Editienl: Botox nu ook voor echte mannen

Door Olga Liplavk
Editienl-Botox-nu-ook-voor-echte-mannen

Botox is allang niet meer alleen voor ijdele mannen. Zelfs stoere mannen van wie je het nooit zou denken laten aan zich sleutelen…

En weer een spuitje
En wat Ronald denkt, denken steeds meer mannen. Uit een rondgang langs verschillende cosmetische klinieken blijkt dat het aantal mannen dat een ingreep ondergaat flink is gestegen. Greep 5 jaar geleden nog geen 5 procent van de mannen naar een spuit, nu is dat zo’n 30 procent.

Dit zijn de populairste ingrepen:

  • Frons
  • Wallen
  • Wenkbrauwen
  • Kaaklijn

Volgens dokter Olga Liplavk, eigenaar van de Mozart kliniek, zijn er twee trends. “Aan de ene kant komen mannen steeds vaker met hun vriendin, vrouw en zus mee. Die zeggen dan dat-ie er ‘zo moe’ uitziet en eens mee moet gaan. Aan de andere kant kiezen steeds meer mannen uit het bedrijfsleven die een drukke baan hebben voor een behandeling. Zij willen er fit uit blijven zien.”

Ook zij deden het
Ook deze BN’ers lieten aan zich sleutelen en gingen voor botox;

Thumbnail
Thumbnail

 

Thumbnail

Vrouwen vs. mannen
Overigens is een botox-behandeling bij mannen wel anders dan bij vrouwen. Mannen hebben een dikkere huid en dus meer botox nodig.

“Ook kijken ze meer naar het totaalplaatje. Vrouwen zien echt ieder rimpeltje en kijken met een vergrootglas. Mannen vinden het vooral belangrijk dat ze er minder moe uitzien, maar willen wel echt mannelijk blijven”, vertelt Olga Liplavk.