fbpx
"Dankzij het Pro-Age Concept straalt uw gezicht weer uit wie u bent en hoe u zich voelt!"
-Dokter Olga Liplavk-

Ongewenste uitstraling

Wat als uw uitstraling niet meer bij u past?

Boze uitstraling behandelen

Naarmate we ouder worden kan onze mimiek veranderen. Door bijvoorbeeld een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen en marionetlijnen rond de mond en afhangende mondhoeken. Een fronsrimpel geeft het gezicht een boze, strenge uitstraling terwijl u dat niet bent. Door overmatige spieractiviteit worden spieren boven de wenkbrauwen overtraind en ontstaat er een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen. Dat komt niet per se door vaak boos te kijken, maar ook als u vaak achter de computer zit of geen zonnebril draagt. Door het slinken van de kaak en spieractiviteit rondom de mond gaan de mondhoeken naar beneden staan. Afhangende mondhoeken in combinatie met een fronsrimpel geeft een strenge, boze uitstraling. Wat gebeurt er met de huid? Fronsrimpels worden dieper en er ontstaan grovere lijnen. Veel vrouwen, maar ook mannen krijgen hierdoor last van een boze uitstraling.

Botox voor een vriendelijk gezicht

Om een vriendelijke uitstraling te creëren kunnen de spieren boven de wenkbrauwen, die de fronsrimpel veroorzaken, worden ontspannen met een botox behandeling. Botox is een middel dat de overtrainde spieren ontspant en in balans brengt. Mocht de fronsrimpel erg diep zijn dan kan deze na de botox behandeling opgevuld worden met een tijdelijke filler. Ook kunnen de mondhoeken gelift worden. Afhankelijk van de oorzaak kan dit met behulp van botox of met een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur.

Vermoeid gezicht behandelen

Uit vele onderzoeken naar het verouderingsproces is gebleken dat het gebied rondom de ogen als eerste veroudert. De huid rondom de ogen is veel dunner dan de huid van rest van het gezicht. Ook bevat de huid rondom de ogen nagenoeg geen zweet- en talgklieren waardoor de huid sneller droog wordt. Hierdoor ontstaan rondom de ogen snel fijne lijnen en rimpels. Ook jonge mensen kunnen een vermoeide uitstraling hebben wegens de zogenaamd blauwe doorschijn of donkere kringen onder de ogen. Donkere kringen of wallen onder de ogen ontstaan omdat de huid rondom de ogen dun is en ligt boven de oogspier waar de vaatjes lopen. De bloedvaatjes schijnen door de huid heen en geven het effect van donkere kringen. Lees hier meer over donkere kringen en wallen onder de ogen en de behandeling daarvan.

Na ons 26ste levensjaar begint het vet rondom de ogen  te slinken. We verliezen ons ’’puppy vet” waardoor de ogen kunnen vermoeid tekenen. Na je 30ste begint het volume bij de wangen langzaam te slinken en na ons 35ste zakken de vetcompartimenten richting de neus-lippenplooi. Dit geeft een neerwaartse lijn in het gezicht wat een vermoeide uitstraling geeft.

Het verouderingsproces in het gezicht zorgt ervoor dat de botten van het gezicht gaan slinken; vetcompartimenten zakken richting de kaaklijn en het hele gezicht komt in een soort A-lijn. Alle lijnen en schaduwen zullen naar beneden lopen, wat altijd een vermoeide uitstraling geeft.

Vermoeid gezicht behandelen

 

Fillers voor een frisse uitstraling

Een vermoeide uitstraling wordt verbeterd door het gezicht weer  een V-vorm te geven. Met behulp van tijdelijke fillers wordt het volumeverlies hersteld bij de jukbeenderen, neus-lippenplooi, mondhoeken en het marionetgebied.

Een vermoeide uitstraling veroorzaakt door wallen of donkere kringen vraagt een probleem-specifieke aanpak. Afhankelijk van de oorzaak van de wallen wordt gekozen voor tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, voor een wenkbrauwenlift met botox, of voor een skinbooster rondom de ogen RRS eyes of Myolift.

Verdrietige uitstraling behandelen

Mondhoeken die naar beneden staan is kenmerkend voor een verdrietige uitstraling. Naarmate we ouder worden verandert de stand van de mondhoeken van horizontaal naar een neerwaartse A-lijn. Dit tekent het gezicht verdrietig en ontevreden. Omdat de vetcompartimenten van de wangen  naar beneden zakken en het volume van de kaken verdwijnt komen de mondhoeken naar beneden. De lippen verliezen hun breedte en de mondhoeken vallen naar binnen.  De mondhoek spieren worden overtraind en trekken permanent de mondhoeken omlaag. Hangende wenkbrauwen waarbij de buitenste wenkbrauwpunt naar beneden wijst, draagt bij aan de verdrietige uitstraling. Zo ontstaat een ‘’huilgezicht’’. Een dergelijke wenkbrauw stand wordt veroorzaakt door overtrainde spieren rondom de ogen die de wenkbrauwen naar beneden trekken. Het volumeverlies bij de slapen zorgt ervoor dat de buitenkant van de wenkbrauw naar beneden zakt.

Als u iemand bent die vrolijk en energiek is, maar door het verouderingsproces een verdrietige uitstraling krijgt, dan kunnen wij u aan de hand van de anatomische analyse, advies geven over welke behandelingen de anatomische structuren kunnen herstellen zodat u weer de uitstraling krijgt die bij u past.

Botox en fillers voor een vrolijke uitstraling

Afhankelijk van de oorzaak van de verdrietige uitstraling wordt voor u een individueel behandelplan opgesteld. Als de oorzaak van de afhangende mondhoeken de overtrainde spier is, dan wordt dit behandeld met een kleine dosering van botox. Botox ontspant het kleine spiertje dat de mondhoeken naar beneden trekt. Dit zorgt ervoor dat de mondhoek een horizontale stand krijgt. U merkt niets aan uw mimiek: lachen, praten en eten wordt door andere spieren aangestuurd. Klik voor meer informatie over de botox behandeling.

Is er sprake van volumeverlies rondom de mond, marionetlijnen en de kaak, dan wordt dit hersteld met een tijdelijke filler. Met behulp van kleine injecties met hyaluronzuur wordt de fundering van de kaken hersteld waardoor de stand van de mond weer horizontaal wordt. Klik voor meer informatie over afhangende mondhoeken, marionetlijnen.

De afhangende wenkbrauwen die worden veroorzaakt door overtrainde spieren rondom de ogen worden ontspannen met behulp van botox. Omdat de oogspier een kringspier is zorgt de ontspanning ervoor dat de spier meer open komt te staan, wat zorgt voor een wenkbrauwlift. Klik voor meer informatie over botox bij afhangende wenkbrauwen.

Slapen opvullen met een tijdelijke filler zorgt ervoor dat de contouren van het gezicht vloeiender en jeugdiger worden. Ook zorgt het opvullen van slapen voor een mooie wenkbrauwlift.  De holte van de slapen is gevuld met vet en spieren. Met het ouder worden verdwijnt het vet, waardoor de slapen hol worden. De huid van de slapen staat niet meer strak en zakt naar beneden, richting de buitenkant van de wenkbrauwen. Dit zorgt voor een verdrietige en vermoeide uitstraling.

Behandeling(en) voor Ongewenste uitstraling

Botox Fillers Draadlift

Botox is een effectief geneesmiddel middel dat de overtrainde spieren ontspant en in balans brengt. Mocht de fronsrimpel erg diep zijn dan kan deze na de botox behandeling opgevuld worden met een tijdelijke filler. Ook kunnen de mondhoeken gelift worden; afhankelijk van de oorzaak wordt dit gedaan met behulp van botox of met een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur.

Tijdens een vrijblijvend consult bekijkt onze arts eerst de oorzaak van uw boze uitstraling en geeft daarna advies over de voor u meest geschikte behandeling.

Lees hier meer over de behandeling met Botox

Een filler is een opvulmiddel waarmee het volumeverlies van de huid wordt hersteld. Door vochtverlies kunnen er soms lijnen in het gezicht ontstaan die u een boos uiterlijk kunnen geven. Door het opvullen van rimpels, plooien en lijnen, krijgt u uw vitale uitstraling weer terug. U ziet er weer uit zoals u zich voelt.

Lees hier meer over de behandeling met fillers

Een ongewenste uitstraling ontstaat niet alleen door diepe rimpels, maar bijvoorbeeld ook door een afhangende kaaklijn- of mondhoeken. Tijdens een draadlift wordt een draad onder de huid aangebracht, welke na zes maanden zelf door het lichaam wordt afgebroken. Het lichaam maakt zelf collageen aan rondom de draad, waardoor de huid van binnenuit wordt verstevigd en gelift.

Lees hier meer over de behandeling ‘draadlift met PDO draden’

fronsrimpelbehandeling-met-botox-voor-en-na2-Gooi-Bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak