Alles wat je moet weten over een lipvergroting

Door Olga Liplavk
Vrouw die nadenkt over een lipvergroting

Lees je goed in over lipvergrotingen!

Vaak krijg ik jonge meiden op het spreekuur die volle lippen willen.  Tijdens mijn consultatie leg ik uit dat het belangrijk is om je te realiseren dat een cosmetische behandeling niet zo maar een “lunchtime” ingreepje is. Een lipvergroting is een medische behandeling en het resultaat blijft tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar. Het is daarom belangrijk om van te voren goed na te denken over het resultaat dat je zou willen en dit met je cosmetisch arts te bespreken.

Niet iedereen kan Angelina Jolie lippen krijgen

Angelina Jolie of Monica Geuze. “Zo wil ik het hebben!” zeggen ze.  Tijdens het consult bespreken we of dit technisch en anatomisch  überhaupt te realiseren is. Met een lipvergroting kun je niet perse elke mondvorm ter wereld krijgen. Niet elke lip kan je vergroten en opvullen tot de maat van die van Angelina Jolie. Wordt het dan wel gedaan dan krijg je een “loodgieter lip”, alsof je mond met een zuignap is behandeld. Dat heeft te maken met de uitstulping van het slijmvlies van de lip, omdat de huid van de lippen of het lippenrood zelf anatomisch niet extreem rekbaar is.

Opgespoten lippen

Te veel opgespoten lippen zie je van kilometer afstand: het past niet bij de rest van het gezicht en ziet er onnatuurlijk uit. Goed, professioneel advies van de cosmetisch arts is hier van belang om een onnatuurlijk effect te voorkomen. Behalve dat het niet altijd technisch te realiseren is om lippen op te spuiten zonder dat het lelijk wordt, moet met je cosmetisch arts besproken worden of de volle lippen die je zou willen bij de proporties en vorm van je gezicht passen. Stel je voor: je hebt een korte kin en de afstand tussen je neus en bovenlip is te klein. Wanneer je dan zonder beleid lippen opvullen, dan krijg je al snel een ouwelijke, ontevreden uitstraling. Soms is het verstandig om met een klein prikje botox wat meer kaaklijn te benadrukken, pas dan kunnen de lippen worden opgevuld. Dat zal een natuurlijke en harmonieuze uitstraling geven.

Een goedkope lipvergroting?

Goedkoop je lippen vergroten? Dat kan tegenwoordig bijna op elke hoek van de straat. Heb je er ooit over nagedacht waarom klinieken of salons deze spotgoedkope prijzen hanteren? Het moet toch ergens vandaan komen. Is de arts niet voldoende opgeleid? Is de filler spotgoedkoop en daarmee niet veilig?  Krijg je een degelijk advies en hoe zit het met de nazorg? Goedkoop is bijna altijd duurkoop. Kies daarom nooit voor de goedkoopste kliniek. Gerenommeerde gecertifieerde klinieken doen nooit mee aan prijs stunten.  Cosmetisch artsen zijn hoog opgeleid en gebruiken veilige ingrediënten. Daarom kunnen kwaliteit fillers kunnen nooit spotgoedkoop zijn. Een gecertificeerde kliniek investeert in kwaliteit en veiligheid van de zorg en dat kost altijd geld. Het gaat ten slotte om je gezicht en je hebt er maar een! Kies voor het beste voor jezelf en laat je niet verleiden door mega kortingen!

Botox lippen

Vaak wordt er gesproken over Botox in de lippen, of ‘Botoxlippen’. In de praktijk is dit niet mogelijk. Botox vult namelijk niet op, maar werkt uitsluitend als spierontspanner en wordt gebruikt om mimiekrimpels te verminderen. Om lippen op te vullen is filler of gel nodig. Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur bieden hier een uitstekende oplossing voor.

Laat je lipvergroting door de beste filler kliniek doen

Wanneer er is gekozen voor een goedkope behandeling, is dit vaak te herkennen aan wanneer de bovenlip dikker is dan de onderlip. De natuurlijke proportie is echter andersom; de onderlip is altijd iets voller dan de bovenlip. Ook zie je het zogenaamde “autoband effect”. Bij dit effect hebben de lippen geen vermilion border, een strakke omlijning met een boogje langs de rand van de bovenlip die de filtrum van de lip opvolgt. Er zitten vaak bobbels en ‘kwabjes’ aan beide kanten van de bovenlip. Laat je daarom goed adviseren en informeren door een cosmetisch arts. Wat gaat er gebeuren met je gezicht proporties wanneer jouw lippen worden opgevuld? Welke filler word er gebruikt? Hoe gaat het eindresultaat eruit zien? Krijg je een controleafspraak en hoe wordt de nazorg geregeld? Mocht het allemaal in orde zijn en je onderbuikgevoel zegt dat je in goede handen bent, dan mag je voorzichtig een stap zetten richting een volle, sensuele, natuurlijke lippen!

Heb je vragen over de behandeling of wil je een vrijblijvend consult? Neem dan contact op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek