Hoe vind ik de beste botox kliniek?

Door Olga Liplavk

5 tips om de beste botox kliniek te vinden

Je hebt besloten dat je klaar bent voor een filler of botox behandeling. Maar hoe kies je nou de kliniek die het beste bij jou past? Je hebt maar een gezicht en je wil absoluut de beste uitstraling! Welke kliniek geeft mij goed advies? Welke kliniek gaat professioneel en veilig te werk? In dit blog geven we 5 handige tips hoe je de beste filler kliniek voor jou kan vinden?

 

Vrouw na filler behandeling in beste botox kliniek

Tip 1: De beste filler klinieken zijn aangesloten zijn bij de NVCG 

Nederlandse Vereniging voor Cosmetische geneeskunde, beroepsvereniging voor cosmetisch artsen. Deze professionele vereniging staat garant voor veiligheid en kwaliteit van medische cosmetische zorg. Alle leden (let op, LEDEN, niet de kandidaat-leden) van de NVCG hebben heel veel ervaring, ze maken voldoende ”vlieguren” om tot de beste cosmetisch artsen van Nederland te behoren. Deze NVCG gecertificeerde cosmetisch artsen worden regelmatig gevisiteerd en gecontroleerd door de NVCG zelf en door IGJ. De artsen hebben een gerenommeerde opleiding gevolgd en behoren tot KNMG profielartsen. Hier kan je opzoeken of cosmetisch arts in het KNMG register staat.

Tip 2: Wat is de filosofie van de filler kliniek?

Bekijk de over ons pagina van de website van de kliniek. Vaak vind je hier een filosofie of pagina naar de filosofie van de artsen van deze kliniek. Spreekt het je aan? Vanuit welke overtuiging opereert deze kliniek? Is het persoonlijk en precies of voordelig en algemeen. Doet deze kliniek voornamelijk lip fillers of blinkt de kliniek uit juist in de behandelingen  die zorgen voor de optimalisatie van uitstraling? Vindt je duidelijke informatie over de producten die worden gebruik? Hoe wordt de communicatie geregeld: online afspraak of staat een medewerker jou persoonlijk te woord? Dit zegt vaak al veel over de manier waarop de kliniek te werk gaat en wat jij het liefste zoekt in jouw behandelaar. 

Tip 3: Lees de ervaringen over de botox en filler behandelingen.

Lees altijd reviews. Je kan de reviews vaak op de website van de kliniek vinden. Anders kan je de arts en de kliniek googelen of opzoeken op kliniekervaringen.nl. Zijn er voldoende reviews? Zijn er reviews over de behandeling die je overweegt? Komen de reviews betrouwbaar over?

Tip 4: De beste botox klinieken bieden altijd een consult aan?

Elke KNMG gecertificeerde arts neemt uitgebreid de tijd voor consult. Dit is het moment om jou te adviseren over welke resultaten je kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn, en welke behandeling het beste zal werken voor de wensen die je hebt. Al jouw vragen worden beantwoord. Hier kan je lezen wordt er tijdens consult ALTIJD besproken moet worden.

Tip 5: Hoe ziet het personeel eruit?

Als je een afspraak hebt gemaakt en naar de kliniek komt let op de assistente die jou ontvangt. Hoe ziet ze er uit? Te dikke lippen en wangen, geen mimiek? Dan kan je er vanuit gaan dat dat ook de behandelstandaard is van deze kliniek. Wat voor mensen zitten er in de wachtkamer naast je? Knappen ze van de lipfillers of zie je juist goedverzorgde tevreden mensen?

Tip 6: Wat voor after care wordt er aangeboden na je botox of filler behandeling?

Krijg je na de behandeling een controle afspraak?  Worden er foto’s van voor- en na de behandeling gemaakt om de resultaten goed te vergelijken. Zo niet dan is de kans groot dat deze botox kliniek zich richt op ‘een dag vliegjes”: je doe eenmalig een behandeling en komt nooit meer terug. De prijzen worden laag gehouden waardoor steeds nieuwe mensen zich aanmelden voor botox en filler behandeling.

De Mozart Kliniek staat voor natuurlijke schoonheid.

Je gezicht is een belangrijk onderdeel van jouw identiteit. De Mozart Kliniek gelooft niet in jou een ander gezicht geven of jou een ander mens maken. Maar wel de beste versie van jezelf naar voren brengen. Dat geldt voor iedereen, of je een man of een vrouw bent jong of middelbare leeftijd. Wil je behandeld worden in een van de beste klinieken van Nederland door een professionele cosmetisch arts? En wil je een natuurlijk resultaat? Kom dan langs op een consult