fbpx
“Cosmetische aandacht voor handen, hals en decolleté heeft een geweldig effect op het ‘totaalplaatje.”
-Dokter Olga Liplavk-

Verouderde handen

Verouderde handen-behandeling

Het ontstaan van verouderde handen

Al ziet uw gezicht er fris en fruitig uit, uw handen zullen uw leeftijd al snel verraden. De veroudering van de huid is op sommige plekken bijzonder lastig te vertragen en te behandelen. Voorkomen is bij al deze zones beter dan genezen. Daar is vaak maar weinig moeite voor nodig. Doordat de handen iedere dag worden blootgesteld aan talloze chemische en mechanische invloeden, wordt de huid op den duur erg dun en droog. Het onderhuidse vet verdwijnt met de jaren en de aders komen daardoor steeds meer aan de oppervlakte te liggen. Er ontstaan pigmentvlekken en de huid op de handen wordt dun en rimpelig.

 

Vier oorzaken van verouderde handen:

  1. Blootstelling aan schadelijke UV straling
  2. Schoonmaakmiddelen bevatten chemicaliën die de huid uitdrogen
  3. Verlies van vocht, waardoor de huid dunner en rimpeliger wordt
  4. Volumeverlies van onderhuids vet waardoor aders en pezen zichtbaar worden

 

Wat kunt u doen tegen verouderde handen?

Een mooi begin is om uw handen iedere avond rijkelijk in te smeren met een voedende handcrème. Smeer daarbij één keer per week de handen in met Bepanthen, steek ze in een paar katoenen handschoenen en hou deze aan tijdens het slapen. De afwas kunt u het best doen met handschoenen aan (of nog liever met een vaatwasser, natuurlijk). Een maandelijks paraffinebadje doet ook wonderen. Wanneer de zonkracht hoger is dan 3 kunt u ook uw handen beschermen met een zonnebrandcrème of een handcrème met SPF.

 

Behandeling voor verouderde handen

Bij de Mozart Kliniek geven we u graag een advies op maat over de verjonging van uw handen. Mogelijke behandelwijzen zijn een peeling, fillers, cryotherapie mesotherapie, biorevitalisatie of opvulling met hyaluronzuur.

We stellen voor u een persoonlijke behandelplan op om uw handen te verjongen. Het meest gebruikelijke methode bij handverjonging is van binnen naar buiten te werken in stappen. Bekijk hieronder het behandelingsplan.

Behandeling(en) voor Verouderde handen

Fillers Medische Peeling Mesotherapie Cryotherapie

Huidverjonging met fillers

Met behulp van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur wordt het volumeverlies van de onderhuids vetweefsel hersteld. Met behulp van een canule, dat is een zeer dun naaldje met een ronde punt, worden kleine hoeveelheden van de filler ingebracht. Het resultaat is gelijk zichtbaar: de huid ziet er voller en strakker uit en voelt weer jeugdig aan.

Lees hier meer over de behandeling met fillers

Huidverjonging met een medische peeling

Een medische peeling omvat een stappenplan die de huidskleur van uw handen egaliseert, resterende hyperpigmententatie van de huid verwijdert, de huid ververst en verstevigt.

Lees hier meer over een medische peeling

Huidverjonging met mesotherapie of biorevitalisatie

Met een meso-gun worden oppervlakkige miniscule injecties van een krachtige cocktail bestaande uit hyaluronzuur, vitaminen en mineralen in de huid gebracht. De huid van de handen wordt van binnen gevoed en gehydrateerd. Met behulp van mesotherapie kunnen wij bovendien de algemene huidconditie van de hand verbeteren, waardoor de jeugdige glans van uw huid wordt hersteld. Oude handen zien er weer jeugdig en stralend uit!

Lees hier meer over de mesotherapie 

Huidverjonging met een Cryopen

Bij het verwijderen van ouderdomsvlekken, wratjes en andere oneffenheden wordt een cryopen gebruikt. Door een gericht, zeer precies straaltje van stikstof op een ouderdomsvlek te richten, wordt de bovenste huidlaag waar het overmatige pigment zich heeft opgestapeld, in wezen los gemaakt. Er ontstaat een kleine blaar en vervolgens een korstje dat binnen enkele dagen los komt van de huid. In dit stukje huid zit het opgestapelde pigment. Onder het korstje komt een nieuwe gezonde huid tevoorschijn.

verouderde-handen-behandeling-fillers-mesotherapie
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak