Dokter Olga Liplavk te gast bij Dit is de Dag

Door Olga Liplavk

Dokter  Olga Liplavk was op 11 mei 2017 te gast in Radio 1 programma Dit is de Dag over de stijging van het aantal jongeren die cosmetische ingrepen ondergaan en haar zorgen hierover.

In de hoop op Angelina Jolie te lijken, Kim Kardashian of ex-voetballer David Beckham gaan jongeren steeds vaker naar de cosmetische chirurg. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder 2500 artsen. Zo’n tweederde van de bezoekers van klinieken zou al onder de dertig jaar zijn.

Cosmetisch arts Olga Liplavk maakt zich ernstig zorgen en waarschuwt voor de gevolgen. ‘Ik zou mijn tienerdochter van 18 absoluut geen botox inspuiten. Kinderen komen met een foto van Kim naar ons toe en zeggen: ik wil het zo. Het kan medisch gezien complicaties opleveren, maar belangrijker nog: het isniet goed voor het zelfbeeld van de jongeren.’

Diana Gabriels, eigenaar van haar gelijknamige praktijk waar cosmetische en plastische chirurgie wordt toegepast ziet het probleem niet zo. ‘Het hoort bij deze tijd. Als mensen volwassen zijn, het graag willen, en het medisch verantwoord gebeurt, wat is er dan nog op tegen?

Luister de uitzending