Huidverbetering

“Er bestaat een oplossing voor een jeugdige, stevige en frisse huid. Vitamine A zuur helpt een handje”

Huidveroudering

Huidverbetering Als je jong bent is de huid strak, soepel en stevig. De bovenste huidlaag (epidermis) wordt snel vernieuwd. Ook is de doorbloeding van de huid optimaal. Na je 25e levensjaar treden langzaam  er veranderingen op in de huid. Na je dertigste nemen de celdeling en de collageenproductie in de epidermis af en wordt de bovenste laag van de huid, de hoornlaag, dikker. De huid wordt minder soepel, kleine lijntjes worden zichtbaar en de elasticiteit en stevigheid van de huid worden duidelijk minder. Pigmentvlekken, rimpels en andere oneffenheden ontstaan, de huid voelt ruw en droog aan. Op de tekening onder zie je een dwarsdoorsnede van de jonge huid naast een oudere huid. Huidverbetering

Anti-rimpel crèmes voor huidverbetering

De meeste vrouwen gaan na hun 30ste anti-rimpel crèmes gebruiken. De belangrijkste component van anti-rimpel crèmes is Retinol. Retinol is gevoelig voor licht en lucht en daardoor is gauw niet meer actief.  Ook kan het irriterend  op de huid werken. Het wordt daarom in een lage dosering aan crèmes toegevoegd waardoor het niet of nauwelijks werkt.

Vitamine A zuur voor huidverbetering

Uit  onderzoek is gebleken dat vitamine A zuur (tretinoine) de celdeling van de epidermis stimuleert en er voor zorgt dat oude hoorncellen zich sneller vernieuwen. Ook stimuleert vitamine A zuur de collageenproductie. Het helpt de structuur van de huid te verbeteren en het gaat huidveroudering tegen. Omdat vitamine A zuur wordt gezien als een medicijn is het alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Het is namelijk belangrijk dat een goede dosering wordt voorgeschreven. Ik schrijf vitamine A zuur regelmatig voor, als aanvulling op een behandeling met injectables.

Gebruik van vitamine A zuur

Je brengt de vitamine A zuur crème ‘s avonds dun aan op de gereinigde huid op die gebieden die behandeld worden. Een hoeveelheid ter grote van een erwt is voldoende voor het hele gezicht. Na 15 minuten intrekken smeer je een vette crème of zalf over de ingesmeerde huiddelen. Bepanthen is de beste  daarvoor. Deze babyzalf sluit de huid hermetisch af met een vetlaagje, waardoor de huid het beste kan herstellen. Het is daarnaast belangrijk dat je jouw huid tijdens de behandeling met vitamine A zuur crèmes tegen UV-straling beschermt door een goede SPF factor te gebruiken.  

Beoordeel zelf wat Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.

Huidverbetering

 

Translate »