fbpx

50-60 jaar

rimpels-behandelen kliniek-bussum-injectables

 

Top 3 probleemzones

 1. Marionetlijnen
 2. Kwabjes, hamsterwangen
 3. Afhangende oogleden, wenkbrauwen

Wanneer u de 50 bent gepasseerd, vraagt alles wat meer aandacht: uw lichaam én uw uiterlijk. Want u voelt zich van binnen nog jong en energiek, en zo wilt u er ook uit blijven zien!

In het gezicht is duidelijk zichtbaar dat de botstructuren verder zijn gekrompen. De vetcompartimenten in het gezicht zakken en krimpen waardoor het gezicht “leeg” lijkt. Dit progressieve verlies van de gezichtsfundering, uit zich in een vermoeide, verouderde uitstraling. Rimpels zoals de neus-lippenplooi, marionetijnen, rimpels rondom de ogen en rimpels op de wangen zijn duidelijk zichtbaar. Er ontstaat vaak huidoverschot bij de oogleden en de wenkbrauwen staan lager. Dit zorgt voor een ongewenste uitstraling.

 

Positie van de mondhoeken

Wie kent het niet? Als  u de  50 bent gepasseerd dan krijgt uw vanzelf de gewoonte om de mondhoeken altijd lichtjes  te liften met de spieren in een subtiele lachstand. Dat doen de vrouwen automatisch, want als de mondhoeken ontspannen zijn dan hangen ze zo ontevreden omlaag. Uw omgeving denkt dan gelijk dat u ontevreden of chagrijnig bent.

De ontevreden gezichtsuitdrukking of afhangende mondhoeken worden veroorzaakt door deze 3 factoren:

 1. De kaken slinken, zo verliest de hele kaaklijn haar fundering.
 2. Vetcompartimenten rondom de mond slinken en zakken richting de hals. Zo verliest de kaaklijn haar strakke contouren.
 3. De spieren die de mondhoeken naar beneden trekken (musculus depressor anguli ori) en de kinspier (musculus mentalis) raken overtraind. Deze spieren trekken de mondhoeken naar beneden en de kin juist omhoog.

Hoe kunnen de afhangende mondhoeken (chagrijnige uitstraling) behandeld worden?

 1. Ontspannen van de mondhoeken met behulp van botox is vaak de eerste stap. Zonder eerst de spieren in balans te brengen kan de positie van de mondhoeken nagenoeg nooit geoptimaliseerd worden.
 1. Het verlies van de “fundering” en de natuurlijke  kaakcontour wordt hersteld met tijdelijke fillers. Onze cosmetisch artsen adviseren u graag welke behandeling voor u het beste resultaat gaat geven en zullen uitleggen waarom.
vrouw-50-60-oorzaak-veroudering

Huidkwaliteit

Hebt u veel zonneschade aan de huid in de vorm van sterke rimpelvorming en onderhuids atrofie (de zogenaamde gelooide huid)  of veel pigmentvlekken met een bruine ondertoon, dan lijkt het gezicht wat ouder.

Zonneschade in de vorm van sterke rimpelvorming is bijna onmogelijk om te herstellen. Het DNA van de huid wordt beschadigd door de UV straling wat onomkeerbaar is. Om verdere schade te voorkomen adviseren we altijd SPF 50+ te gebruiken en uit de zon te blijven tussen 12 en 16:00.

Pigmentatie van de huid kan prima behandeld worden door middel van chemische peelings. Lees hier meer over peelings.

Dagelijkse huidverzorging blijft als basis zeer belangrijk.

 

Toptips voor huidverzorging bij 50 Plus

 1. Bescherm uw gezichtshuid ALTIJD tegen de zon
 2. Gebruik in de winter vitamine A zuur crème (lees hier meer over vitamine A zuur)
 3. Gebruik  ‘s ochtends en ‘s avonds een rijke gezichtscrème die lekker op de huid aanvoelt.

Welke crème u gebruikt maakt in principe niet uit. Of u nu kiest voor de goedkoopste Nivea of de duurste La Prairie; het gaat erom dat uw huid gehydrateerd wordt en een beschermlaagje krijgt. De beloofde “luxe” ingrediënten zoals goud, kaviaar, liposomen complexen of hyaluronzuur komen niet door de huidbarrière heen.

Behandeling(en) voor 50-60 jaar

Botox Fillers Liquid Facelift Medische Peeling
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak