fbpx

Rimpels

rimpels-behandeling-fillers-mozart-kliniek-bussum

Rimpels worden geassocieerd met ouder worden. Uit onderzoek is gebleken dat na ons 25ste levensjaar het verouderingsproces begint. Bij vrouwen vermindert de fertiliteit, de hormonale spiegels beginnen te dalen. De aanmaak van het hyaluronzuur, één van de belangrijkste ingrediënten die voor een jeugdige huid zorgt, neemt af. De huid wordt minder elastisch, minder soepel en is ontvankelijk voor het ontstaan van rimpels.

Ook de aanwezigheid van collageen en elastine, stofjes die zorgen voor de stevigheid van de huid, neemt af. Door onze mimiek ontstaan de zogenaamde mimiek lijnen: lijnen op het voorhoofd, fronsrimpels, kraaienpootjes en lachrimpels. Omdat de huid vastzit aan de spier die constant in beweging is, ontstaan in de loop van de jaren mimiek lijnen. Als we jong zijn en er nog voldoende hyaluronzuur en collageen in de huid aanwezig is, verdwijnen deze lijnen weer wanneer we geen mimiek gebruiken. Naarmate er minder hyaluronzuur en collageen wordt aangemaakt, blijven de mimiek lijnen meer in de huid ‘staan’.

Voor de behandeling van mimiek lijnen  wordt botox gebruikt. De overactieve spier moet eerst in rust gebracht worden. Als de spier niet meer samentrekt, dan gaat de huid boven de spier vanzelf ontspannen en daarna herstellen. Wanneer een mimieklijn erg diep is, wordt na de behandeling met botox een filler op basis van hyaluronzuur geïnjecteerd.

 

Lijnen en plooien door volumeverlies

Naarmate u ouder wordt, verdwijnt het volume uit het gezicht. Van binnenuit begint u letterlijk te krimpen: het bot slinkt en het vet verdwijnt. De huid krimpt echter niet mee: deze wordt in feite te ruim voor ons gezicht. Zo ontstaan de zogenaamde statische rimpels. Denk hier bij aan: rimpels op de wangen, neus-lippenplooi, rimpels op de bovenlip of marionetlijnen. Vaak denkt men dat dit soort rimpels simpelweg te verwijderen zijn door een filler in de rimpel te spuiten. Wanneer je echter de ondergrond, de fundering mist vanwege het verlies aan vet en bot, is het niet erg zinvol om in de rimpel een filler te injecteren. Dit is hetzelfde wanneer een flatgebouw wordt gebouwd zonder eerst de fundering te maken: Het gebouw blijft dan niet staan! Het is daarom belangrijk om naar de oorzaak van de plooi te kijken: is het volume weg? Welke anatomische plek mist volume? Gaat het om vet of botverlies? Pas als de oorzaak van de plooi duidelijk gedefinieerd is, kan optimaal en met een natuurlijk resultaat behandeld worden.

 

Kan ik rimpels laten verwijderen?

In eerste instantie, krijgt u een advies van cosmetisch arts welke behandeling voor u het beste is.  Afhankelijk van de diepte van de rimpel, het huidtype en het gewenste resultaat wordt een behandeling geadviseerd. Bij de ene rimpel kan de behandeling heel simpel zijn. De lijn wordt met een filler opgevuld of met botox  weg gewerkt. Echter kan dat niet altijd. In sommige gevallen krijgt u een advies om alsnog de oorzaak van het probleem grondig aan te pakken. Denk hierbij aan het herstel van volumeverlies in het gezicht.

Lastige rimpels

Als u veel volume mist in het gezicht, dan is de huid “een paar maten te groot”. Dan is het niet zinvol om enkele rimpels op te vullen. In dit geval kunnen de zogenaamde “compensatie rimpels” op een andere plek ontstaan.  Een andere vervelende bijeffect om enkel de rimpel op de vullen is het voller en dikker worden van de rimpel zelf. In plaatst van een deukje, krijg je een worstje. Bijvoorbeeld door te veel inspuiten van de kraaienbootjes met botox kunnen de zogenaamde carnavalswangen of bunnylines op de neus ontstaan. Daarom kijken onze cosmetisch artsen naar het totaal plaatje. Hierbij is  de ware oorzaak van de plooien en lijnen is belangrijk.  Bij de Mozart Kliniek hechten we een grote waarde aan een persoonlijk consult en advies op maat. Tijdens het consult gesprek krijgt u een advies over welke behandeling en aanpak voor u het beste is. Ook krijgt u van ons altijd te horen wat voor resultaat er verwacht wordt na de behandeling.

 

De meest voorkomende dynamische rimpels:

 

De meest voorkomende statische rimpels:

 

Hoe worden de plooien in het gezicht behandeld?

Er zijn verschillende mogelijkheden om rimpels effectief te behandelen. Bijvoorbeeld dynamische rimpels behandelen wij meestal met botox, soms in combinatie met fillers. Echter statische rimpels behandelen we met fillers behandeld, maar ook met chemische peelings en laser.

Na de behandeling met filler ziet u gelijk het resultaat. Botox moet wel een aantal dagen inwerken. Fronsrimpel bijvoorbeeld verdwijnt pas na 10-12 dagen na de behandeling.

Uiteindelijk kunnen rimpels  behandeld worden  met  vitamine A  crème. Vitamine A crème of tretinoine, is de enige anti-rimpel crème die wetenschappelijk bewezen effectief werkt tegen de rimpels. Vitamine A crème is uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar. Lees hier meer over de vitamine A crème en het anti-rimpel effect van deze crème.

 

Wat kost het om plooien in het gezicht te verwijderen?

Ten slotte zijn de kosten van rimpelbehandeling z afhankelijk van de diepte van de rimpels en de behandelingsmethode.
Fronsrimpel https://www.mozartkliniek.nl/behandeling/fronsrimpel/ verwijderen met botox 195,-
Neuslippenplooi https://www.mozartkliniek.nl/behandeling/neuslippenplooi/ met hyaluronzuur filler verwijderen vanaf 350,-
Rimpels op de bovenlip verwijderen vanaf 350,-

Bekijk de prijslijst

Behandeling(en) voor Rimpels

Botox Fillers Vitamine A zuur
Mozart-Kliniek-Botox-Behandeling
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak