fbpx

Kraaienpootjes

kraaienpootjes cosmetisch arts -injectables-kliniek-bussum

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes, ook wel lachlijntjes of lachrimpels genoemd, geven het gezicht een natuurlijke, charmante en vrolijke uitstraling. Deze lijntjes ontstaan doordat de oogspier tijdens het lachen samentrekt. Hoe meer de mimiek wordt gebruikt, hoe meer rimpels er ontstaan en hoe dieper de rimpels worden. In combinatie met de afname van elastine in de huid en het vetweefsel rondom het oog, ontstaan hierdoor kraaienpootjes.

Na het 35ste levensjaar beginnen de botten en het vet van het gezicht te slinken. De natuurlijke vulling van de wangen neemt af waardoor de kraaienpootjes niet alleen horizontaal gaan lopen maar ook verticaal, richting de wang. Dat geeft een vermoeide en oudere uitstraling, ook als u lacht.

Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Waar het bij mannen vaak als charmant en karakteristiek wordt gezien, kunnen vrouwen het als ongewenst ervaren.

Wilt u weten of u geschikt bent voor de behandeling van kraaienpootjes? Vraagt u een deskundig advies aan een van onze cosmetisch artsen.

Cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek kunnen u deskundig adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met de Mozart Kliniek. 

Behandeling(en) voor Kraaienpootjes

Botox Fillers

Een injectie met botox ontspant de oogspier waardoor de lachlijntjes zachter worden of zelfs geheel verdwijnen. De buitenkant van de wenkbrauw wordt gelift en uw gezicht krijgt weer een frisse, uitgeruste uitstraling.

Dankzij de deskundigheid van de cosmetisch arts, gedetailleerde kennis van de anatomie en 100% maatwerk wordt een natuurlijk resultaat bereikt.

Cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek kunnen u deskundig adviseren of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling van kraaienpootjes met botox.

Lees hier meer over behandelingen met botox

Mocht er sprake zijn van volumeverlies bij de wangen waardoor de kraaienpootjes niet alleen opzij, maar ook  naar beneden lopen, dan is het herstellen van volumeverlies met tijdelijke fillers op het jukbeen nodig.  De huid bij het jukbeen zit los en mist ondergrond waardoor het meeplooit tijdens het lachen. Daarom moet de fundering op het jukbeen teruggebracht worden om de te ruime huid op te vullen.

Alle cosmetisch behandelingen worden zo uitgevoerd dat het eindresultaat er altijd natuurlijk uitziet en past bij de verhoudingen van uw gezicht. Injectable behandelingen worden in de Mozart Kliniek uitsluitend door gecertificeerde cosmetisch artsen uitgevoerd.

Lees meer over de behandeling met fillers

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak