Hoe krijg je jukbeenderen?

Door Olga Liplavk

Hoge jukbeenderen zijn de sleutel van aantrekkelijkheid!

Jukbeenderen zijn hot. Hoge jukbeenderen worden al decennialang in bijna elke cultuur gezien als een van de meest kenmerkende eigenschappen van aantrekkelijke mensen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat mensen met hoge jukbeenderen als meest aantrekkelijke partner worden gezien.

Wat zijn jukbeenderen precies?

Maar wat verstaan we onder het jukbeenderen? Jukbeenderen zijn het bovenste gedeelten van de wangen en worden gevormd door de jukbeenbotten. Deze botten hebben de Latijnse naam ‘’zigoma’’. Het jukbeen is een soort boogje dat voor steun van de wangen zorgt. Het jukbeen geeft een strak contour aan het gezicht, het gezicht krijg een natuurlijke lift. Het jukbeen geeft breedte aan het gezicht wat zorgt voor de jeugdigheid.

Gedefinieerde jukbeenderen en het schoonheidsideaal

Jukbeenderen spelen een ongelofelijk belangrijke rol in het aanzien van het gezicht. En daarom ook in hoe mooi men dit vindt. Indien je niet bent geboren met sterke jukbeenderen, krijg je vaak al op jonge leeftijd een vermoeide uitstraling met wallen. Dat komt omdat de voorkant van de wang onvoldoende steun krijgt, de wang mist een ronde curve waardoor de onderoogleden sneller lijken de ontstaan. Jukbeenderen worden steeds belangrijker naarmate je ouder wordt. Na je 25ste begint het zogenaamd ‘puppy vet” langzaam uit het gezicht te verdwijnen. Het gezicht wordt minder rond en de contouren minder zacht. Als eerst wordt het zichtbaar op de wangen en jukbeenderen. Bij mensen met een sterke jukbeen hebben hier een sterk voordeel. Het jukbeen geeft voldoende projectie aan de wangen waardoor het gezicht fris en fruitig blijft.

Hoe kun je mooie jukbeenderen krijgen?

Uitgesproken, strakke jukbeenderen geven het gezicht een sensuele, sexy uitstraling. Sommige mensen worden vanaf de geboorte gezegend met mooie gedefinieerde jukbeenderen. Je gezicht blijft dat langer jeugdig en sexy. Een sterk jukbeen zorgt namelijk voor voldoende projectie van de wangen waardoor je minder snel wallen gaat ontwikkelen.Wat kun je allemaal doen om mooie jukbeenderen te krijgen? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om je te helpen om beter gedefinieerde jukbeenderen te krijgen.

Tip 1: Contouren met makeup

Heb je te weinig jukbeenderen dan kun je, zeker als je jong bent veel met make-up doen. Het accent zetten met een bronzer of contour op de meest ingevallen of platte plekken van de wangen. Er zijn veel tutorials hierover beschikbaar op YouTube.

Bijvoorbeeld de geliefde Nikkie de Jager legt duidelijk stap voor stap hoe dat moet. Kijk hier de video ​https://www.youtube.com/watch?v=fUgxlywvVHc

Bedankt Nikke voor deze mooie video!

​Tip 2: Pas je dieet aan

Als je teveel vocht vasthoud, vooral als je wat jonger bent, kan het zijn dat je jukbeenderen niet opvallen. Als je minder zout of minder koolhydraten opneemt houd je doorgaans ook minder vocht vast. Mensen met een natriumarm of met een koolhydraatarm dieet krijgen daardoor vaak scherpe gedefinieerde jukbeenderen omdat deze beter zichtbaar zijn.

Tip 2: Fillers voor jukbeenderen.

Is make-up niet voldoende en wil je duidelijke resultaten en een mooie oplift van het gezicht? Dan kun je ook overwegen om fillers te proberen. Het resultaat zie je gelijk na de behandeling. Je mag gelijk al je activiteiten hervatten en make-up gebruiken. Om filler te plaatsten gebruik ik een klein, dun naaldje. De verdoving zit gemixt in de filler waardoor de behandeling bijna pijnloos is en je hebt geen extra verdovingsprik nodig. Afhankelijk van de gewenste resultaat wordt injectie geplaatst aan de zijkant van het jukbeen of juist meer aan de voorkant van de wang. Ik gebruik ook een “magisch naaldje “met een ronde puntdat heet canule. Waarom magisch? Namelijk, je maakt geen blauwe plekken mee, omdat het puntje van dit naaldje rond is. Ik maak een controleafspraak voor over 3 weken om te beoordelen of de behandeling goed is gegaan, of jij tevreden bent en of ik ook tevreden ben met het resultaat.

Resultaat fillers voor jukbeenderen

Kosten en filler jukbeenderen

De kosten van de behandeling beginnen met 550,- euro. Afhankelijk van de gewenste resultaat, jouw eigen anatomie en mate van volumeverlies kan de prijs variëren. Om jukbeenderen en wangen op te vullen gebruik ik een tijdelijke hyaluronzuur filler. Omdat het gaat om de injecties om projectie van het jukbeen te maken, kies in voor fillers met voldoende delingscapaciteit, bijvoorbeeld Restylane Volyme of Juvederm Voluma. Deze twee topmerken fillers zorgen voor een zachte en natuurlijke vulling op het jukbeen.

Ben je benieuwd of jukbeen fillers bij jou passen? En/of heb je hier meer vragen over? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak voor een gratis consult.