fbpx
“Cosmetische aandacht voor hals en decolleté heeft een geweldig effect op het ‘totaalplaatje.”
-Dokter Olga Liplavk-

Rimpels hals & decolleté

behandeling slappe hals mozart kliniek bussum

 

Hoe ontstaan rimpels op de hals en decolleté?

Omdat de huid van de hals en decolleté minder zweet- en talgklieren bevat, wordt de huid daar sneller droog en is daardoor ook erg kwetsbaar. Daarbij is de huid van de hals en het decolleté van nature erg teer. Er is maar weinig onderhuids vet aanwezig, waardoor de huid op deze plekken sneller gaat plooien en rimpelen. Veel vrouwen beginnen pas met de verzorging van de huid van de hals en het decolleté als de veroudering al zichtbaar haar intrede heeft gedaan. Het is belangrijk om de huid van de hals en het decolleté twee maal per dag in te smeren met een rijke voedende crème. Ook een goede zonbescherming is essentieel. De UV straling zorgt ervoor dat de huid nog dunner en kwetsbaarder wordt, er ontstaan permanente zonneschadevlekken en rimpels worden dieper.

 

Rimpels op de hals & decolleté behandelen

De behandeling van rimpels op de hals en het decolleté is maatwerk. De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek beoordelen in eerste instantie wat de oorzaak is van de verouderde hals en het decolleté. Op grond daarvan wordt er een advies gegeven welke behandeling voor u het beste is.

Behandeling(en) voor Rimpels hals & decolleté

Draadlift Medische Peeling Vitamine A zuur Botox Mesotherapie Profhilo

De huid van de hals en het decolleté is van nature heel dun. Er is ook weinig onderhuids vet aanwezig. Huidversteviging door middel van collageen-stimulatie werkt doeltreffend tegen de rimpels op de hals en het decolleté. De oplosbare PDO (Polydioxanon) draden worden met behulp van een dunne injectienaald onder de huid geplaatst. Zodra de naald in het onderhuids vetweefsel is aangebracht, wordt de naald weer verwijderd en blijft alleen een dun draadje achter. Deze draad is niet zichtbaar en niet voelbaar omdat het extreem dun is (zoals een haartje). De PDO draad wordt in de loop van drie tot zes maanden volledig afgebroken. Tijdens dat proces vormt zich een eigen collageen draad in het weefsel, wat voor versteviging van de huid en een liftend effect zorgt.

De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek geven advies over hoeveel draden en welke soort draden nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Lees meer over de draadliftbehandeling met PDO draden

 

Een medische peeling, zoals een Neostrata of Easy TCA peeling, zorgt voor een effectieve huidverbetering van de kwetsbare huid van hals en decolleté. De bovenste huidlaag, waar de dode huidcellen zitten, wordt verwijderd. Tegelijkertijd worden de diepe huidlagen gestimuleerd om collageen te produceren. Dit zorgt voor vermindering van de rimpels, versteviging van de huid en egalisatie van de teint. Niet elke chemische peeling is geschikt voor de kwetsbare huid van de hals en het decolleté, omdat deze snel kan verbranden, geïrriteerd raken of zelfs beschadigen.

De cosmetisch artsen van de Mozart Klinieken geven u het advies of een medische peeling geschikt is om de huid van de hals en het decolleté te verbeteren. Mocht dat zo zijn dan wordt bepaald welke peeling het meest veilig en effectief is.

Lees meer over de behandeling met een medische peeling

Rimpels op de hals en decolleté kunnen door middel van Vitamine A zuur worden verminderd. Vitamine A zuur stimuleert celvernieuwing en zorgt voor een frisse uitstraling van de huid.

Lees meer over de behandeling met Vitamine A zuur

Botox zorgt voor spierontspanning. In de meeste gevallen wordt de zogenaamde kalkoennek, de twee naar voren uitstekende “kabels” veroorzaakt door gespannen, overtrainde halsspier, platysma. De platysma is de grote halsspier die als een kraag vanuit het sleutelbeen die over de onderkaak naar boven loopt. Als we jong zijn loopt platysma met een hoek van 90 graden, wat zorgt voor een strakke hals en kaaklijn. Met de tijd wordt deze spier korter en trekt hij naar voren. Zo worden de twee “kabels” steeds meer zichtbaar. Botox injecties in deze overtrainde platysma spier zorgen ervoor dat de vooruitstekende “kabels” minder zichtbaar worden. De hoek van de hals komt weer op 90 graden en de kaaklijn wordt strakker. Deze behandeling heet dan ook Nefertiti halslift (genoemd naar de vrouwelijke Farao die bekend was vanwege haar strakke hals en kaaklijn).

Lees meer over de behandeling met botox

De huid van de hals en het decolleté is vaak dun en droog waardoor er snel rimpels ontstaan. Een krachtige skinbooster in de vorm van mesotherapie zorgt voor versteviging en hydratatie van de huid. Door middel van minuscule injecties met een krachtige skinbooster wordt de huid gestimuleerd en krijgt haar drie s’en terug: Soepel-Stevig-Sappig.

 

Lees hier meer over de behandeling met mesotherapie.

Profhilo is een bijzondere vorm van hyaluronzuur die zorgt voor stimulatie van onderhuidse vetcellen. Omdat de huid van de hals en het decolleté dun is, en weinig onderhuids vetweefsel bevat, zorgt de Profhilo behandeling voor de vorming van een zogenaamde “second skin” en krachtige huidverbetering. Deze behandeling wordt ook wel een “lunchtime” halslift genoemd, omdat het nagenoeg pijnloos is.

 

Lees hier meer over de behandeling met Profhilo

hals-decolette-behandeling-kliniek-bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak