fbpx

Ingevallen gezicht

Last van een ingevallen gezicht?

Rimpelige, gedeukte of ingevallen wangen? Een ingevallen gezicht zorgt voor een verouderde en vermoeide uitstraling. Dat kan heel zeer vervelend zijn. Want het gezicht is nou precies de plek die het meest opvalt. Cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek adviseren u deskundig over uw mogelijkheden tegen een ingevallen gezicht.

Resultaten behandeling fillers voor ingevallen gezicht

Hoe ontstaan ingevallen wangen?

Na het 30ste levensjaar begint het vet uit het gezicht te verdwijnen.  Daardoor krijgt het gezicht  wat scherpere lijnen en meer schaduwen. Wangen worden vlak, de neuslippenplooi wordt zichtbaar, mondhoeken gaan hangen en er ontstaan hamsterwangen. Kortom het gezicht krimpt aan de binnenkant (gezichtsbotten, vet en spieren), echter krimpt de huid niet mee. Ook als je jonger bent dan kun je last hebben van een ingevallen gezicht. Dat heeft te maken met de bouw. Vaak zijn dat vlakke jukbeenderen en weinig onderhuidse vet.

Oplossingen voor een ingevallen gezicht

Hebt u last van een ingevallen gezicht dan is er sprake van volumeverlies in het gezicht. Er zijn een aantal oplossingen om een ingevallen gezicht op te vullen. Onze artsen kunnen uw gezicht naar zijn natuurlijke staat herstellen. Zo is het mogelijk om uw gezicht te herstellen door bijvoorbeeld het opvullen van de jukbeenderen, het opvullen van de wangen en het corrigeren van ingevallen slapen.

Behandelplan

In eerste instantie is het belangrijk om een consult afspraak te maken met een cosmetisch arts. De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek geven u deskundig advies over wat verstandig is en wat er gedaan moet worden om het gezicht in balans te houden. Bijvoorbeeld, strakke wangen met hyaluronzuur opvullen past niet altijd bij de rest van het gezicht. Stel, u hebt volume verlies bij de wangen en de kaak. Als de wangen opgevuld worden met filler, dan gaan de marionetlijnen en afhangende mondhoeken nog meer opvallen. In dit geval zal het verstandig is om filler te verdelen tussen de wangen, marionetlijnen en de mondhoeken voor balans in het gezicht.

De mogelijke oorzaken van een ingevallen gezicht:

De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek onderzoeken de oorzaken van ingevallen gezicht nauwkeurig. Daarna wordt er een anatomische oorzaak van ingevallen gezicht vastgesteld. Op basis van deze analyse stelt de cosmetisch arts bepaalt een behandelplan op.

Hieronder vind u de meest voorkomende oorzaken van een ingevallen gezicht:

 1. Slinken van de gezichtsbotten
 2. Aanleg, of bouw van het gezicht: weinig uitgesproken jukbeen en/of te weinig vet in het gezicht.
 3. Volumeverlies, die ingevallen gezicht veroorzaakt kan gelokaliseerd worden:
  – Opvullen wangen
  – Marionetlijnen
  – Slappe kaaklijn
  – Ingevallen slapen

Ingevallen gezicht opvullen met Hyaluronzuur

Voor het opvullen van ingevallen gezicht wordt een tijdelijke filler op basis van hyaluroonzuur gebruikt. Hyaluronzuur heeft een aantal voordelen:

 1. Hyaluronzuur komt natuurlijk in het menselijk lichaam voor
 2. Het hyaluronzuur geeft en zachte, natuurlijke opvulling voor de wangen
 3. Bevalt het resultaat niet helemaal? Dan kan hyaluronzuur afgebroken worden met en kleine injectie met hyaluronidase.

Wangen laten opvullen met een natuurlijk resultaat

Cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek werken uitsluitend met anatomische modellen van Pro-Age. Zodoende herstellen de cosmetisch artsen alleen wat door de jaren heen verdwenen is. Het doel van een Pro-Age behandeling is niet iemand 20 jaar jonger te maken, maar slechts een frisse, gezonde en vitale uitstraling terug te geven. Dit noemen wij een restauratie proces.  Volgens onze Pro-Age zorgen wij ervoor dat u weer de uitstraling krijgt die bij u past: energiek, jeugdig, gezond.

Wangen opvullen kosten

Een behandeling voor wangen opvullen met hyaluronzuur kost vanaf 600 Euro. Afhankelijk van de mate van volumeverlies bepaalt cosmetisch arts hoe veel volume hebt u nodig om ingevallen gezicht op te vullen. Zie hier de prijslijst!

Behandeling(en) voor Ingevallen gezicht

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak