Vitamine A zuur

“Er is een oplossing als je niet meer zo’n jeugdige, stevige en frisse huid hebt. Je kunt fantastische resultaten behalen met vitamine A zuur.”
– Dokter Olga Liplavk –

Vitamine-A-zuur-huidverbetering-Mozart-Kliniek-Gooi-Bussum

Huidveroudering

Als u jong bent, is uw huid strak, soepel en stevig. Uw lichaam werkt heel efficiënt en vernieuwt voortdurend de bovenste huidlaag (epidermis). Omdat ook de doorbloeding van uw huid optimaal is, ziet u er stralend uit.

Na het 25e levensjaar verandert de manier waarop en de snelheid waarmee het lichaam de huid vernieuwt. Bent u eenmaal de dertig gepasseerd, dan nemen de celdeling en de collageenproductie in de epidermis af. De bovenste laag van de huid, de hoornlaag, wordt dikker en de huid is minder elastisch en stevig dan voorheen. Ineens worden kleine lijntjes zichtbaar en langzamerhand ontstaan pigmentvlekken, rimpeltjes en andere oneffenheden. U ziet niet alleen dat uw huid verandert, u voelt ook dat uw huid droger en ruwer aanvoelt.

Op de tekening ziet u een dwarsdoorsnede van een jonge en een oudere huid. De verschillen zijn duidelijk zichtbaar.

Huid-Gooi-Bussum

Anti-rimpel crèmes

De belangrijkste component van anti-rimpel crèmes is Retinol. Dit product is heel gevoelig voor licht en lucht waardoor de activiteit snel afneemt. Omdat het ook irriterend op de huid werkt, wordt het alleen in een hele lage dosering aan crèmes toegevoegd. De dosering is zelfs zo laag dat het niet of nauwelijks werkt.

Vitamine A zuur

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een middel is dat wel goed werkt: vitamine A zuur (tretinoïne). Dit stofje stimuleert de celdeling van de bovenste huidlaag en zorgt ervoor dat oude hoorncellen zich sneller vernieuwen. Ook stimuleert vitamine A zuur de collageenproductie. Het verbetert de structuur van de huid en gaat huidveroudering tegen. Gebruik van een crème met dit middel vermindert rimpelvorming en maakt bestaande rimpels minder diep.

Omdat vitamine A zuur wordt gezien als medicijn en het belangrijk is dat het in de juiste dosering wordt gebruikt, is het alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Dokter Olga Liplavk past vitame A zuur regelmatig toe als aanvulling op een behandeling met injectables.

Gebruik van vitamine A zuur

Vitamine A zuur crème werkt het beste als u ‘s avonds een dunne laag aanbrengt op een schone huid. Een hoeveelheid ter grote van een erwt is voldoende voor het hele gezicht. Geef de crème 15 minuten de tijd om in te werken en smeer dan een vette crème of zalf over de behandelde huid. Bépanthen zalf is hiervoor het beste middel. Deze babyzalf sluit de huid hermetisch af waardoor deze optimaal herstelt.

Omdat uw huid zich sneller gaat vernieuwen, is het belangrijk dat u uw huid tijdens de behandeling met vitamine A zuur crème beschermt tegen UV-straling. Gebruik daarom een dagcrème met een hoge SPF factor.

 

Beoordeel zelf wat Mozart Kliniek voor u kan betekenen en boek een vrijblijvend consult.

button-consult-mei14.png

 

Translate »