fbpx
Veelgestelde vragen
Wij begrijpen dat een behandeling aan uw uiterlijk spannend kan zijn. Daarom hebben wij de veelgestelde vragen voor u onder elkaar gezet. Staat uw vraag er niet bij? Dan nodigen wij u uit contact op te nemen per e-mail of telefonisch. Uiteraard mag u ook vrijblijvend bij ons langskomen in de kliniek.
Met vriendelijke groet, team Mozart Kliniek

Is een behandeling pijnlijk?

Soms kan een behandeling gevoelig zijn. Als het nodig is, wordt de huid plaatselijk verdoofd met een crème of een injectie met Lidocaine. Sommige producten bevatten een kleine hoeveelheid Lidocaïne waardoor een aparte verdoving niet meer nodig is. Bent u allergisch voor Lidocaine? Bespreek dat met uw arts. Een alternatieve verdovende medicatie  kan in dit geval toegepast worden.

Mag ik na de behandeling naar de schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank?

De eerste zes weken na de ingreep wordt een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank afgeraden.

Mag ik na de behandeling sporten?

In principe mag u dezelfde dag gaan sporten. Uw cosmetisch arts geeft u advies wanneer het niet kan. Zoals bijvoorbeeld na een draadlift behandeling of een behandeling met verhoogde kans op blauwe plekken.

Mag ik make-up gebruiken na de behandeling?

U kunt direct na de ingreep make-up gebruiken. In de kliniek geven wij u graag een advies over het gebruik van make-up na de behandeling.  Als het nodig is dan helpen wij u graag om de juiste dekkende make-up te kiezen.

Mag ik alcohol drinken voor een behandeling?

Alcohol werkt bloedverdunnend. Daarom is het niet verstandig om de dag voor de behandeling en enkele dagen na de behandeling alcohol te drinken.

Zijn er aan een behandeling risico’s verbonden?

Bij elke behandeling bestaat er een zeer geringe kans op infectie of een allergische reactie.  Tijdens het consultgesprek zal de arts u vragen stellen over uw gezondheid en eerdere cosmetische behandelingen. De risico’s en de voor- en nadelen van een product en een behandeling worden met u besproken. Indien u medicijnen gebruikt, dient u daarvan de namen aan de arts kenbaar te maken.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar

Het resultaat is afhankelijk van het product en de locatie van de behandeling. Voor de behandeling krijgt u uitgebreide informatie over de duurzaamheid van het resultaat. Ook na een cosmetische behandeling gaat het verouderingsproces echter door en ziekte en gewichtsverlies kunnen de zichtbaarheid van het resultaat beïnvloeden.

Hoe zie ik eruit na de behandeling?

Na de behandeling bent u gelijk toonbaar. De huid kan rood en gezwollen zijn. Dat trekt snel weg. In enkele gevallen kan een blauw plekje ontstaan. Met make-up kan dit prima gecamoufleerd worden. U kunt direct na de behandeling al u activiteiten zoals werk en het sociale leven hervatten.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld 20 minuten. We vragen u om 15 minuten voorafgaand aan de behandeling te komen. U kunt dan op uw gemak wat drinken, informatiefilms bekijken of rustig een tijdschrift lezen. Voor de behandeling heeft u altijd een gesprek met uw cosmetisch arts. Ook heeft u dan de gelegenheid om vragen te stellen.  Er worden voor – en  nafoto’s gemaakt. Deze worden zorgvuldig in uw medisch dossier bewaard en worden als medisch geheim behandeld.

Waarom moet ik de behandelovereenkomst met mijn cosmetisch arts tekenen?

De behandelovereenkomst wordt voor elke behandeling getekend. In de behandelovereenkomst wordt een samenvatting gegeven van de behandelinformatie die u van uw cosmetisch arts heeft gekregen. In de behandelovereenkomst vindt u onder andere de naam van het product waarmee u behandeld wordt, het gebied dat behandeld wordt, de besproken risico’s en de kosten van de behandeling. De behandelovereenkomst verplicht u als cliënt tot niets. De behandelovereenkomst weerspiegelt de verplichting van uw arts om u adequate informatie te geven over de behandeling.

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak