fbpx

Marionetlijnen

Resultaat Marionetlijnen behandeling

Hoe ontstaan marionetlijnen?

Ooit gehoord over de buikspreekpoppen? De mond van de pop gaat open en dicht waarbij twee gleuven  ontstaan aan de zijkanten van de mondhoeken. Marionetlijnen krijgt iedereen, mannen en vrouwen.  De stand van de mondhoeken is essentieel voor uw uitstraling. Door het slinken van de kaken en een verandering in het gebit worden de lippen in de loop der jaren dunner. Hierdoor zakken de mondhoeken naar beneden en ontstaan er marionetlijnen (de verticale lijnen van de mondhoeken naar de kaak). Ook een overmatige spieractiviteit in dit gebied kan de oorzaak zijn van afhangende mondhoeken en marionetlijnen. Deze afhangende mondhoeken en marionetlijnen geven het gezicht een strenge, ontevreden en bittere uitstraling. Afhankelijk van de oorzaak, denk hierbij aan het slinken van de kaak of overmatige spieractiviteit, worden de mondhoeken gelift met Botox en/of fillers.

Marionetlijnen verwijderen

Marionetlijnen verwijderen is een vaak voorkomende vraag gesteld aan een cosmetisch arts. Afhankelijk van de oorzaak of een combinatie van oorzaken wordt een behandelplan opgesteld.  Eerst kijkt cosmetisch arts of er sprake is van volumeverlies en op welke plekken in het gezicht: gaat het alleen om de volume verlies bij de kaak of is het volume van de wangen ook weg waardoor de huid vanuit de wangen ook gaat hangen.  Marionetlijnen worden met fillers opgevuld bij de plekken waar volumeverlies is ontstaan.  Marionetlijnen zijn uitstekend op te vullen met tijdelijke fillers. Hyaluronzuur fillers kunnen exact op de plek in het gezicht geplaatst worden waar de volume verlies zich bevindt. Er zijn verschillende manieren om marionetlijnen met fillers op te vullen. Fillers kunnen in de marionetlijn zelf geinjecteerd worden. Anders kan het volume onder de marionetlijn met een canule hersteld worden wat zorgt voor een mooie, natuurlijke lift en verjonging van het gezicht. Welke techniek er gekozen wordt is afhankelijk van de diepte van de marionetlijnen en de mate van volumeverlies.

Marionetlijnen verminderen met Botox

Onze cosmetische artsen liften de mondhoeken met Botox wanneer de oorzaak van de klacht overmatige activiteit van musculus depressor anguli oris is. Dit is een spiertje dat als enige functie heeft het naar beneden trekken van de mondhoeken. Dus ook zonder volumeverlies kunnen hangende mondhoeken ontstaan.  Zelfs jonge mensen bij wie het verouderingsproces nog niet begonnen is kunnen  een ontevreden uitstraling hebben. Met een klein injectie botox kunnen de marionetlijnen en hangende mondhoeken verminderd worden.

Marionetlijnen verminderen met fillers

Na ons 35ste levensjaar komen er vaak andere oorzaken bij, namelijk volumeverlies en het slinken van de onderkaak. Daarom is er in dit geval is er een combinatie van Botox en een tijdelijke filler nodig. Het effect van de behandeling met filler blijft ongeveer 12-16 maanden zichtbaar. Deze behandeling is nagenoeg pijnloos en geeft direct resultaat.

 Marionetlijnen behandeling

Het is zeer belangrijk om de oorzaak van de marionetlijnen vast te stellen en de juiste behandelmethode te kiezen. Tijdens het consult met een cosmetisch arts van de Mozart Kliniek krijgt u een uitgebreid advies en uitleg welke behandeling en methode geadviseerd wordt en waarom. Deze anatomisch Pro-Age aanpak zorgt altijd voor natuurlijke, doeltreffende resultaten. Het is niet altijd mogelijk om marionetlijnen volledig te verwijderen met fillers of botox. Cosmetisch arts bespreekt welk resultaat u kunt verwachten na de behandelingen. Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past, heeft u vragen over de behandeling van marionetlijnen mondhoeken of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802.

Hoe werkt een marionetlijnen behandeling 

Voorgaand de behandeling wordt de te behandelde gebied ontsmet en afgetekend. In overleg met u kan een extra verdoving toegepast worden in de vorm van verdovende crème of een klein injectie met lidocaine ( verdovende vloeistof). Meestaal is extra verdoving niet nodig omdat de behandeling met een zeer klein naaldje wordt uitgevoerd en er zit vaak al een verdovende vloeistof in de filler. U ziet gelijk na de behandeling het resultaat. U bent ook gelijk toonbaar e u kunt gelijk make-up gebruiken. 3 weken na de behandeling komt u voor een controle afspraak. Tijdens controle wordt er samen met u het definitieve resultaat beoordeeld en eventueel een onderhoudsplan besproken.

Behandeling(en) voor Marionetlijnen

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak