20 – 30 jaar
Een gladde, stralende huid
Dit zijn de mooiste jaren van je leven. Het leven is een open boek. Je bent bezig met je studie, begint aan je carrière, geniet van het leven. Je lichaam is pas officieel volgroeid als je 25 jaar oud bent. Je huid is glad en stralend.
De huid is qua oppervlakte het grootste orgaan van je lichaam. De huid weerspiegelt je gezondheid en je energieniveau. Heb je slecht geslapen of heb je een feestje achter de rug, dan kan je dat merken aan je huid: je kunt wallen krijgen of je kunt last krijgen van een droge geïrriteerde huid. Na een goede nachtrust, voldoende water drinken en een gezonde maaltijd herstelt je energieniveau meestal weer en ook de huid gaat weer stralen.
Top 3 probleemzones
- Kraaienpootjes
- Droge huid en pigmentvlekken
- Lippen opvullen
Kraaienpootjes
Wat zijn kraaienpootjes
Helaas kan je op zo’n jonge leeftijd al last krijgen van beginnende fijne lijntjes rondom de ogen, de zogenaamde kraaienpootjes. Deze ontstaan niet door veroudering maar door genetische aanleg. Dit erf je van je moeder en je vader. Rondom de ogen is de huid wat dunner; je hebt hier minder onderhuids vet en ook de spiertjes rondom de ogen zijn wat sterker dan gemiddeld. Wanneer je niet al te uitgesproken jukbeenderen hebt, kan je ook wat sneller last van kraaienpootjes krijgen. De huid krijgt onvoldoende steun door de vorm van het bot waardoor er ruimte ontstaan voor de oogspier om de huid sterk te plooien. Zo kan je ook op jonge leeftijd al kraaienpootjes krijgen.
Kraaienpootjes behandelen
Heb je last van beginnende kraaienpootjes, begin dan gelijk de huid rondom je ogen goed te verzorgen met een goede verzorgende en voedende crème. Als je de huid vochtig en soepel houdt zal deze minder snel uitdrogen en rimpelen.
Heb je kraaienpootjes die ook zichtbaar zijn wanneer je niet lacht, dan kan je een stapje zetten naar een botox behandeling. Botox ontspant de spieren rondom de ogen. Omdat de huid vast zit aan de spier, ontspant de huid wanneer de spier ook ontspant. Bij de behandeling van de kraaienpootjes met botox moet rekening gehouden worden met vele factoren:
- Huidconditie, zoals vochtigheid en elasticiteit
- Diepte van de rimpels
- Wallen onder de ogen
Heb je last van kraaienpootjes en heb je de neiging om vocht vast te houden onder de ogen, dan moet botox zeer nauwkeurig gedoseerd worden. Ook kan je zelfs het advies krijgen om géén botox bij de kraaienpootjes te doen. Bij behandeling van de kraaienpootjes wordt namelijk een deel van de oogspier in rust gebracht. Dit kan de pompfunctie van de spier verstoren waardoor je vochtwallen onder de ogen kan krijgen. Je hebt dan weliswaar geen rimpels meer rondom de ogen, maar wel wallen onder de ogen. Laat onze cosmetisch artsen je goed adviseren welke behandeling voor jou het beste is.
Heb je last van beginnende kraaienpootjes of een fronsrimpel? Is je mimiek erg sterk? Dan kan babybotox een mooie oplossing bieden. De beginnende mimiekrimpels worden met een kleine hoeveelheid botox behandeld, wat een licht ontspannend effect geeft. Je kunt je mimiek nog goed gebruiken, maar de rimpels worden niet dieper. Ook zorgt babybotox voor een ontspannen en natuurlijke uitstraling.
Wil je meer lezen over babybotox lees hier verder!
Wat kost babybotox
De kosten van babybotox beginnen bij 100 Euro. Dit heeft te maken met de hoeveelheid botox die nodig is om beginnende rimpels te behandelen. Vaak is het de helft van een “normale” dosering die rond de 20 eenheden ligt. Laat onze cosmetisch artsen je goed adviseren of je in aanmerking komt voor de behandeling met babybotox. Misschien is een andere optie, zonder injecties, voor jou het beste.
Pigmentvlekken
Hoe ontstaan pigmentvlekken
Ben je op vakantie naar de zon geweest en heb je niet goed gesmeerd met zonnebrandcrème dan kunnen er hardnekkige pigmentvlekken op de gezichtshuid ontstaan. Deze pigmentvlekken zijn moeilijk te camoufleren. Bruine vlekken, meestal scherp omgrensd, verspreid op de wangen en het voorhoofd. Voor je 25ste zijn dat schattige en vrolijke sproetjes. Later worden de sproetjes steeds groter en groeien ze uit tot pigmentvlekken en nog later tot ouderdomsvlekken. Daar wordt je natuurlijk niet blij van!
Heb je last van hardnekkige pigmentvlekken of heb je last van melasma (grote pigment vlekken op het gezicht of de hals die vaak na de zwangerschap ontstaan) dan is het verstandig om de huidtherapeut er naar te laten nakijken. Bij pigmentverschuivingen is een chemische peeling een effectieve en krachtige behandeling.
Pigmentvlekken behandelen
Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV straling. Het zonnetje is heerlijk! Je wil een mooi gezond kleurtje krijgen. En niet te vergeten: UV straling stimuleert de aanmaak van vitamine D. Vitamine D zorgt weer voor een goed werkend immuunsysteem en de aanmaak van calcium in de botten. Wist je dat je voldoende vitamine D aanmaakt zelfs wanneer je je gezichtshuid flink beschermt met een UV blok? En ook wanneer je een goede sunblock gebruikt en in de schaduw blijft, word je mooi bruin; het duurt alleen iets langer, maar je verbrandt niet!
Mocht je toch pigmentvlekken krijgen, dan is het verstandig om advies te vragen van onze huidtherapeut. Afhankelijk van de soort en de grootte van de zonneschade kan de huidtherapeut je adviseren welke behandeling voor jou het beste is. Denk hierbij aan:
- Chemische peeling
- Laserbehandeling (link naar landingspagina, nog niet aanwezig)
- Huidverzorging
- Cryopen
Droge huid
Door een te kort aan vocht en/of onbeschermd zonnen kan de huid droog en schraal aanvoelen. Dat is niet prettig en het geeft een onverzorgde uitstraling aan het gezicht. Door de droge huid en het tekort aan vocht in de huid kunnen sneller rimpels ontstaan. Een droge huid kan je vaak zelf verhelpen. Hier lees je drie gouden tips tegen een droge huid:
Tip 1. Gebruik altijd factor 50
Tip 2. Drink minstens 1,5 liter water op een dag
Tip 3. Gebruik overdag een hydraterende crème en ‘s nachts een vettige crème
Wanneer je klachten van een droge huid niet overgaan dan kan je advies vragen van onze huidtherapeut. Het is mogelijk dat je huid wat extra professionele ondersteuning en verzorging nodig heeft. Denk hier aan:
- specifieke huidverzorging met extra vitamine C
- hoogmoleculaire peptiden
- hyaluronzuur
Soms is een chemische peeling nodig om dode huidcellen te verwijderen, de doorbloeding te stimuleren en de vochtbalans te herstellen. Klik op de volgende link om naar de behandelingen bij de huidtherapeut te gaan. (hier moet nog een link naar landingspagina huidtherapie)
Lippen opvullen
Een sensuele sexy uitstraling is ín. De lippen zijn een belangrijke eyecatcher in het gezicht. Dankzij de moderne technologie en de wetenschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren kan de Mozart Kliniek een zeer veilige lipbehandeling aanbieden. Onze cosmetisch artsen adviseren je graag welke lipbehandeling voor jou het meest geschikt is. Lees hier meer over lippen opvullen.