fbpx

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat een behandeling aan uw uiterlijk spannend kan zijn. Daarom hebben wij de veelgestelde vragen voor u onder elkaar gezet. Staat uw vraag er niet bij? Dan nodigen wij u uit contact op te nemen per e-mail of telefonisch. Uiteraard mag u ook vrijblijvend bij ons langskomen in de kliniek.
Met vriendelijke groet, team Mozart Kliniek

Mag ik alcohol na een botox behandeling?

Alcohol verwijdt je bloedvaten, waardoor de botox zich makkelijker kan verplaatsen en het risico op bijwerkingen groter wordt. Zelfs met alcohol is het zeer uitzonderlijk dat botox zich verplaatst naar een aangrenzende spier. Mozart Kliniek raad je echter aan om altijd veilig te zijn en minimaal 24 uur na je botox behandeling geen alcohol te drinken.

Zijn fillers pijnlijk?

Zijn fillers pijnlijk? Soms kan een behandeling gevoelig zijn. Als het nodig is, wordt de huid plaatselijk verdoofd met een crème of een injectie met Lidocaine. Sommige producten bevatten een kleine hoeveelheid Lidocaïne waardoor een aparte verdoving niet meer nodig is. Bent u allergisch voor Lidocaine? Bespreek dat met uw arts. Een alternatieve verdovende medicatie  kan in dit geval toegepast worden. Hierdoor is kort het eerste prikje voelbaar maar daarna verdooft het behandelde gebied. Hierdoor wordt een behandeling met een filler meestal als niet echt pijnlijk ervaren. Alleen op zeer pijnlijke plaatsen zoals bijvoorbeeld de lippen wordt er een extra verdoving toegepast. In het laatste geval de zogenaamde tandartsverdoving.

Mag ik na de behandeling naar de schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank?

De eerste zes weken na de ingreep wordt een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank afgeraden.

Mag ik sporten na fillers?

In principe mag u dezelfde dag gaan sporten. Uw cosmetisch arts geeft u advies wanneer het niet kan. Zoals bijvoorbeeld na een draadlift behandeling of een behandeling met verhoogde kans op blauwe plekken.

Mag ik make-up gebruiken na een filler behandeling

U kunt direct na de ingreep make-up gebruiken. In de kliniek geven wij u graag een advies over het gebruik van make-up na de behandeling.  Als het nodig is dan helpen wij u graag om de juiste dekkende make-up te kiezen.

Mag ik alcohol drinken voor een filler behandeling?

Alcohol werkt bloedverdunnend. Daarom is het niet verstandig om de dag voor de behandeling en enkele dagen na de behandeling alcohol te drinken.

Is een botox behandeling veilig?

Botox is veilig. Het wordt binnen 24 uur afgebroken en kan zich niet door het lichaam verspreiden. Een veilige dosering is 600 EH (eenheden). Voor een cosmetische behandeling wordt gemiddeld 20-50 EH per behandeling gebruikt. Als geneesmiddel wordt botox zeer breed toegepast in de reguliere geneeskunde.

Hoeveel kost een botox behandeling?

De kosten van een botox behandeling zijn gebaseerd op het gewenste resultaat; of u man bent of een vrouw; de conditie van de huid en de anatomie van het gezicht. De prijs voor een behandeling met botox is vanaf €100,-. Bekijk hier alle prijzen.

Is een filler behandeling veilig?

De Mozart Kliniek maakt gebruik van tijdelijke fillers op basis van Hyaluronzuur. Deze fillers zijn veilig en goed getest. Tijdelijke fillers zijn afbreekbaar, wat deze fillers extra veilig maakt. Ook maken wij gebruik van echografie bij filler behandelingen, waardoor de kans op complicaties erg klein is. In de geneeskunde hebben we echter nooit 100% garantie. Zelfs op een verpakking van paracetamol wordt vermeld dat wanneer er meer dan 6 tabletten per dag worden ingenomen, lever falen kan ontstaan!

Hoeveel kost een filler behandeling?

Bij de Mozart Kliniek gebruiken wij diverse varianten van fillers op basis van hyaluronzuur. De prijs voor een behandeling met filler begint bij €350,- euro en is afhankelijk van het behandelgebied. Bekijk hier alle prijzen

Zijn er aan een behandeling risico’s verbonden?

Bij elke behandeling bestaat er een zeer geringe kans op infectie of een allergische reactie.  Tijdens het consultgesprek zal de arts u vragen stellen over uw gezondheid en eerdere cosmetische behandelingen. De risico’s en de voor- en nadelen van een product en een behandeling worden met u besproken. Indien u medicijnen gebruikt, dient u daarvan de namen aan de arts kenbaar te maken.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar

Het resultaat is afhankelijk van het product en de locatie van de behandeling. Voor de behandeling krijgt u uitgebreide informatie over de duurzaamheid van het resultaat. Ook na een cosmetische behandeling gaat het verouderingsproces echter door en ziekte en gewichtsverlies kunnen de zichtbaarheid van het resultaat beïnvloeden.

Hoe zie ik eruit na de behandeling?

Na de behandeling bent u gelijk toonbaar. De huid kan rood en gezwollen zijn. Dat trekt snel weg. In enkele gevallen kan een blauw plekje ontstaan. Met make-up kan dit prima gecamoufleerd worden. U kunt direct na de behandeling al u activiteiten zoals werk en het sociale leven hervatten.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld 20 minuten. We vragen u om 15 minuten voorafgaand aan de behandeling te komen. U kunt dan op uw gemak wat drinken, informatiefilms bekijken of rustig een tijdschrift lezen. Voor de behandeling heeft u altijd een gesprek met uw cosmetisch arts. Ook heeft u dan de gelegenheid om vragen te stellen.  Er worden voor – en  nafoto’s gemaakt. Deze worden zorgvuldig in uw medisch dossier bewaard en worden als medisch geheim behandeld.

Waarom moet ik de behandelovereenkomst met mijn cosmetisch arts tekenen?

De behandelovereenkomst wordt voor elke behandeling getekend. In de behandelovereenkomst wordt een samenvatting gegeven van de behandelinformatie die u van uw cosmetisch arts heeft gekregen. In de behandelovereenkomst vindt u onder andere de naam van het product waarmee u behandeld wordt, het gebied dat behandeld wordt, de besproken risico’s en de kosten van de behandeling. De behandelovereenkomst verplicht u als cliënt tot niets. De behandelovereenkomst weerspiegelt de verplichting van uw arts om u adequate informatie te geven over de behandeling.

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak