fbpx

Sculptra

Sculptra is een langdurige, natuurlijk oplossing tegen huidveroudering.

Wilt u meer volume, een strakke huid en de textuur van uw huid verbeteren?

CTA: Vraag hier vrijblijvend een adviesgesprek aan

Wij zijn telefonisch te bereiken op: 035 – 760 28 02

  • Al meer dan 18 jaar ervaring
  • Persoonlijke aandacht
  • Natuurlijk resultaat
  • Meest innovatieve werkwijze

De Sculptra behandeling

Als u last hebt van volumeverlies in uw gezicht, kan dit het gezicht tekenen. Lijnen worden meer zichtbaar en de huid rondom uw wangen gaat wat meer hangen. Sculptra stimuleert de collageen aanmaak en maakt uw huid steviger, dikker en gladder.

Wat is de Sculptra behandeling?

Sculptra is een collageen stimulator die diepe rimpels, zoals de neuslippenplooi en marionetlijnen, kan gladstrijken en volume en stevigheid kan herstellen. Met name de wangen en de slapen zijn vatbaar voor volumeverlies naarmate we ouder worden, en zijn goed te behandelen. Sculptra maakt gebruik van poly-L-melkzuur (PLLA). Poly-L-melkzuur stimuleert fibroblasten, de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor collageenproductie. Door een collageenboost wordt de huid steviger gladder en wat voller.  Sculptra werkt anders dan hyaluronzuur fillers. Een Sculptra behandeling heeft in tegenstelling tot een filler behandeling een opbouwend proces na de behandeling. Daarom duurt het langer om resultaat te zien na de behandeling, maar houden de effecten wel veel langer aan.

Het effect van de Sculptra behandeling:

  • Stevige, strakke huid
  • Rimpelvermindering (met name) op de wangen, hals en decolleté
  • Liftend effect voor de wangen
  • Stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen

Het resultaat na de behandeling:

Het resultaat van de Sculptra echogeleide behandeling is direct zichtbaar. In het begin geeft het een liftend effect.  Het water waarin poly-L-merkzuur deeltjes worden opgelost zorgt met name voor de opvulling. Na een aantal dagen wordt het water opgenomen door het lichaam, de poly-l-melkzuur deeltjes  zorgen voor collageen stimulatie wat zichtbaar wordt na 6-12 weken. De huid wordt dan merkbaar steviger en gladder.
Het collageen wat de huid heeft geproduceerd is blijvend. Echter omdat het verouderingsproces door gaat, is het advies om de behandeling na 6-12 maanden te herhalen.  Bij een zeer verslapte huid zelfs na 3 maanden.
Na een aantal behandelingen kan de huid tot 3 jaar stevig en strak blijven.

Wil u meer weten over de Sculptra behandeling?
CTA: Maak een vrijblijvende afspraak

Maak kennis met de arts

Stap 1: Het adviesgesprek met de arts

Tijdens dit gesprek neemt onze cosmetisch arts uitgebreid de tijd om alles met u te bespreken. De arts kijkt naar uw huidige huidstructuur en bespreekt welke gebieden extra volume nodig hebben en uit hoeveel behandelingen het traject zal bestaan. Tijdens dit gesprek is er voldoende ruimte om uw vragen te stellen en u wensen te bespreken. Daarnaast zal het hele traject van afspraak tot na traject uitgelegd worden.

Stap 2: De behandeling

Bij de Mozart Kliniek voeren wij de Sculptra behandeling uit onder geleiding van de echo. Hierdoor is niet alleen de plaatsing van het product heel veilig en precies, maar door de echo wordt de behandeling ook nagenoeg pijnloos.

Stap 3: Nazorg

Na de behandeling kunt u direct naar huis. Het kan zijn dat de huid wat roodhuid vertoont of dat u wat lichte blauwe plekjes krijgt. Dit trekt vanzelf weg. Zorg dat u 24 uur na de behandeling niet intensief sport of alcohol nuttigt. Daarnaast wordt extreme hitte op de huid na de behandeling afgeraden. (Zonnebank, zon, sauna).

Stap 4: Risico’s

De kans op complicaties is zeer klein.

Reviews

 

Veel gestelde vragen over Sculptra:

Hoe ziet een Sculptra echogeleide behandeling eruit?

Eest wordt een echo scan van uw gezicht gemaakt. De arts bepaalt aan de hand van de echobeelden het meest veilige en effectieve plek om Sculptra te plaatsen. In meeste gevallen wordt Sculptra geplaatst met twee injecties per kant.
Hierdoor is de behandeling nagenoeg pijnloos.

Na de behandeling van Sculptra

Na de behandeling bent u gelijk toonbaar en u kunt make-up gebruiken.

Wanneer zie u resultaat na een Sculptra behandeling?

U ziet gelijk liftend effect. Echter de ware collageenproductie komt na 6-12 weken op gang. De eerste zichtbare veranderingen zijn na zo’n 3 maanden te zien. Na 4-6 maanden is het resultaat optimaal.

Wat is het verschil tussen Sculptra en fillers?

Sculptra heeft tijd nodig om een zichtbaar effect te geven. De Sculptra behandeling is een fijne behandeling als u veel volume verlies hebt, u huid ouder wordt en u ingevallen wangen en/of slapen hebt. Sculptra stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen, verstevigt de huid en verbetert de structuur van uw huid met als resultaat een jongere uitstraling.

Wilt u meer volume in uw bewegelijke gebieden zoals uw lippen en bijvoorbeeld uw traangootjes?

Dan zijn fillers de perfecte oplossing. U hebt na deze behandeling direct resultaat.

CTA: Maak een vrijblijvende afspraak

Reviews

Behandeling(en) voor Sculptra

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak