Botox bij overmatige Transpiratie

Door Olga Liplavk
overmatige-transpiratie-behandeling-botox-gooi-bussum

Transpireren is een normale lichaamsreactie waarmee de lichaamstemperatuur wordt gereguleerd. Wij transpireren bij hoge(re) temperaturen en fysieke inspanning maar ook bij nervositeit, angst of schaamte.

Bij hyperhidrosis of overmatig zweten is sprake van een verhoogde zweetproductie. De abnormale hoeveelheid zweet en de daarmee samenhangende geur heeft vaak een negatieve invloed op iemands sociale en persoonlijke leven. Voortdurende zweetplekken in de kleding bij de oksels, rug of borst, een vervelende zweetlucht of zweethanden veroorzaken schaamtegevoel. Ook vrouwen in de overgang hebben regelmatig last van overmatig zweten of zweetdruppels op de bovenlip. Veel mensen met deze klachten vertonen zich liever niet in het openbaar uit angst dat anderen hun zweet zien en ruiken. Hyperhidrosis komt vaak voor: 1 op de 15 mensen heeft er last van!

Zweet reductie van 95 tot 100%

Een behandeling met Botox is de meest eenvoudige en effectieve manier om overmatig zweten te bestrijden. Het zweten wordt met 95 tot 100% gereduceerd.

Voorafgaand aan de behandeling wordt een verdovende crème op de huid aangebracht waardoor de injecties niet meer als pijnlijk worden ervaren. Vervolgens worden kleine oppervlakkige injecties in de huid geplaatst.

overmatige-transpiratie-behandeling-botox-gooi-bussum

Het resultaat is na ongeveer vijf tot zeven dagen merkbaar. Na twee weken is de werking optimaal. Door injecties met Botox ontstaat geen extra zweetafgifte op andere plekken en u houdt ook geen vocht vast. Ook blijft de uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact. De behandeling heeft geen enkel nadelig effect.

De Botox behandeling bij overmatig zweten blijft tussen de 6 tot 12 maanden werkzaam. Na deze periode kan de behandeling met Botox worden herhaald.

Heeft u vragen over deze behandeling of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802.

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek