Rimpels onder de ogen

Door Olga Liplavk
Pro-age-behandeling-Mozart-Kliniek

Hoe ontstaan rimpels onder de ogen

Veel mensen krijgen vroeger of later rimpels  onder de ogen.  De huid rondom de ogen is extreem dun. Ook heeft de huid rondom de ogen weinig tot geen zweetklieren. Daardoor is de huid sneller droog.  Om rimpels onder de ogen te voorkomen is het belangrijk om goed de huid rondom de ogen te verzorgen. Ik kan u meerdere goede  oogcremes adviseren. Maar welke is de beste? Dat is zeer individueel. Je moet  ervaren welke oogcreme het beste bij je huid past. Je hoeft niet per se een speciale oogcreme te kopen. Een gewone dag- en nachtcreme kan je ook prima smeren op de huid rondom de ogen.

Rimpels onder de ogen ontstaan vaak door de mimiek. Rondom het oog loopt een grote oogspier, musculus orbicularis oculi. Deze spier is net een RayBan bril: het loopt rondom het oog en over de bovenkant van de wang en het jukbeen. Dus de functie van deze spier is niet alleen de ogen dichtknijpen, maar ook de buitenkant van de wang liften bij het lachen.

De meeste geliefde en populaire behandeling van rimpels rondom de ogen behandeld is botox bij de kraaienpootjes. Ben je jong, heb je geen last van vocht vasthouden of wallen onder de ogen, dan kan botox een heel mooi effect geven. Deze behandeling kan echter alsnog ongewenste bij-effecten geven, zoals wallen onder de ogen en rimpelvorming op andere plekken, bijvoorbeeld bij de neus of bij de binnenste ooghoeken. Dat komt omdat de oogspier een pompfunctie heeft die zorgt voor het afdrijven van het vocht onder het oog. Als de oogspier gedeeltelijk verlamd wordt met botox, wordt deze functie verstoord wat lijdt tot vochtophoping onder de ogen. Lees hier meer over dikke ogen na botox behandeling https://www.mozartkliniek.nl/dikke-ogen-na-botox-behandeling-kraaienpootjes/

Wanneer botox bij de kraaienpootjes niet het gewenste resultaat geeft,  kunnen oplosbare PDO draadjes zorgen voor een natuurlijke collageenboost voor de huid onder de ogen. Door PDO draden worden rimpels onder de ogen aanzienlijk minder door collageen productie.

Wat doet de PDO draad?

Zo’n PDO draad is een minuscuul oplosbaar draadje dat ook al tientallen jaren bij chirurgische ingrepen wordt gebruikt, vooral bij mondheelkunde en gynaecologie. Het draadje is zo fijn als een haar en is niet zichtbaar onder de huid. Deze minuscule draadjes rond de ogen creëert  een zeer fijn netwerk van eigen collageen.

Ooglift-PDO draad kliniek bussum

De oplosbare draadjes worden volledig door de huid opgenomen en zijn na ongeveer 12 weken door het lichaam opgelost. Op deze plek wordt in de tussentijd eigen collageen gecreëerd.  Dit fijne netwerkje van eigen collageen zorgt voor de stevigheid van de huid rondom de ogen.

VIDEO VAN DE PDO OOGLIFT

Tijdens het consult beoordeel ik  of de PDO Ooglift voor jou een geschikte behandeling is.  Een eerlijk en realistisch advies is essentieel voor het behalen van een mooi en natuurlijk resultaat!

Heb je vragen over deze behandeling of wil je een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802.

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek