fbpx

Echo bij Filler behandelingen

Veilig fillers injecteren met behulp van ECHO

Echo filler mozart kliniek bussum het gooi

ECHO: Een nieuwe techniek om complicaties met fillers te voorkomen en te behandelen

De cosmetisch artsen van de Mozart Kliniek behoren tot de eerste artsen in Nederland die Echografie gebruiken bij behandelingen met fillers.

Hoe werkt ECHO?

ECHO, ook wel echografie genoemd, is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Door de hoge frequentie zijn deze geluidsgolven niet hoorbaar voor de mens. Dit heeft ‘ultrasoon’ geluid. Het ultrasone geluid wordt voortgebracht via de transducer van het echoapparaat. De geluidsgolven worden teruggekaatst door de verschillende anatomische structuren zoals bot, vet, spier en huid. Het teruggekaatste geluid wordt als beeld in het scherm weergegeven.

Net als de anatomische structuren, worden ook fillers door de geluidsgolven gereflecteerd, en kunnen daardoor goed in beeld worden gebracht. Ook bloedvaten en de doorstroom van het bloed kunnen met echo geluidsgolven goed in beeld worden gebracht. Dit is een speciale vorm van echografie dat Doppler wordt genoemd.

Echo filler mozart kliniek bussum het gooi

Waarvoor wordt ECHO gebruikt?

 • ECHO voorafgaand aan de fillerbehandeling:

  Om de anatomie van het gezicht exact in kaart te kunnen brengen gebruiken we echografie voorafgaand aan de behandeling. De anatomie van het gezicht is zeer complex. Onze cosmetisch artsen zijn voortdurend bezig om hun medische kennis op peil te houden. Jaarlijks volgen zij de anatomie bijscholingen aan het AMC, VU, Universiteit van Nice en Kings’s College te London. Menselijke anatomie kent vele variaties. Daarom is het van belang om voorafgaand aan de filler behandeling de individuele gezichtsanatomie goed in kaart te brengen. Dankzij ECHO wordt de filler met de grootste precisie geplaatst, wat het beste esthetische resultaat geeft.

 • ECHO om oude (permanente) fillers op te sporen:

  Met ECHO onderzoek kunnen de oude fillers die in verleden werden geplaatst in beeld gebracht worden. Ook de permanente fillers die in het verleden veelvuldig werden gebruikt zijn goed zichtbaar op de echobeelden. Zodra de oude fillers gelokaliseerd zijn kan een veilig behandelplan opgesteld worden.

 • ECHO om complicaties met fillers te voorkomen en te behandelen:

  De anatomie van het gezicht kan zeer variëren. De bloedvaten lopen niet bij iedereen hetzelfde. ECHO onderzoek zorgt ervoor dat de individuele anatomie in kaart gebracht wordt. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van de ECHO de kans op filler complicaties aanzienlijk vermindert. Op die manier worden ernstige complicaties voorkomen. Wanneer filler materiaal tijdens de behandeling in een bloedvat terecht komt, of een bloedvat afsluit door compressie, dan kunnen ernstige complicaties ontstaan, zoals huidnecrose (het afsterven van de huid). Bij te veel filler of een filler die op een verkeerde manier en/of een verkeerde plek geplaatst wordt, kan dit probleem goed in beeld gebracht worden met behulp van de ECHO.

Onder begeleiding van ECHO kan filler zeer nauwkeurig worden afgebroken met hyalase (dit is een product dat hyaluronzuur plaatselijk afbreekt). Ook filler dat een bloedvat afsluit kan met behulp van ECHO direct worden afgebroken.

ECHO

De Mozart Kliniek maakt gebruik van echografie met als doel:
 • Veilige fillerbehandelingen
 • Adequate behandeling van de fillercomplicaties
 • Het in kaart brengen van eerdere behandelingen met fillers

Excellente zorg staat bij de Mozart Kliniek voorop

De Mozart Kliniek werkt samen met top experts:

Erasmus MC: Erasmus MC staat voor een gezonde samenleving en uitstekende gezondheidszorg. Zij realiseren dit door baanbrekend werk te leveren, het verleggen van grenzen en door een leidinggevende rol aan te nemen in onderzoek, educatie en gezondheidszorg. De fillercomplicatie polikliniek

NEAc: De Nederlandse Echografie Academie zorgt voor echografie opleidingen en cursussen voor medisch specialisten en artsen. Deze academie is in Nederland dé opleider op het gebied van echografie en werkt aan dit project mee om alle artsen te helpen met het veiliger en efficiënter injecteren van fillers.

Philips verbetert het leven van mensen door middel van belangrijke innovaties op het gebied van gezondheidszorg. De bijdrage van Philips aan dit project is dan ook geen verrassing. Philips ziet kansen om de gezondheidszorg te verbeteren, ook al is dit soms een uitdaging. Door middel van betrouwbare samenwerkingen met partijen die dezelfde visie delen realiseren zij hun doel.

Cutaneous is een educatief collectief dat bestaat uit artsen die bekwaam zijn in het gebruik van echografie. Hun doel is het verbeteren van de veiligheid bij cosmetische behandelingen door het gebruik van echografie in de dagelijkse praktijk te stimuleren. Cutaneous organiseert echografie opleidingen over de hele wereld om het gebruik van echografie te onderwijzen aan cosmetisch artsen die hun werk willen optomaliseren.

Certificaat echo fillers

Cosmetisch arts Olga Liplavk is gespecialiseerd in het gebruik van echografie.

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak