fbpx

Fronsrimpel

Fronsrimpels-voor-en-na

Een fronsrimpel verwijderen?

Voelt u zich energiek en enthousiast, maar laat uw gezicht een strenge en ontevreden blik zien? Eén van de meestvoorkomende klachten bij vrouwen vanaf 25 jaar is een fronsrimpel op het voorhoofd.

Hoe ontstaat een fronsrimpel?

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van een aantal spiertjes tussen de wenkbrauwen. Deze spiertjes spannen aan als u boos of geconcentreerd kijkt. Zodra die spiertjes gedurende een lange periode steeds opnieuw aanspannen, ontstaat een fronsrimpel die maakt dat het voortdurend lijkt of u moe, streng of zelfs boos of onvriendelijk kijkt. Op den duur ontstaat er een diepe groef tussen de wenkbrauwen. Door deze voortdurende spierspanning trekken de wenkbrauwen naar beneden en wordt de vermoeide en strenge uitstraling verder versterkt.

Hoe voorkom ik een fronsrimpel?

Sommige mensen hebben aanleg om een fronsrimpel te vormen. Dat ligt aan de botstructuur van het voorhoofd, aangeleerde mimiek en kracht van de spieren. Als u aanleg heeft voor vroegtijdige rimpelvorming op het voorhoofd dan kunt u uzelf proberen af te leren om veel te fronsen door in de spiegel te kijken en de ruststand van het fronsgebied te onthouden. Probeer ook meerdere keren per dag bewust de spieren van het fronsgebied te ontspannen. Als u aanleg heeft om vroegtijdig (rond het 20ste-25-ste levensjaar) een fronsrimpel te krijgen is het zeker te overwegen om de deze te behandelen met babybotox of botox light.

Babybotox is een lichte botox dosering, of een sterk verminderde hoeveelheid botox. Dat geeft een mooi natuurlijk effect, mocht u een beginnende fronsrimpel krijgen. Bij mensen met een diepe sterke fronsrimpel is babybotox niet effectief genoeg voor een optimaal resultaat.

Fronsrimpels behandelen met botox

De meest effectieve behandeling van een fronsrimpel is met botox. Botox ontspant tijdelijk de spiertjes die de fronsrimpel vormen. Omdat de huid praktisch op de spier vast zit ontspant de huid mee als de spieren zich ontspannen. Na drie maanden herstelt de spier zich op een natuurlijke manier en komt de spieractiviteit weer opgang. U kunt dan weer fronsen.

Hoe lang werkt Botox?

De werking van Botox is standaard drie maanden. Na drie maanden gaat het lichaam nieuwe verbindingen maken tussen de zenuw en de spier en wordt de spieractiviteit langzaam hersteld. Afhankelijk van de kracht van de spier kan het herstelproces tot zes maanden duren. Vandaar dat er soms ook wordt gedacht dat botox zes maanden effectief is. Het is zeker aan te raden om de eerste 2 á 3 behandelingen om de drie maanden te doen. Op die manier worden de spieren optimaal “afgetraind”, waardoor u de botox behandeling minder vaak hoeft te herhalen.

Wilt u weten of deze behandeling bij u past? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. 

Fronsrimpels behandelen met tijdelijke fillers

Als de frons rimpel diep is, dan is de huid ook beschadigd. U krijgt een soort litteken in de huid die niet weg gaat door alleen het ontspannen van de spieren. In dit geval kan de fronsrimpel na de botox behandeling  worden opgevuld met een tijdelijke filler.

Het effect blijft dan tussen 6 en 12 maanden zichtbaar. Het is aan te raden om ook in deze periode de botox behandeling te herhalen om ervoor te zorgen dat de spieren die de fronsrimpel vormen rustig blijven.

Kan een fronsrimpel alleen met de tijdelijke filler opgevuld worden zonder vooraf botox te doen? Nee: als de fronsrimpel opgevuld wordt met een filler kunt u nog steeds de spieren gebruiken die de fronsrimpel vormen. Door deze spieractiviteit wordt de filler binnen de kortste periode “weggepompt”. Het effect van de filler behandeling is dan binnen een paar weken weg.

Tijdens de behandeling

We gebruiken zeer dunne naaldjes voor de botox injecties. Het prikje zelf voelt u niet. Het inspuiten van de botox oplossing kan branderig aanvoelen. Botox is een droog poeder dat wordt opgelost in NaCl, oftewel fysiologisch zout. NaCl veroorzaakt een branderig gevoel.

Is de botox behandeling pijnlijk?

Verdoving tijdens de botox behandeling is niet nodig. Als de spieren en de huid zijn verdoofd met injecties, is het niet mogelijk voor de cosmetisch arts om de individuele mimiek te beoordelen. Bovendien voelt een verdovende injectie even branderig aan als botox injectie zelf.

Het resultaat van de behandeling

Wanneer zie ik het resultaat?

Botox werkt niet gelijk. Het duurt 10-14 dagen voordat u het optimale resultaat ziet. Als u vaker de botox behandeling voor uw fronsrimpel heeft ondergaan, kan het zo zijn dat u wat sneller het resultaat ziet. Dat heeft te maken met het feit dat het brein sneller het effect van de Botox herkent, omdat het al iets bekends is.

Hoe zie ik er na de behandeling er uit?
Na de behandeling bent u direct toonbaar. Er kunnen enkele, kleine, rode plekjes ontstaan ter grootte van de injecties. Deze plekjes verdwijnen vanzelf binnen 10-15 minuten. U kunt gelijk make-up gebruiken en al uw activiteiten hervatten.

 

Behandeling(en) voor Fronsrimpel

fronsrimpelbehandeling-met-botox-voor-en-na-Gooi-Bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak