fbpx

30-40 jaar

Vermindering van elasticiteit en stevigheid

Na je dertigste beginnen de eerste tekenen van veroudering zichtbaar te worden. Doordat de productie van het hyaluronzuur in de huid langzaam begint af te nemen, ontstaan de eerste lijnen en rimpels. Ook door de vermindering van elasticiteit van de huid  ontstaan rimpels op de wangen en op het voorhoofd. De stevigheid van de huid begint af te nemen, waardoor de rimpels aanwezig blijven, ook wanneer je geen mimiek gebruikt.

Top 3 probleemzones

  1. Wallen onder de ogen
  2. Neus-lippenplooi
  3. Fronsrimpel

Na je 35ste beginnen de botten slinken. Dit gebeurt vooral op de jukbeenderen. Door het slinken van de botten zakken de afzonderlijke vetkussentjes, de zogenaamde vetcompartimenten, richting de neus-lippenplooi. Zo ontstaan de lijnen op de wangen en de neus-lippenplooi. Door het zakken van de vetcompartimenten in de wangen ontstaan vaak wallen en een vermoeide uitstraling. Deze leeftijd is uitermate geschikt om kleine stapjes te zetten richting het herstel van de natuurlijke contouren van het gezicht. Met behulp van fillers kunnen de gezichtscontouren en een frisse uitstraling worden hersteld

Het beginnende volumeverlies wordt hersteld met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Lees meer over behandeling van de wallen.

Door overmatige spieractiviteit kunnen fronsrimpels en rimpels op het voorhoofd ontstaan. Deze rimpels geven het gezicht vaak een vermoeide of strenge uitstraling. Lees verder hoe je fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes kunt behandelen.

De huid blijft speciale aandacht vragen: door afname van hyaluronzuur en schade door de zon, is deze meer gevoelig voor fijne rimpels en lijnen. Het is daarom belangrijk om de huid voldoende te hydrateren en te voeden. De beste manier om dat te doen is met behulp mesotherapie. Lees hier verder over de mesotherapie behandeling.

Beginnende frons

Werk je vaak achter een beeldscherm, draag je lenzen of een bril, zit je veel in de zon? Dan moet je waarschijnlijk vaak de spieren tussen de wenkbrauwen gebruiken, de zogenaamde frons.

Als deze spiertjes samentrekken dan ontstaat er een fronsrimpel. Als je jong bent dan verdwijnt deze fronsrimpel direct wanneer je de spieren weer ontspant. Als je vaak fronst en wanneer de huid heel dun is, dan kan een beginnende fronsrimpel ontstaan, ook rond je 25ste. In dit geval is het te overwegen om de spieren tussen de wenkbrauwen meer rust te geven met behulp van babybotox. Babybotox is een behandeling waarbij een zeer kleine hoeveelheid botox in de spiertjes wordt geïnjecteerd. Door deze ‘botoxlight’ kan je nog al je spiertjes bewegen echter minder sterk. Je mimiek blijft intact, maar de fronsrimpel blijft niet staan.

Doe het zelf tips:

  1. Gebruik altijd SPF 50
  2. Let op je mimiek: niet te vaak fronsen en boos kijken
  3. Leef gezond: rook niet, drink voldoende water, sport regelmatig.

Behandeling(en) voor 30-40 jaar

Botox Fillers Mesotherapie
jonge-vrouw-kraaienpootjes-botox-injectables-bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak