fbpx

Rimpels

rimpels-behandeling-fillers-mozart-kliniek-bussum

Rimpels worden geassocieerd met ouder worden. Uit onderzoek is gebleken dat na ons 25ste levensjaar het verouderingsproces begint. Bij vrouwen vermindert de fertiliteit, de hormonale spiegels beginnen te dalen. De aanmaak van het hyaluronzuur, één van de belangrijkste ingrediënten die voor een jeugdige huid zorgt, neemt af. De huid wordt minder elastisch, minder soepel en is ontvankelijk voor het ontstaan van rimpels.

Ook de aanwezigheid van collageen en elastine, stofjes die zorgen voor de stevigheid van de huid, neemt af. Door onze mimiek ontstaan de zogenaamde mimiek rimpels: rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels, kraaienpootjes en lachrimpels. Omdat de huid vastzit aan de spier die constant in beweging is, ontstaan in de loop van de jaren mimiek rimpels. Als we jong zijn en er nog voldoende hyaluronzuur en collageen in de huid aanwezig is, verdwijnen de rimpels weer wanneer we geen mimiek gebruiken. Naarmate er minder hyaluronzuur en collageen wordt aangemaakt, blijven de mimiek rimpels meer in de huid ‘staan’.

Om mimiek rimpels te verwijderen wordt botox gebruikt. De overactieve spier moet eerst in rust gebracht worden, waarna de rimpel in de huid zich vanzelf herstelt. Wanneer de rimpel erg diep is wordt na de behandeling met botox een filler op basis van hyaluronzuur toegepast.

 

Rimpels door volumeverlies

Naarmate wij ouder worden verdwijnt het volume uit ons gezicht. Van binnenuit beginnen we letterlijk te krimpen: het bot slinkt en het vet verdwijnt. De huid krimpt echter niet mee: deze wordt in feite te ruim voor ons gezicht. Zo ontstaan de zogenaamde statische rimpels. Denk hier bij aan: rimpels op de wangen, neus-lippenplooi, rimpels op de bovenlip of marionetlijnen. Vaak denkt men dat dit soort rimpels simpelweg te verwijderen zijn door een filler in de rimpel te spuiten. Wanneer je echter de ondergrond, de fundering mist vanwege het verlies aan vet en bot, is het niet erg zinvol om in de rimpel een filler te injecteren. Dit is hetzelfde wanneer een flatgebouw wordt gebouwd zonder eerst de fundering te maken: Het gebouw blijft dan niet staan! Het is daarom belangrijk om naar de oorzaak van de rimpel te kijken: is het volume weg? Op welke anatomische plek mist volume? Gaat het om vet of botverlies? Pas als de oorzaak van de rimpel duidelijk gedefinieerd is, kan optimaal en met een natuurlijk resultaat behandeld worden.

 

Kan ik rimpels laten verwijderen?

Afhankelijk van de diepte van de rimpel, het huidtype en het gewenste resultaat is het mogelijk om 1 rimpel te verwijderen. Soms krijgt u het advies om alsnog de oorzaak van het probleem grondig aan te pakken: denk hierbij aan het herstel van volumeverlies in het gezicht. Dat heeft te maken met het feit dat wanneer je alleen de rimpels opvult, er ‘compensatie rimpels’ op een andere plek ontstaan. Ook kan het zijn dat de huid rondom de opgevulde rimpel veel voller wordt: dan ben je dus de rimpel kwijt, maar je krijgt er iets anders voor terug, namelijk een verdikking van de huid; zogenaamde carnavalswangen of bunnylines op de neus, Bij de Mozart Kliniek hechten we een grote waarde aan een persoonlijk consult en advies op maat. Tijdens het consultgesprek krijgt u een advies over welke behandeling en aanpak voor u het beste is. Daarbij wordt altijd het verwachte resultaat besproken.

 

De meest voorkomende dynamische rimpels

 

De meest voorkomende statische rimpels:

 

Hoe worden de rimpels behandeld?

Er zijn talloze mogelijkheden om rimpels te verwijderen en te behandelen. Dynamische rimpels worden meestal met botox behandeld, soms in combinatie met fillers. Statische rimpels worden met fillers behandeld, maar ook met chemische peelings en laser.

Wanneer een rimpel met een filler wordt behandeld dan is het resultaat gelijk zichtbaar. Bij een behandeling met botox duurt het een aantal dagen voordat het resultaat zichtbaar is.

Rimpels kunnen worden verzacht worden door gebruik van vitamine A Zuur crème. Vitamine A crème of tretinoine is de enige anti-rimpel crème die wetenschappelijk bewezen effectief is tegen de rimpels. Vitamine A crème is uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar. Lees hier meer over de vitamine A crème en het anti-rimpel effect van deze crème.

 

Wat kost het om rimpels te verwijderen?

De kosten zijn afhankelijk van de diepte van de rimpels en de behandelingsmethode.
Fronsrimpel verwijderen met botox 195,-
Neuslippenplooi verwijderen met hyaluronzuur filler vanaf 350,-
Rimpels op de bovenlip verwijderen vanaf 350,-

Bekijk de prijslijst

Behandeling(en) voor Rimpels

Botox Fillers Vitamine A zuur
Mozart-Kliniek-Botox-Behandeling
Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak