fbpx

Lippen opvullen

Lippen opvullen met fillers

Het opvullen van de lippen is een veelvoorkomende behandeling. Volle lippen worden geassocieerd met jeugdigheid en zorgen voor een jeugdige, sensuele uitstraling. Maar niet iedereen is gezegend met volle lippen.  Met behulp van fillers creëren wij mooie, vollere lippen creëren. Hiervoor gebruiken wij uitsluitend volledig veilige en afbreekbare injectables op basis van hyaluronzuur zoals RestylaneJuvéderm of Stylage.

Hoe werkt het opvullen van de lippen?

Een goed, persoonlijk advies en gezichtsanalyse is hierbij van belang. Daarom zal de cosmetisch arts van de Mozart Kliniek  uitgebreid alle opties, samen met de voor- en nadelen van het opvullen van de lippen, met u bespreken tijdens een vrijblijvend consult. Met behulp van een zeer dun naaldje wordt de tijdelijke filler in het lippenrood of in de huid rondom de lip ingebracht. Ook gebruiken wij voor deze behandeling flexibele canules. Dat zijn dunne naaldjes met een ronde punt. De ronde punt zorgt ervoor dat de kans op het doorprikken van een bloedvat en het ontstaan van een blauwe plek minimaal is.

Doet lippen opvullen pijn?

De huid van de lippen is erg gevoelig. Het is altijd aan te raden om verdoving te gebruiken voor de behandeling van de lippen en de mond. In moderne, tijdelijke fillers zitten vaak kleine hoeveelheden Lidocaïde, een verdovend stofje. De lippen worden dan tijdens het injecteren gelijk verdoofd. Mocht u erg gevoelig zijn voor pijn is het mogelijk om een verdoving te zetten. Hierna is de behandeling volledig pijnloos. Een andere optie is een verdovende EMLA crème. Deze crème wordt 20-30 minuten voorafgaand aan de behandeling op de lip aangebracht.

Gevaren van lippen opvullen

Omdat wij uitsluitend tijdelijke fillers van de hoogste kwaliteit gebruiken, is de kans op problemen na de behandeling van de lippen minimaal. Mochten er klachten ontstaan dan kan de filler afgebroken worden met het natuurlijk lichaamsenzym, hyaluronidase. Dit breekt de filler ter plekke direct af.

Het resultaat van de behandeling

Omdat er gebruik wordt gemaakt van injectables, ontstaat er altijd een lichte zwelling van de lip. Deze zwelling is tijdelijk, duurt tussen 15-60 minuten en is niet hinderlijk voor het dagelijks functioneren. De zwelling ontstaat door het prikken in de huid en door de verdoving. Afhankelijk van het type verdoving heeft u ongeveer 60 minuten een “tandarts gevoel”, oftewel een verdoofd gevoel rondom de mond. U kunt wel gelijk al uw activiteiten hervatten na de behandeling. Enkele keren ontstaan er blauwe plekjes ter plaatse van de injectie. Deze verdwijnen vanzelf na enkele dagen.

Wat kost het om lippen op te vullen?

De kosten voor het opvullen van de lippen met fillers zijn afhankelijk van uw wens, type huid en onderliggende problematiek. De cosmetisch arts van de Mozart Kliniek geeft u advies over het te verwachten resultaat en de benodigde hoeveelheid filler om het resultaat te bereiken. De kosten zijn vanaf 400 Euro, bekijk hier de volledige prijslijst.

Kijk uit! Lippen opvullen kan lelijk uitpakken.

Steeds vaker zien we aanbiedingen op verschillende websites en prijsaanbieders om “goedkoop de lippen op te vullen”. Het is niet voor niets dat we zeggen: goedkoop is duurkoop! Een hyaluronzuur filler is altijd rond de 400 euro. Ga bij cosmetische ingrepen nooit voor de goedkoopste optie. Spaar liever door tot de behandeling bij de juiste arts wel betaalbaar is.  Wanneer de lippen worden opgevuld, met een goedkope filler, bij een goedkope arts, is de kans op complicaties aanzienlijk groter. Lees ook ons blog met alles wat je moet weten over lipfillers.

Behandeling(en) voor Lippen opvullen

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak