fbpx

"Ik vind het telkens weer heel bijzonder dat ik ervoor mag zorgen dat iemand er weer stralend uitziet.”
-dr. Olga Liplavk

Huidverjonging met de ResurFX laser

Wat is een ResurFX laser?
Een behandeling met de Lumenis ResurFX is een nieuwe, veilige manier om tot diep in de huidlagen door te dringen en daar een veranderingsproces aan te gaan. Het is een niet-ablatieve laser, wat betekent dat gedurende de behandeling de bovenste huidlaag geheel intact blijft. De fractionele laser ResurFX 1565 nm van Lumenis maakt gecontroleerd kleine gaatjes in de diepere lagen van de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het water dat zich in de cellen bevindt. Deze cellen worden na de behandeling door de huid afgevoerd en opgeruimd. De huid is in staat om na dit proces zelf nieuwe collagene vezels aan te maken. Daardoor wordt de huid weer voller en sterker. Het stimuleert naast de collagene vezels ook de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes. Een goede doorbloeding van de huid is belangrijk, omdat het zorgt dat er nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan de huid zichzelf snel herstellen en beschermen.

Waarbij wordt de ResurFX laser toegepast?

  • Fractional skin resurfacing, niet ablatief (de huid blijft intact)
  • Huidverjonging
  • Huidverbeteringen
  • Acné littekens
  • Chirurgische/traumatische/brandwondlittekens
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Pigmentvlekken
  • Rimpels
  • Straie

 

De behandeling

De behandeling duurt, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, 15-30 minuten. In de laser zit een geïntegreerde koeling, waardoor de lasertip koud op de huid aanvoelt. De minuscule gaatjes die in de huid gemaakt worden voelen als een prikkeling. De sensatie van de prikkeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en wordt door iedereen verschillend ervaren.

Voorafgaand aan de behandeling

Tijdens een vrijblijvend consult wordt samen met u het behandelplan besproken. Indien u hiermee akkoord gaat is de volgende voorbereiding belangrijk: de behandeling is het meest veilig en effectief op een lichte, niet zongebruinde huid. Voor de behandeling dient de patiënt de huid minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zonlicht of een zelfbruiner te gebruiken. Indien dit wel gebeurt is er kans op verkleuringen van de huid. De laserstraal kan zich dan richten op de pigmentcellen in de huid en deze activeren of verschuiven. Haartjes in het te behandelen gebied dienen verwijderd te worden. Dit mag met behulp van scheren, epileren of harsen (minimaal 5 dagen voor de behandeling).

Na de behandeling

De huid voelt na de behandeling warm aan. Het kan er rood en een beetje gezwollen uitzien. Dit kan ongeveer 2 dagen aanhouden. Na de behandeling wordt de huid direct gekoeld. Ook is het verstandig om gedurende 3-4 weken na de behandeling blootstelling aan zonlicht te vermijden. De huid heeft na de behandeling tijd nodig om te herstellen. Wanneer de huid te snel wordt blootgesteld aan zonlicht, kan de huid reageren met verbranding en/of pigmentatie. Gedurende de behandelperiode is het raadzaam om dagelijks een SPF van minimaal 30 te gebruiken.

Beoordeel zelf wat de Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.
Maak een vrijblijvende afspraak