fbpx
"Tijdens het lachen en praten moet de huid ergens naartoe. Zo ontstaat de neus-lippenplooi"
-Dokter Olga Liplavk

Marionetlijnen

Neus-lippen-plooi-behandeling-fillers

Wat is de neus-lippenplooi?

De neus-lippenplooi loopt van de neusvleugels naar de mondhoeken, ook wel de nasolabiale plooi genoemd. Naarmate u ouder wordt, slinken de jukbeenderen en zakken de vetcompartimenten in de wangen naar beneden. Hierdoor wordt de neus-lippenplooi steeds dieper en krijgt uw gezicht een vermoeide en verdrietige uitstraling.

 

Hoe ontstaat een neus-lippenplooi?

De neus-lippenplooi heeft verschillende gradaties en dieptes. Een lichte neus-lippenplooi hebben zelfs jonge mensen vaak: dat is heel natuurlijk, want tijdens het lachen en praten moet de huid ergens naar toe plooien. Jonge mensen storen zich er niet aan. Door de afname van collageen en elastine en de steeds terugkerende mimiek zoals lachen en praten wordt de plooi echter steeds dieper en blijft deze op een gegeven moment staan.

 

neus-lippenplooi-filler-behandeling-bussum

 

Behandeling neus-lippenplooi

De beginnende neus-lippenplooi (Graad 1 t/m 2) kan opgevuld worden met een tijdelijke filler. Een neus-lippenplooi filler blijft tussen de 6 en 12 maanden zitten en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

 

Wat kost het opvullen van de neus-lippenplooi

Afhankelijk van de diepte van de neus-lippenplooi, het huidtype en de oorzaak van de neus-lippenplooi zullen de kosten variëren tussen de 350 en de 800 Euro. Laat onze cosmetisch artsen u deskundig adviseren zodat u een helder beeld krijgt van de oorzaak, de kosten en het te verwachten resultaat.

 

Behandeling(en) voor Marionetlijnen

Fillers

Naarmate we ouder worden, vanaf ons 35ste levensjaar, krimpt het bot bij de jukbeenderen en het vet van de wangen zakt richting de neus-lippenplooi. Dat verzwaart de neus-lippenplooi en geeft daarbij een verticale vermoeidheidsstreep op de wang. In dit geval is het niet zo zinvol om alleen de neus-lippenplooi op te vullen met een filler. Het vetkussentje boven de neus-lippenplooi wordt alleen dikker omdat het door de filler omhoog wordt geduwd. In dit geval is de oplossing juist om de oorzaak van probleem aan te pakken: het herstellen van het volumeverlies van de wang en dan pas het opvullen van de neus-lippenplooi.

De neus-lippenplooi kan worden opgevuld met tijdelijke  fillers zoals Restylane, Juvéderm, Princess of Radiesse. Ook het verloren volume van de wangen kan worden hersteld.

Het resultaat is direct zichtbaar. Uw gezicht heeft weer een frisse en uitgeruste uitstraling.

Lees hier meer over behandelingen met fillers

radiesse-neus-lippenplooi-cosmetische-kliniek-bussum
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak