Een van de belangrijkste oorzaken van gezichtsveroudering

Door Olga Liplavk
hamsterwangen-fillers-injectables

Gezichtsbotten krimpen naarmate wij ouder worden. Dit is gebleken uit een onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Plastic and Reconstructive Surgery .

Met behulp van een verzameling van 120 CT scans van schedels zijn de leeftijdsgebonden veranderingen in gezichtsbotten zichtbaar gemaakt. De scans werden in drie leeftijdsgroepen verdeeld: 20-36 jaar, 41-64 jaar, en 65 en ouder. Met een speciaal computerprogramma zijn vervolgens de jukbeenderen, de boven- en de onderkaak gemeten. Daarna zijn de resultaten van elke leeftijdsgroep met elkaar vergeleken.

Hobbelige kaaklijn, vlakke lippen en marionetlijnen

Wat uit het onderzoek is gebleken is dat wij,  naarmate wij ouder worden, enkele centimeters in de kaaklengte en de jukbeenderen verliezen. Ook onze oogkas wordt wijder en het voorhoofd wordt vlakker. Het gevolg hiervan is dat onze huid een paar maten te groot wordt in verhouding met wat er onder zit. Daarom krijgen wij wallen, een hobbelige kaaklijn, vlakke lippen en marionetlijnen.

De co-auteur van het artikel, Dr. Robert Shaw, zegt hierover: “De toekomst van cosmetische behandelingen ligt in het herstellen van structuren die met de tijd langzaam verdwijnen, eventueel in combinatie met vermindering van huidoverschot”.

krimpen-gezichtsbotten
Herstellen met behulp van de Pro-Age behandeling

Bij de Mozart Kliniek gebruiken we deze inzichten al jaren als basis voor de Pro-Age behandelingen. Het herstellen van de “fundering “ van het gezicht is het belangrijkste onderdeel van het behandelplan. Het herstellen van de eigen basis van het gezicht zorgt ervoor dat het resultaat van de Pro-Age behandeling altijd natuurlijk blijft. Wil je meer lezen over Pro-Age?  https://www.mozartkliniek.nl/dokter-olga-mozartkliniek/pro-age-concept/

Consult

Heeft u vragen over of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802.

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek