fbpx

Rimpels bovenlip

Rimpels bovenlip rokerslijntjes opvullen met fillers Gooi Bussum

Hoe ontstaan rimpels op de bovenlip?

Naarmate u ouder wordt, worden de lippen dunner en zakken de mondhoeken naar beneden. Er ontstaan rimpels op de bovenlip. Door het slinken van de kaken, het verlies van stevigheid van de lipcontour en de voortdurende activiteit van de mondspier, ontstaan er verticale lijnen op de bovenlip. Deze lijnen heten ook wel “rokerslijntjes“, “plooirokje” of “barcode”. Ook bij mensen die niet roken ontstaan deze lijnen.Omdat het lippenrood naar binnen valt lijkt de huid van de bovenlip langer. De filtrum, een verticaal gleufje op de bovenlip vervlakt en de bovenlip verliest haar strakke omlijning.

Rimpels bovenlip verwijderen

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden om rimpels op de bovenlip te verwijderen. Met filler vullen wij rimpels op. Als de rimpels echter al diep zijn en blijven staan, ook wanneer er geen mimiek wordt gebruikt, dan geeft het enkel opvullen van de rokerslijntjes een onnatuurlijk resultaat. Omdat de huid van de bovenlip door het verouderingsproces al langer is geworden, wordt deze dan nóg boller, waardoor men het zogenaamde ‘Duck face’ effect krijgt. Ontdek hieronder welke behandelingsmogelijkheden er zijn of maak direct vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Rimpels bovenlip verwijderen kan gevoelig zijn

Omdat de huid rondom de lippen zeer gevoelig is wordt er tijdens de behandeling verdoving gebruikt. Daarom zitten er kleine hoeveelheden verdovende vloeistof Lidocaïne in de filler, wat ervoor zorgt dat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Echter mocht u allergisch zijn voor Lidocaïne, gebruiken we een andere verdovende vloeistof : Citanest. Ook kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème op de huid aangebracht worden. Ook deze crème zorgt voor een comfortabele en pijnloze behandeling.

Opvullen rimpels bovenlip met filler

Gelijk na de behandeling ziet u het resultaat: rimpels op de bovenlip worden minder of verdwijnen helemaal. Vervolgens kunnen er  blauwe plekjes ontstaan op de huid. Echter deze blauwe plekjes verdwijnen vanzelf na een paar dagen. U kunt ze prima camoufleren. Hierover geven we u graag advies.

Wat kost het om rimpels op de bovenlip op te vullen?

De kosten voor het opvullen van de rimpels op de bovenlip zijn afhankelijk van de diepte, type huid, de oorzaak van de rimpels en afhankelijk van de hoeveelheid filler die nodig is om de rimpels te behandelen. Vanaf 400 euro kunnen de lijnen op de bovenlip worden opgevuld met fillers. Onze cosmetisch artsen kunnen u deskundig adviseren over de behandelingsmogelijkheden, het te verwachten resultaat en de kosten van de behandeling.

De Mozart Kliniek werkt uitsluitend met wetenschappelijk bewezen veilige tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Het eindresultaat bij Mozart Kliniek ziet er altijd natuurlijk uit en past bij de verhoudingen van uw gezicht.

Wilt u weten of deze behandeling bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Behandeling(en) voor Rimpels bovenlip

Fillers Draadlift

Door de stevigheid van de lippen en de lipcontour te herstellen met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur verminderen de lijntjes en worden de lippen steviger. Vraag een van onze cosmetisch artsen of u geschikt bent voor deze behandeling.

Ontdek hier hoe de behandeling in zijn werk gaat

Als de rimpels op de bovenlip diep zijn, dan moet er rekening mee worden gehouden dat deze niet in één keer verdwijnen. Vaak wordt er een combinatiebehandeling toegepast: Eerst het verstevigen van de lipcontour en daarna pas het opvullen van de verticale liplijntjes. Dat geeft een natuurlijk resultaat: de lip krijgt haar stevigheid terug, lijntjes worden zachter zonder dat de lip dik of onnatuurlijk gaat lijken. In sommige gevallen adviseren wij de oplosbare PDO draden voor de versteviging van de lipcontour en vermindering van de rimpels op de bovenlip.

Lees hier meer over draadlift met oplosbare PDO draden

rimpels-bovenlip-dunne-bovenlip-opvullen-met-fillers-Gooi-Bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak