fbpx
"Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen eruit zien zoals zij zich voelen. Daarom heb ik het Pro-Age concept ontwikkeld."
-Dokter Olga Liplavk-

Mondhoeken liften

liquid-facelift--behandeling-Mozart-Kliniek-Bussum

Hoe ontstaan afhangende mondhoeken?

De stand van de mondhoeken is essentieel voor de uitstraling. Door het slinken van de kaken en een verandering in de stand van het gebit worden de lippen in de loop der jaren dunner. Hierdoor zakken de mondhoeken naar beneden en ontstaan er marionetlijnen (de verticale lijnen van de mondhoeken naar de kaak). Ook een overmatige spieractiviteit in dit gebied kan de oorzaak zijn van afhangende mondhoeken en marionetlijnen. Deze afhangende mondhoeken en marionetlijnen geven het gezicht een strenge, ontevreden en bittere uitstraling.

Afhankelijk van de oorzaak, denk hierbij aan het slinken van de kaak of overmatige spieractiviteit, worden de mondhoeken gelift met botox en/of fillers.

 

Behandeling afhangende mondhoeken

Mondhoeken liften met Botox is mogelijk als de oorzaak van de klacht overmatige activiteit van musculus depressor anguli oris is. Dit is een spiertje die als enige functie heeft: de mondhoeken naar beneden trekken. Vaak komen er na ons 35ste levensjaar andere oorzaken voor afhangende mondhoeken bij; namelijk volumeverlies en het slinken van de onderkaak. In dit geval is er een combinatie van botox en een tijdelijke filler nodig.

 

Weten welke behandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met de cosmetisch arts van de Mozart Kliniek.

Behandeling(en) voor Mondhoeken liften

Botox Fillers

Door de oorzaak van het probleemgebied vast te leggen, kan er heel effectief botox als injectable worden toegepast op de probleemzone. Hierdoor ontstaat een liftend effect en ziet u direct resultaat: een vriendelijke, sympathieke uitstraling. U straalt u weer van binnen én buiten!

Worden de mondhoeken met botox gelift dan heeft u nauwelijks of geen last van de behandeling. Er wordt een enkel prikje botox bij de mondhoek aan beide kanten gezet. Het resultaat ziet u niet gelijk. Het duurt ongeveer tien dagen voordat u het effect van de botox gaat zien. Tot twee weken na de behandeling komt u voor controle bij de cosmetisch arts. Dan wordt, indien nodig, een stap twee gezet, het opvullen van de mondhoek en of marionetlijn met een tijdelijke filler.

Lees hier meer over de behandeling met botox

Als er sprake is van volumeverlies en huidbeschadiging dan wordt er een tijdelijke filler gebruikt om marionetlijnen en mondhoeken te behandelen. Een filler is een opvulmiddel om het volumeverlies van de huid te herstellen. De Mozart Kliniek gebruikt hiervoor fillers met hyaluronzuur, een huidherstellend ingrediënt die in staat is vocht vast te houden. Door het opvullen van de marionetlijnenijnen, krijgt u uw vitale uitstraling weer terug.

Het gebied rondom de mond is gevoelig. Daarom worden kleine hoeveelheden van verdovende vloeistof gebruikt waardoor de behandeling niet meer pijnlijk is. Na het opvullen van de mondhoeken en marionetlijnen met de filler ziet u gelijk het resultaat. U bent toonbaar en kunt alle activiteiten gelijk hervatten.

Lees hier meer over een behandeling met fillers

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak