fbpx
"Ongeveer 1 op de 15 mensen heeft last van overmatige transpiratie"
-Dokter Olga Liplavk

Botox tegen zweten

overmatige-transpiratie-behandeling-botox-gooi-bussum

Wat is overmatig zweten?

Transpireren of zweten is een normale lichaamsreactie waarmee de lichaamstemperatuur wordt gereguleerd. Wij zweten bij hoge(re) temperaturen en fysieke inspanning maar ook bij nervositeit, angst of schaamte.

Wanneer is er sprake van overmatig zweten?

Iedereen zweet, dat is normaal. Er is sprake van overmatig zweten wanneer je ook zweet als het niet warm is en er geen fysieke inspanning plaatsvindt. Dit wordt hyperhidrosis genoemd. Bij hyperhidrosis of overmatig transpireren is er sprake van een verhoogde zweetproductie. De abnormale hoeveelheid zweet en de daarmee samenhangende geur heeft vaak een negatieve invloed op iemands sociale en persoonlijke leven. Voortdurende zweetplekken in de kleding bij de oksels, rug of borst, een vervelende zweetlucht of zweethanden veroorzaken schaamtegevoel. Ook vrouwen in de overgang hebben regelmatig last van overmatig zweten of zweetdruppels op de bovenlip. Veel mensen met deze klachten vertonen zich liever niet in het openbaar uit angst dat anderen hun zweet zien en ruiken. Hyperhidrosis komt vaak voor. Ongeveer 1 op de 15 mensen heeft er last van.

Drie tips bij overmatig zweten

Als er sprake is van een lichte vorm, dan kunnen deze algemene tips de situatie onder controle houden:

  1. Houdt voldoende ruimte onder de oksels en draag geen strakke kleding
  2. Vermijd kunstof textiel zoals nylon, acryl en lycra
  3. Draag geen kleren waarin je zweetplekken goed ziet, dit kan psychisch ook weer bijdragen aan extra zweten.

Behandeling bij overmatig zweten

Een goede anti-zweet behandeling is een behandeling met botox. Waar een botox behandeling bij rimpels de gezichtsspiertjes ‘verlamt’ heeft het bij een anti-zweet behandeling een blokkerende werking van het zweetsignaal.

Wat gebeurt er met het zweet na een behandeling?

Vaak ontstaat de verwarring dat wanneer botox wordt toegepast als behandeling bij overmatig zweten, het zweet zich op een andere plek ophoopt. Ook wordt er gedacht dat het zweet op een andere manier zijn uitweg vindt.

Omdat het om zeer kleine hoeveelheden zweet gaat, zelfs als je erg veel transpireert, verlaat het vocht ons lichaam op een andere manier. Je ademt het uit of je plast het uit. Dus er komen nooit zweet- of vochtophopingen en het zal niet gebeuren dat je op een andere plek zweten.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de anti-zweet behandeling wordt een verdovende crème op de huid aangebracht, waardoor de injecties niet meer als pijnlijk worden ervaren. Vervolgens worden kleine oppervlakkige injecties in de huid geplaatst.

Het resultaat van de botox behandeling tegen overmatig zweten

Het resultaat is na ongeveer vijf tot zeven dagen voelbaar. Na twee weken is de werking optimaal. Door injecties met botox ontstaat er geen extra zweetafgifte op andere plekken en u houdt ook geen vocht vast. Ook blijft de uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact. De behandeling heeft geen enkel nadelig effect.

De minder zweten behandeling met botox blijft tussen de 6 tot 12 maanden werkzaam. Na deze periode kan de behandeling met botox worden herhaald. Lees hier meer over onze behandelingen met botox.

Bent u benieuwd of deze behandeling voor u van toepassing is? Maak vrijblijvend een afspraak voor een consult. 

 

Behandeling(en) voor Botox tegen zweten

Botox

Een behandeling met Botox is de meest eenvoudige en effectieve manier om overmatig zweten te bestrijden. Het zweten wordt met 95 tot 100% gereduceerd. Deze behandeling is geschikt voor zowel oksels, voorhoofd, handen en voeten.

Lees hier meer over de behandeling van hyperhidrosis met Botox

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak