in het gehele gezicht. De combinatie van volumeherstel bij de wangen en de kaaklijn is vaak noodzakelijk om een mooi, natuurlijk resultaat te bereiken.

Lees hier meer over onze behandelingen met Fillers

Het komt regelmatig voor dat de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken en de kin doen samentrekken zijn overtraind. Dit zorgt voor afhangende mondhoeken en sterke marionetlijnen. Deze spieren staan constant dermate strak aangespannen dat het natuurlijk opvullen van de kaaklijn tegenhoudt. Daarom is het noodzakelijk om eerst de mondhoek spieren in balans te brengen met botox. Dit heeft geen enkele negatieve invloed op de mimiek… slechts de beweging waarbij de mondhoeken naar beneden worden getrokken wordt verzacht. Botox bij de mondhoeken zorgt voor een vriendelijker stand van de mond. Lees hier meer over afhangende mondhoeken.

Als de kaak en de jukbeenderen slinken, dan zakken de vetcompartimenten van de wangen naar beneden richting de kaaklijn. Als het gezicht voldoende onderhuids vet heeft, en niet al te veel rimpels, dan kunnen de gezakte vetcompartimenten gelift worden met de oplosbare PDO draden. Deze draadlift werkt veilig en effectief om de kaaklijn te verstrakken.

Lees hier meer over de draadlift

Hamsterwangen-behandeling-fillers
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak