fbpx
"Tijdens het lachen en praten moet de huid ergens naartoe. Zo ontstaat de neus-lippenplooi"
-Dokter Olga Liplavk

Neuslippenplooi

Neuslippenplooi behandeling resultaten

Wat is de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi loopt van de neusvleugels naar de mondhoeken, ook wel de nasolabiale plooi genoemd. Naarmate u ouder wordt, slinken de jukbeenderen en zakken de vetcompartimenten in de wangen naar beneden. Hierdoor wordt de neus-lippenplooi steeds dieper en krijgt uw gezicht een vermoeide en verdrietige uitstraling.

Hoe ontstaat een neuslippenplooi?

De neuslippenplooi heeft verschillende gradaties en dieptes.  Bijvoorbeeld een lichte neuslippenplooi hebben zelfs jonge mensen.  Dat is heel natuurlijk, want tijdens het lachen en praten moet de huid plooien. Jonge mensen storen zich er niet aan. Door de afname van collageen en elastine en de steeds terugkerende mimiek zoals lachen en praten wordt de plooi echter steeds dieper en blijft deze op een gegeven moment staan.

 

neus-lippenplooi-filler-behandeling-bussum

Behandeling neuslippenplooi

De beginnende neuslippenplooi (Graad 1 t/m 2) kan opgevuld worden met een tijdelijke filler. Een neuslippenplooi filler blijft tussen de 6 en 12 maanden zitten en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

Wat kost het opvullen van de plooi

De kosten om neuslippenplooi te behandelen variëren tussen 400,- en 900,- Euro. Dat is afhankelijk  van de diepte van de neuslippenplooi, het huidtype en de oorzaak . Bijvoorbeeld bij het volumeverlies op de wangen is het nodig om eerst de ingevallen wangen te herstellen.  Laat onze cosmetisch artsen u deskundig adviseren zodat u een helder beeld krijgt van de oorzaak, de kosten en het te verwachten resultaat.

Behandeling(en) voor Neuslippenplooi

Fillers

Naarmate we ouder worden, vanaf ons 35ste levensjaar, krimpt het bot bij de jukbeenderen en het vet van de wangen zakt richting de neus-lippenplooi. Dat verzwaart de neus-lippenplooi en geeft daarbij een verticale vermoeidheidsstreep op de wang. In dit geval is het niet zo zinvol om alleen de neus-lippenplooi op te vullen met een filler. Het vetkussentje boven de neus-lippenplooi wordt alleen dikker omdat het door de filler omhoog wordt geduwd. In dit geval is de oplossing juist om de oorzaak van probleem aan te pakken: het herstellen van het volumeverlies van de wang en dan pas het opvullen van de neus-lippenplooi.

De neus-lippenplooi kan worden opgevuld met tijdelijke  fillers zoals Restylane, Juvéderm, Princess of Radiesse. Ook het verloren volume van de wangen kan worden hersteld.

Het resultaat is direct zichtbaar. Uw gezicht heeft weer een frisse en uitgeruste uitstraling.

Lees hier meer over behandelingen met fillers

neus-lippenplooi-fillers-kliniek-bussum-radiesse
radiesse-neus-lippenplooi-cosmetische-kliniek-bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak