fbpx

Baby botox

Baby botox, iets voor mij?

Baby botox is ideaal als je rimpels wilt voorkomen. Met baby botox word er een hele kleine hoeveelheid botox geïnjecteerd zodat de rimpels niet volledig kunnen vormen. Deze botox behandeling is nagenoeg pijnloos en ziet er volledig natuurlijk uit. Ondanks dat het baby botox heet adviseert de Mozart Kliniek niet voor je 25ste te beginnen. Uit vele onderzoeken weten we dat het lichaam pas rond het 25ste levensjaar volgroeid is. Ook geestelijk is iemand officieel volledig gevormd rond de leeftijd van 25. Dus overweeg je een cosmetische behandeling voor je 25ste, bespreek het dan met een cosmetisch arts. Een goede geneesheer of geneesvrouw zal het afraden tenzij er sprake is van een zwaar wegende reden, zoals bijvoorbeeld een medische noodzaak.

Rimpels voorkomen

Vanaf de leeftijd van 25 kan rustig een stap worden gemaakt richting een preventieve cosmetische behandeling. Klein onderhoud zorgt ervoor dat iemand er ook op middelbare leeftijd goed blijft uitzien. Babybotox of botox light is een botox behandeling waarbij een zeer kleine hoeveelheid botox worden gebruikt.

Baby Botox injectie bij jonge vrouw

Baby botox om kraaienpootjes te voorkomen

Baby botox is zeer geschikt voor bijvoorbeeld  beginnende kraaienpootjes.  Veel jonge vrouwen krijgen kraaienpootjes omdat de huid rondom de ogen dun en droog is. Wanneer bij het lachen kraaienpootjes worden gevormd, dan is daar niets is mee. Maar wanneer de lijnen blijven staan, ook in rust, dan kan het een reden zijn om advies te vragen bij een cosmetisch arts. Bij een behandeling van de kraaienpootjes met baby botox wordt een zeer kleine hoeveelheid botox in de ronde oogspier geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen ontspant en dat de rimpels niet blijven staan. Dit is een preventieve behandeling die er voor zorgt dat er geen diepe groeven rondom de ogen ontstaan.

Preventieve botox om fronsrimpels te voorkomen

Baby botox kan ook toegepast worden bij beginnende fronsrimpels.  Wanneer u aanleg hebt om fronsrimpels te ontwikkelen omdat u een zeer expressief gezicht heeft, vaak in de zon zit of een dunne, vochtarme huid hebt, dan kan de cosmetisch arts met een  lichte botox dosering de huid van het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen ontspannen. Dat voorkomt verdere rimpelvorming en verzakking van de wenkbrauwen.

Doet baby botox pijn?

De behandeling met baby botox is nagenoeg pijnloos. Voor de behandeling wordt een zeer dun naaldje gebruikt, de zogenaamde “invisible needle’. Het naaldje is zo dun dat het bijna niet zichtbaar is. Omdat een zeer kleine hoeveelheid botox wordt geïnjecteerd is het nagenoeg niet voelbaar.

Natuurlijk resultaat met baby botox

De huid ziet er glad en ontspannen uit. De mimiek blijft volledig intact: je kunt lachen, fronsen en gekke bekken trekken! Alleen krijg je daarbij geen rimpelvorming.

Nadelen van baby botox

Het enige minpuntje van baby botox is dat het effect iets korter blijft zitten. Omdat er een lichte dosering wordt gebruikt houdt het resultaat ongeveer 3-4 maanden, in plaats van 5-6 maanden zoals bij de ‘gewone’ botox.

Behandeling(en) voor Baby botox

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak