fbpx

Sculptra

Sculptra is een langdurige, natuurlijk oplossing tegen huidveroudering.

sculptra behandeling tegen ingevallen wangen, slappe huid, hamsterwangen. Collageen stimulatie tegen huidveroudering Sculptra behandeling tegen ingevallen wangen, slappe huid, hamsterwangen. Collageen stimulatie tegen huidveroudering

Wilt u meer volume, een strakke huid en de textuur van uw huid verbeteren?

Vraag hier vrijblijvend een adviesgesprek aan

Wij zijn telefonisch te bereiken op: 035 – 760 28 02

  • Al meer dan 18 jaar ervaring
  • Persoonlijke aandacht
  • Natuurlijk resultaat
  • Meest innovatieve werkwijze

De Sculptra behandeling

Als u last hebt van volumeverlies in uw gezicht, kan dit het gezicht tekenen. Lijnen worden meer zichtbaar en de huid rondom uw wangen gaat wat meer hangen. Sculptra stimuleert de collageen aanmaak en maakt uw huid steviger, dikker en gladder.

Wat is de Sculptra behandeling?

Sculptra is een collageen stimulator die rimpels op de wangen kan verminderen en volume en stevigheid van de huid kan herstellen. Met name de wangen en de slapen zijn vatbaar voor volumeverlies naarmate we ouder worden, en zijn goed te behandelen. Sculptra is poly-L-melkzuur (PLLA). Poly-L-melkzuur (PLLA) stimuleert fibroblasten, de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor collageenproductie. Door een collageenboost wordt de huid steviger, gladder en wat voller.  Sculptra werkt anders dan hyaluronzuur fillers. Terwijl hyaluronzuur filler voor de “fundering” van het gezicht zorgt, is Sculptra effectief uitsluitend voor de huidversteviging.  Het resultaat van Sculptra behandeling wordt geleidelijk opgebouwd aangezien dat collageenproductie een bepaalde tijd nodig heeft, gemiddeld tussen 6 en 12 weken.

Het effect van de Sculptra behandeling:

  • Stevige, strakke huid
  • Rimpelvermindering (met name) op de wangen, hals en decolleté
  • Liftend effect voor de wangen
  • Stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen

Het resultaat na de Sculptra behandeling:

Het resultaat van de Sculptra echogeleide behandeling is direct zichtbaar. In het begin geeft het een liftend effect.  Het steriele water waarin poly-L-merkzuur deeltjes worden opgelost zorgt met name voor de opvulling. Na een aantal dagen wordt het water opgenomen door het lichaam, de poly-l-melkzuur deeltjes  zorgen voor collageen stimulatie wat zichtbaar wordt na 6-12 weken. De huid wordt dan merkbaar steviger en gladder.
Het collageen wat de huid heeft geproduceerd is blijvend. Echter omdat het verouderingsproces door gaat, is het advies om de behandeling na 6-12 maanden te herhalen. Bij een zeer verslapte huid zelfs na 3 maanden.
Na een aantal behandelingen kan de huid tot 2 jaar stevig en strak blijven.

Maak kennis met de arts

Stap 1: Het adviesgesprek met de arts

Tijdens dit gesprek neemt onze cosmetisch arts uitgebreid de tijd om alles met u te bespreken. De arts kijkt naar uw huidige huidstructuur en bespreekt welke gebieden extra volume nodig hebben en uit hoeveel behandelingen het traject zal bestaan. Tijdens dit gesprek is er voldoende ruimte om uw vragen te stellen en u wensen te bespreken. Daarnaast zal het hele traject van afspraak tot na traject uitgelegd worden.

Stap 2: De behandeling met Sculptra

Bij de Mozart Kliniek voeren wij de Sculptra behandeling uit onder geleiding van de echo. Hierdoor is niet alleen de plaatsing van het product heel veilig en precies, maar door de echo wordt de behandeling ook nagenoeg pijnloos.

Stap 3: Nazorg Sculptra

Na de behandeling kunt u direct naar huis.  Er kan plaatselijk een klein blauwe plekje ontstaan en tijdelijke, lichte roodheid. Na de behandeling kunt u gelijk make-up gebruiken en al uw dagelijkse activiteiten hervatten.  Daarnaast wordt extreme hitte op de huid, zoals sauna en zonnebank na de behandeling afgeraden.

Stap 4: Risico’s van Sculptra behandeling

Het belangrijkste risico na Sculptra behandeling is het ontstaan van bultjes in de huid. Dat kan gebeuren als het product in de verkeerde huidlaag ingebracht wordt. Dankzij de echogeleid techniek is de kans op deze complicatie nihil.

Reviews

Veel gestelde vragen over Sculptra:

Hoe ziet een Sculptra echogeleide behandeling eruit?

Eerst wordt een echo scan van uw gezicht gemaakt. De arts bepaalt aan de hand van de echobeelden de meest veilige en effectieve plek om Sculptra te plaatsen. In meeste gevallen wordt Sculptra geïnjecteerd op het jukbeen en in de wang.  De behandeling is nagenoeg pijnloos dankzij echotechniek en de toegevoegde verdovingsvloeistof.

Na de behandeling van Sculptra

Na de behandeling bent u gelijk toonbaar en u kunt make-up gebruiken.

Wanneer ziet u resultaat na een Sculptra behandeling?

U ziet gelijk een liftend effect. Echter de ware collageenproductie komt na 6-12 weken op gang. De eerste zichtbare veranderingen zijn na zo’n 3 maanden te zien. Na 4-6 maanden is het resultaat optimaal.

Maak een vrijblijvende afspraak

Wilt u kijken hoe de Sculptra behandeling in zijn werk gaat, klik op deze link!

 

Behandeling(en) voor Sculptra

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak