Huidverstrakking met PDO Draadlift

Door Olga Liplavk
draadlift pdo draden kliniek bussum

Stoort u zich aan uw slapper en ouder wordende huid? Krijgt u last van hamsterwangen en een onderkin? Vindt u een facelift te ingrijpend of weerhoudt het idee om onder het mes te moeten u hiervan? Dan is een PDO Draadlift wellicht iets voor u.

Wat is een Draadlift?

Bij een draadlift worden polydioxanondraden (PDO-draden) gebruikt die al jarenlang worden toegepast bij ‘gewone’ operaties. Deze ragfijne draden worden in het te behandelen deel van de huid aangebracht. Denk hier aan een verslapte kaaklijn, hangwangen, afhangende wenkbrauwen, slappe hals of rimpelige decolleté. Er zijn drie soorten PDO-draden: de gewone draad, de gedraaide draad en een draad met piepkleine weerhaakjes, de zogenaamde barb. Voor welke draad wordt gekozen, is afhankelijk van welk gebied er behandeld wordt en van uw huidtype.

PDO-draden-draadliftPDO draad is volledig oplosbaar. Afhankelijk van de dikte van de draad blijft het tussen de drie en negen maanden in de huid zitten. Als de draad opgelost is maakt de huid lichaamseigen collageen aan op de plaats waar de PDO draad zat. Dit zorgt voor verjonging en versteviging van de huid. De liftende barbs PDO draden kunnen het verzakte vetweefsel en de huid weer liften. Afhankelijk van de conditie van de huid blijft het resultaat een half jaar tot twee jaar na de ingreep zichtbaar.

 

De behandeling

De draadlift behandeling is in principe nagenoeg pijnloos. Het draadje zit in een dun naaldje. Tijdens het inbrengen van het naaldje voelt u een klein prikje. Het naaldje wordt direct verwijderd en het draadje blijft op zijn plek onder de huid. Indien gewenst kan er een verdovende crème worden aangebracht.

Zie hieronder een video van een draadlift van het decolleté met uitleg van onze cosmetisch arts drs. Olga Liplavk

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CjwnxecQRw0&w=1242&h=698]

 

De behandeling met liftende PDO draden voor het liften van de wangen en hamsterwangen wordt wel verdoofd. Dit wordt gedaan met een kleine hoeveelheid  lidocaïne om ervoor te zorgen dat de behandeling pijnloos verloopt. U ziet vrijwel direct het liftende effect van de PDO draad. Het proces van collageen aanmaak duurt echter rond de zes weken. Na de behandeling kan een enkele blauwe plek ontstaan. U kunt dit camoufleren met make-up. Verder bent u toonbaar en kunt u alle dagelijkse activiteiten hervatten.

De behandeling met PDO draden duurt ongeveer 20 minuten.

Resultaat van de behandeling

Na de behandeling ziet u gelijk verbetering.  De huid wordt steviger, voller en de lijnen en rimpels worden minder zichtbaar. De PDO-draden geven het effect van een volumeverbetering. Het kan voorkomen dat u een aantal dagen na de behandeling iets minder resultaat ziet dan direct na de behandeling; dit komt omdat de zwelling dan is afgenomen. Na zes weken is er over het algemeen voldoende collageen geproduceerd waardoor het resultaat optimaal wordt.

Het effect van de behandeling is in principe langdurig. Door collageenstimulatie en het “krimpen” van  onderhuidse structuren ontstaat een degelijke versteviging van het behandelde gebied. Het verouderingsproces gaat echter wel door en daarom kunnen er na verloop van tijd nieuwe lijnen ontstaan. Desgewenst kan dan een aanvullende behandeling plaatsvinden om de nieuwe verouderingstekenen te verzachten. Combinaties met  peelings voor huidverbetering en/of injectables voor  het wegwerken van lijntjes zijn goed mogelijk.

Wat kost een behandeling met PDO draden?

Hebt u rimpels op de hals, decolleté of wangen? Stoort u zich aan de rimpels bij de onderoogleden en rimpels op de bovenlip? Dan  worden de zogenaamde mono-draden gebruikt. Dat zijn dunne PDO draden van verschillende maten qua lengte en dikte. Afhankelijk van de huidconditie en de diepte van de rimpels worden tussen de 5 en 30  PDO draden gebruikt. Tijdens het vrijblijvend consult kan de cosmetisch arts u adviseren over het aantal en welk type PDO draden nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. De kosten per mono draad beginnen bij € 30,-.

Hebt u last van hamsterwangen, hangwangen of onderkin dan worden barbs PDO draden gebruik.  Deze sterke  PDO draden hebben kleine weerhaakjes en zorgen voor een liftend effect. Per behandeling  zijn 2 tot 10 draden nodig, afhankelijk van de huidconditie en de mate van huidverslapping.  Kosten van deze PDO draden zijn € 200,- per draad.

Consult

Of u in aanmerking komt voor een draadlift is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de conditie van uw huid, de oorzaak van de klacht en het gewenste resultaat. Wij raden u dan ook aan om langs te komen voor een vrijblijvend consult. U bent van harte welkom!

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802.

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek