fbpx

Fronsrimpel

Fronsrimpels-voor-en-na

Een fronsrimpel op uw voorhoofd, wat nu?

Voelt u zich energiek en enthousiast, maar laat uw gezicht een strenge en ontevreden blik zien? Eén van de meestvoorkomende klachten bij vrouwen vanaf 25 jaar is een fronsrimpel op het voorhoofd.

Hoe ontstaat een fronsrimpel?

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van een aantal spiertjes tussen de wenkbrauwen. Deze spiertjes spannen aan als u boos of geconcentreerd kijkt. Zodra die spiertjes gedurende een lange periode steeds opnieuw aanspannen, ontstaat een fronsrimpel die maakt dat het voortdurend lijkt of u moe, streng of zelfs boos of onvriendelijk kijkt. Op den duur ontstaat er een diepe groef tussen de wenkbrauwen. Door deze voortdurende spierspanning trekken de wenkbrauwen naar beneden en wordt de vermoeide en strenge uitstraling verder versterkt.

Hoe voorkom ik een fronsrimpel?

Sommige mensen hebben aanleg om een fronsrimpel te vormen. Dat ligt aan de botstructuur van het voorhoofd, aangeleerde mimiek en kracht van de spieren. Als u aanleg heeft voor vroegtijdige rimpelvorming op het voorhoofd dan kunt u uzelf proberen af te leren om veel te fronsen door in de spiegel te kijken en de ruststand van het fronsgebied te onthouden. Probeer ook meerdere keren per dag bewust de spieren van het fronsgebied te ontspannen. Als u aanleg heeft om vroegtijdig (rond het 20ste-25-ste levensjaar) een fronsrimpel te krijgen is het zeker te overwegen om de deze te behandelen met babybotox of botox light.

Babybotox is een lichte botox dosering, of een sterk verminderde hoeveelheid botox. Dat geeft een mooi natuurlijk effect, mocht u een beginnende fronsrimpel krijgen. Bij mensen met een diepe sterke fronsrimpel is babybotox niet effectief genoeg voor een optimaal resultaat.

Behandeling(en) voor Fronsrimpel

Botox Fillers

De meest effectieve behandeling van een fronsrimpel is botox. Botox ontspant tijdelijk spiertjes die de fronsrimpel vormen. Omdat de huid praktisch op de spier vast zit ontspant de huid mee als de spieren zich ontspannen. Na drie maanden herstelt de spier zich op een natuurlijke manier en komt de spieractiviteit weer opgang. U kunt dan weer fronsen.

Lees hier hoe de behandeling in zijn werk gaat

Wanneer een fronsrimpel erg diep is, dan is de huid vaak ook beschadigd. Er ontstaat een soort litteken in de huid die niet weg gaat door alleen het ontspannen van de spieren. In dit geval kan de rimpel, na de botox behandeling, worden opgevuld met een tijdelijke filler.

Het effect blijft dan tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar. Het is aan te raden om ook in deze periode de botoxbehandeling te herhalen om ervoor te zorgen dat de spieren die de rimpel vormen rustig blijven.

Lees hier meer over de behandeling met fillers

fronsrimpelbehandeling-met-botox-voor-en-na-Gooi-Bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak